www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Fondue μαύρης σοκολάτας


Υλικά

  • 300 γρ. μαύρης σοκολάτας κατά προτίμηση με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
  • 100 ml κρέμας γάλακτος
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 50 γρ. βουτυράκι (για γυαλάδα και έξτρα λιπαρά)
  • Αρωμα βανίλιας
  • 4 - 6 τσουρεκάκια ατομικά
  • 1 κουτί ανανά σε φυσικό χυμό (όχι σιρόπι)
  • 3 μπανάνες
  • Το χυμό μισού λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε τη σοκολάτα σε πολύ λεπτά τρίμματα (εγώ, την κόβω σε μικρά κομμάτια και την ψιλοκόβω στη moulinette).
  2. Φέρνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία βρασμού.
  3. Αδειάζουμε τα τρίμματα της σοκολάτας στο σκεύος της fondue.
  4. Αδειάζουμε το μισό μείγμα κρέμας-γάλακτος μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με αναδευτήρι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί στο υγρό.
  5. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και το υπόλοιπο υγρό και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  7. Προσθέτουμε το άρωμα και τοποθετούμε το σκεύος στη συσκευή της fondue σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  8. Σουρώνουμε τις ροδέλες του ανανά και τις κόβουμε σε κύβους.
  9. Κόβουμε την μπανάνα σε κύβους και τους ραντίζουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  10. Κόβουμε και τα τσουρεκάκια σε κύβους.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.