www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αχλάδια ψητά με σάλτσα από σιρόπι σφενδάμου


Υλικά

  • 1/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 3 μεγάλα και ώριμα ωραία αχλάδια βουτύρου
  • 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/4 έως 1/8 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε στα 4 τα αχλάδια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και τα καθαρίζουμε από τους σπόρους.
  2. Σ' ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε μέσα τα αχλάδια με την μία κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  3. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά και γυρίζουμε τα αχλάδια να ψηθούν άλλα 4 λεπτά από την άλλη κομμένη πλευρά.
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι στο τηγάνι ώσπου να πάρει βράση και τότε βάζουμε όλο το τηγάνι στο φούρνο που πρέπει να έχουμε προθερμάνει στους 180° .
  5. Αφήνουμε να ψηθούν τα αχλάδια με το σιρόπι μαζί για 25 λεπτά και να μαλακώσουν.
  6. Βγάζουμε τα αχλάδια από το φούρνο, τα σερβίρουμε (στραγγισμένα) σε πιάτα και τους συμπεριφερόμαστε ως ακολούθως:

-Στους διαιτούντες αυστηρώς δίνουμε σκέτα αχλάδια ξεροσφύρι (πολύ στεγνά).
-Στους διαιτούντες τα λιπαρά στάξτε από μια κουταλιά σιροπάκι στο καθένα.
-Για τους αμαρτωλούς φέρνουμε το τηγάνι στη φωτιά (μέτρια) και προσθέτουμε στο σιρόπι σφενδάμου την ανάλογη ποσότητα κρέμα γάλακτος υπολογίζοντας ότι αν δεν αφαιρέσουμε καθόλου σιρόπι θα πρέπει να προσθέσουμε 1/4 της κούπας κρέμα. Προσθέτουμε και την πρέζα το αλάτι και σιγοβράζουμε, να δέσει η σάλτσα ελαφρά (όχι να πήξει).

Περιχύστε τα αμαρτωλά αχλάδια με κρέμα, καταβροχθίστε.

Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.