www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζελέ κανέλας


Υλικά

  • 120-140 γρ. ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 75 γρ. σιμιγδάλι
  • 4 τετραγωνάκια μπίτερ σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
  • Αμυγδαλέλαιο (λίγο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου γύρω στο 1 λίτρο νερό μαζί με την κανέλα.
  2. Τα βγάζουμε απ τη φωτιά και τα αφήνουμε για 6-7 ώρες.
  3. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το νερό και σε ένα κατσαρολάκι (καλά, και κατσαρόλα να 'ναι δεν πρόκειται να σας πει κανείς τίποτα) βάζουμε το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό και τη ζάχαρη.
  5. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αλλά επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να σας σβολιάσει το σιμιγδάλι καλό θα ήταν να ανακατεύετε συνεχώς.
  6. Ηρθε η ώρα να προσθέσουμε το ανθόνερο (μεταξύ μας το μόνο που κερδίζουμε είναι άρωμα).
  7. Αλείψτε μια φόρμα με το αμυγδαλέλαιο και προσθέστε το μίγμα.
  8. Αφήστε το για λίγες ώρες στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Αλλά επειδή η μαστοριά του σεφ φαίνεται στο σερβίρισμα, γαρνίρεται το ζελέ με τα φιστικάκια (αλεσμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα!!!! άμα πάθετε τίποτα μην ανησυχείτε υπάρχει και το κέντρο δηλητηριάσεων...

Τη συνταγή συνιστά: ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.