www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλλικά τοστ με σιρόπι σφενδάμου


Υλικά

  • Για τα τοστ:
    • 12 φέτες ψωμιού για τοστ από τον φούρνο (όχι τυποποιημένο) ή κομμένες από ψωμί φόρμας σε πάχος 1,5-2 εκατοστά.
    • 4 αυγά
    • 1 1/2 κούπα γάλα
    • 1/4 κούπας ζάχαρη (ή και λιγότερο)
    • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
    • 1-2 βανίλιες
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • Ζάχαρη άχνη
  • Για το σιρόπι:
    • 2 κούπες σιρόπι σφενδάμου
    • 1 κούπα φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα μέτρια στην moulinette



Προετοιμασία

Από το προηγούμενο βράδυ: Βουτυρώνουμε ένα ταψί που χωράει όλες τις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την άχνη μαζί και περιχύνουμε το ψωμί.
Αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα, τις αναποδογυρίζουμε, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο.

Ετοιμασία

Το πρωί : Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμού από τη μία πλευρά, τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνετε άλλα 4 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το σιρόπι με τα φουντούκια και μόλις τα τοστ βγουν από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και τα σερβίρουμε με το σιρόπι στο πλάι, ζεστό.

Είναι ένα πολύ ωραίο πρωινό, αφράτο και διαφορετικό που το αγαπούν πολύ τα παιδιά (νομίζω).


Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.