www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελομακάρονα εύκολα και γρήγορα


Υλικά

  • Για τη Ζύμη:
    • 1 1/2 κόκκινη φαρίνα
    • 1 1/2 ποτήρι λάδι
    • 3 κουταλιές ζάχαρη
    • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κουταλάκι σόδα
    • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο
    • 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
  • Για το σιρόπι:
    • 2 ποτήρια νερό
    • 2 ποτήρια μέλι
    • 2 ποτήρια ζάχαρη



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, τα πλάθουμε σε σχετικά μικρά μελομακάρονα (ό,τι σχήμα θέλουμε) και τα ψήνουμε σε χαρτί ψησίματος (για να γλιτώσουμε το λάδωμα και το πλύσιμο του ταψιού) στους 180 βαθμούς για 30'. (Δεν φουσκώνουν πολύ οπότε μην τα κάνετε πολύ μικρά).
  2. Οταν τελειώσουμε με το ψήσιμο και αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα φτιάχνουμε το σιρόπι
  3. Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
  4. Αφού πάρουν 2-3 βράσεις (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται) και ενώ το σιρόπι είναι ακόμα ζεστό, βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα για 1'-2'. (Αναλόγως πόσο μελωμένα τα θέλουμε).
Τα στρώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε στρώση με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη, μέχρι και 1 μήνα.

Καλοφάγωτα!
Καλές γιορτές και υγεία σε όλους!

Τη συνταγή συνιστά: η elena

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.