www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Lemon Pie


Υλικά

  • Βάση:
    • 400 γρ. σαβαγιάρ
    • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
    • Κρέμα: 8 κουταλιές κορν φλάουρ
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1/8 κουταλιού αλάτι
    • 2 φλιτζάνια νερό
    • 4 κρόκοι αυγών
    • 4 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
    • 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
    • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • Γαρνίρισμα:
    • 200 γρ. σαντιγύ
    • Μισά φετάκια λεμονιού
    • Κερασάκια



Ετοιμασία

  1. Κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε με μιας μες στην κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα για 4 λεπτά.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους ανακατεύοντας τους με λίγη από τη ζεστή κρέμα, τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
  6. Υστερα ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα κολλάμε στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη.
  7. Οταν η κρέμα κρυώσει τελείως, βουτάμε στο χυμό του πορτοκαλιού τα μισά σαβαγιάρ, τα στρώνουμε στην πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
  8. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα.
  9. Καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγύ και διακοσμούμε με φετάκια λεμονιού και κερασάκια.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαριλίτα Παπαοικονόμου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.