www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολο επιδόρπιο για 2 άτομα της Ντίνας


Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι
  • Βούτυρο
  • Μέλι
  • Σουσάμι
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη



Ετοιμασία

  1. Αλείφουμε τα 2 φύλλα μας με βουτυράκι.
  2. Τοποθετούμε μέσα ένα τετράγωνο λεπτό κομμάτι από το τυρί μας, διπλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας κάθε πλευρά τους και τυλίγουμε το τυρί κάνοντας το "φακελάκι". Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  3. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο φύλλα.
  4. Ψήνουμε στους 180° C στον φούρνο με αέρα για κανά τεταρτάκι. (Ψήνεται και σε κανονικό φούρνο με αντιστάσεις αλλά στους 200 βαθμούς και για περισσότερη ώρα. Επιπλέον σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσουμε το γλυκό για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.)
  5. Μόλις ροδίσουν τα τοποθετούμε στα πιάτα και τους ρίχνουμε από πάνω κανέλα, ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και μέλι.
Ταιριάζει πολύ με Μοσχάτο Λήμνου.
Η συνταγή είναι κάτι σαν "σκαλτσούνι" αλλά πολύ πιο εύκολη. Αρέσει πάρα πολύ ακόμα και στους δύσκολους...όπως η πεθερά μου!

Τη συνταγή συνιστά: η Ντίνα Κ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.