www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Δίχρωμο του καλοκαιριού


Υλικά

  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια Ανθος Αραβοσίτου
  • 2 φακελάκια Φρουί Ζελέ (ταιριάζει πολύ η φράουλα ή το κεράσι)
  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1200 ml γάλα



Ετοιμασία

  1. Για τη βάση:Στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με φρυγανιές και συμπληρώνουμε τα κενά με σπασμένα κομματάκια φρυγανιάς.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ενωθεί και να αφρίσει (δεν περιμένουμε να πήξει).
  3. Με μία κουτάλα περιχύνουμε τις φρυγανιές μέχρι να μουλιάσουν πλήρως.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Ετσι όπως είναι ζεστή την απλώνουμε επάνω από τις φρυγανιές σε πάχος περίπου 2 εκατοστών. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να μη μείνουν καθόλου κενά ή τρυπίτσες ώστε να έχουν απομονωθεί τελείως οι φρυγανιές στον πάτο. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ και αφού κρυώσει κι αυτό ελαφρώς, το απλώνουμε με προσοχή με μία ρηχή κουτάλα, λίγο-λίγο, επάνω στην κρέμα. Το αφήνουμε λιγάκι να πήξει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Είναι πολύ δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό. Το κόβουμε και το σερβίρουμε κρύο.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.