www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μήλα τηγανητά


Υλικά

  • 5-6 σκληρά μήλα(Στάρκιν)
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο ή τσίπουρο ή ανάλογο οινοπνευματώδες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροκάλαμου(σκούρα) ή, αν δεν έχετε, λευκή
  • Λάδι έξτρα παρθένο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι:
    • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουταλιά ζάχαρη (από το 1/2 φλιτζάνι πιο πάνω)
    • Λίγο αλάτι
    • 1/2 ποτήρι μπύρα (σχεδόν μισό κουτάκι)
    • 2 αυγά
    • 50 γραμμάρια λάδι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κεντρικό τμήμα με τα κουκούτσια με το ειδικό κυλινδρικό εργαλείο ή όποιον άλλο τρόπο μπορούμε.
  2. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε πιατέλα όπου τα βρέχουμε με το ούζο.
  3. Τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
  4. Κάνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας την ζάχαρη το αλεύρι και το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, την μπύρα και λίγο από το λάδι, δουλεύοντας με το χτυπητήρι ή το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και βουτώντας τα μήλα στο κουρκούτι, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.
  7. Τα βγάζουμε σε μια πετσέτα ή κουζινόχαρτο για να στραγγίσει το λάδι.
Σερβίρονται (αν προλάβετε) σε πιατέλα, πασπαλισμένα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τρώγονται ζεστά (αλλά και κρύα καλά είναι)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν η πυκνότητα του κουρκουτιού δεν σας ικανοποιεί, προσθέστε αλεύρι ή μπύρα αναλόγως.

Η συνταγή, "βελτιωμένη και επηυξημένη" σύμφωνα με τα "μοντέρνα" εξαρτήματα και υλικά, είναι της γιαγιάς μου της Δήμητρας, εκ Κωνσταντινουπόλεως προερχομένης.

Τη συνταγή συνιστά: ο Σταύρος Μ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.