Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Παστουρμάς
Από: marymary 7 / 4 / 2004
Ο Παστουρμάς είναι το αγαπημένο μου αλλαντικό, τόσο που τρώω
και το τσιμένι κι ας υποφέρουν οι διπλανοί μου.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφέρω τα παρακάτω,
-ο παστουρμάς πρέπει να είναι της καλύτερης ποιότητας, δεν
τσιγκουνευόμαστε,
- αφού τον καθαρίσουμε από το τσιμένι, βάζουμε τις φέτες του σε
ένα δοχείο κοντό και πλατύ (κάνει και το πυρεξ) με φρέκο γάλα
για μία ώρα περίπου. Το γάλα έχει την ιδιότητα να τον μαλακώνει
και στην υφή και στην γεύση, αλλιώς γίνεται σαν πετσί.
- προσέχουμε το τυρί που θα τον συνοδέψει, δεν πρέπει να είναι
αλμυρό, αλλιώς θα λυσσάξετε, η πίεση θα χτυπήσει 25αρι και θα
καταλήξετε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Το ιδανικό τυρί είναι το
κασεράκι.
Καλά μαγειρέματα και καλό Πάσχα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παστουρμάς
Από: Κατερίνα 7 / 4 / 2004
Άσπα, ωραίο μου ακούγεται και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω γιατί
και κρέπες έχω έτοιμες στην κατάψυξη και ο παστουρμάς μας
αρέσει. Το βράδυ της Ανάστασης όμως έχω καθιερώσει την
παστουρμαδόπιτα ή αλλιώς πίτα Καισαρείας. Είναι συνταγή που έχω
από εποχής gourmet. Δεν θυμάμαι και ποιός την είχε δημοσιεύσει
(νομίζω ο Κώστας από το Βόλο) αλλά όπως και να`χει τον ευχαριστώ
γιατί άρεσε πολύ όσες φορές την έφτιαξα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: παστουρμάς
Από: Κλεονίκη 14 / 12 / 2007
Πολύ ωραία συνταγή. Εχω δοκιμάσει και μια παραλλάγή. Αφού
τυλίξεις τις κρέπες και τις βάλεις στο ταψάκι φτιάχνεις μια
κρέμα με ενα γιαουρτάκι χτυπημένο με αυγό και τις καλύπτεις.
Πασπαλίζεις με σουσάμι και τις ψήνεις μέχρι να πάρει λίγο χρώμα
η κρέμα. Γίνονται κι αυτές πολύ ωραίες.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|