www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αυτοκρατορική νουγκατίνα


Υλικά

  • Για το νουγκά:
    • 5 ασπράδια από μεγάλα αυγά
    • 1 κούπα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα και με τη φλούδα τους (βασικό).
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι κρεμόριο
    • 1 κουταλάκι άρωμα πικραμύγδαλο
    • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • Για τη γέμιση:
    • 2 δόσεις κρέμας ζαχαροπλαστικής (υπάρχει καταχωρημένη στο hungry)
    • 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο
    • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • Για τη διακόσμηση:
    • 1 1/2 κούπα φρέσκια σαντιγί



Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε πολύ στη moulinette τα αμύγδαλα. Πρέπει να είναι ένα στάδιο πριν την πούδρα.
  2. Ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ στο τρίμμα των αμυγδάλων και χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι.
  3. Οταν ασπρίσουν και αρχίζουν και σφίγγουν, αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη μέχρι να πήξει καλά η μαρέγκα. (Είναι πολύ βασικό να μην παραχτυπήσουμε τη μαρέγκα γιατί θα χάσει την γυαλάδα της και όταν ψηθεί θα μοιάζει ξερή.) Οταν η μαρέγκα είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε την εσανς πικραμύγδαλου.
  4. Αφού τελειώσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο - λίγο το μείγμα του αμυγδάλου ανακατεύοντας πολύ απαλά και με ευσέβεια στη μαρέγκα. Αυτό γίνεται σηκώνοντας λίγο τη μαρέγκα και προσθέτοντας το αμύγδαλο και διπλώνοντας και ξανά από την αρχή μέχρι να τελειώσει το μείγμα και να ενσωματωθεί στη μαρέγκα.
  5. Στρώνουμε 3 ταψάκια ίδιου μεγέθους με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και μοιράζουμε το μείγμα, στρώνοντας με μια σπάτουλα για να γίνει επίπεδο. Εγώ, επειδή δεν έχω ίδια ταψάκια, παίρνω γι αυτή τη δουλειά τα μιας χρήσεως από αλουμίνιο στο μέγεθος για πίτσα.
  6. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, ψήνουμε τα δισκάκια για περίπου μισή ώρα χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο γιατί εννοείται ότι θα κάτσουν και θα κατσιάσουν (ελέγχετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί οι φούρνοι διαφέρουν μεταξύ τους).
  7. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Γέμιση :
Η all time classic γέμιση της νουγκατίνας είναι μια κρέμα πατισσερί που κάθε ζαχαροπλάστης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να παίζει στα δάχτυλα.
  1. Φτιάξτε δύο δόσεις από την συνταγή που θα βρείτε στο hungry. Εμπλουτίστε την με 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας που θα χτυπήσετε με μένος μαζί με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ. Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα πατισσερί χτυπώντας ελαφρά, ίσα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  2. Μοιράστε την κρέμα στα τρία. Στρώστε την ανάμεσα στα νουγκά και τελειώστε με κρέμα (και η κρέμα και τα νουγκά, πρέπει να είναι απολύτως σε θερμοκρασία δωματίου).
  3. Στολίστε την τούρτα σας με φρέσκια σαντιγύ που θα φτιάξετε χτυπώντας παγωμένη κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη σε παγωμένο μπωλ με παγωμένο σύρμα.
  4. Πάνω από την κρέμα σαντιγύ, πασπαλίστε αμυγδαλάκι που θα προετοιμάσετε ως εξής. Ασπρίστε το καβουρδίστε το ελαφρά, χονδροκόψτε το και ρίξτε το στο τηγάνι με μισό κουταλάκι βούτυρο και μια κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε συνέχεια μέχρι να καραμελώσει και να μοσχομυρίσει. Αφήστε να κρυώσει εντελώς, περάστε το μια γρήγορη από τη moulinette να κοπεί ελάχιστα ακόμα. Και πασπαλίσε την τούρτα.
Γίνεται ποίημα.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.