www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολη μηλόπιτα


Υλικά

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 μπεικιν
  • 5-6 μήλα κόκκινα
  • Λίγη κανέλα



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί (η ζύμη γίνεται σφιχτή).
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας τρίβουμε την ζύμη, την στρώνουμε (μέχρι την μέση του ταψιού περίπου), απλώνουμε τα μήλα και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους170-180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΛΕΝΗ  20 / 2 / 2007
    Η μηλόπιτα αυτή είναι καταπληκτική. Εγώ όμως δεν βάζω καθόλου αυγά στην ζύμη (γίνεται πιο τραγανή), προσθέτω ένα κουταλάκι κανέλα και δεν στραγγίζω τα μήλα καθόλου. Επίσης προσθέτω και μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα.Οταν ψηθεί και αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζω με άχνη.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: marilena  9 / 3 / 2007
      helppppppp!!!!!!!!!molis eftiaksa ti mhlopita k apelpistika!!! den evala abga opws k esu Lenh alla de psithike to aleuri.1 wra k kati thn epsisa stoys 180,apotelesma aleuri panw katw me uperoxh gemish mhlou.Ti ekana lathos k den psithike h zumh?mhpws epeidh htan arketa trimmenh? mporw na to swsw gia na mh paei xamenh?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: shiny  27 / 2 / 2007
    Οταν λέτε πως τρίβουμε την ζύμη τι εννοοείται? Πέρνουμε
    κομμάτια-κομμάτια απο την ζύμη που έχουμε ετοιμασει και τα
    θρυματίζουμε με τα δάχτυλά μας? Δεν την απλώνουμε δηλαδή ενιαία
    στο τάψι πάνω και κάτω από την γέμιση?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: ΛΕΝΗ  27 / 2 / 2007
      Shiny η ζήμη γινέται τριφτή όπως η ζύμη για τους κουραμπιέδες. Δηλαδή σαν ψιχουλάκια. Οταν την βάλεις στο ταψί θα την πιέσεις με χέρια σου λίγο (μέσα στο ταψι) για να γίνει οιμοιόμορφη. Την υπόλοιπη θα την ρίξεις από πάνω ως έχει (σαν ψιχουλάκια). Για καταλάβεις πάντως πρέπει πρώτα να την ζυμώσεις.΄Αν δεν σου γίνει τριφτή ρίξε λίγο αλεύρι παραπάνω γιατί δεν θα γίνει τραγανή.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Marietta  11 / 3 / 2007
    Εφτιαξα εχτες την μηλόπιτα και ήταν μια αποτυχία! Την έψησα για μια ώρα και το κάτω μέρος ήταν ακόμη ζυμάρι...παρόλο που η ζύμη ήταν σφιχτή και χρειαζόταν τρίψιμο όπως ακριβώς περιέγραψε η Λένη.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: ΛΕΝΗ  5 / 4 / 2007
      Κορίτσια αυτό το γλυκό είναι τέλειο, το κάνω χρόνια. Υπάρχει ίσως κάποιο λάθος στις αναλογίες. Καταρχήν τα υλικά που θα σας δώσω είναι για ένα ταψάκι τάρτας (μεγάλο). Υλικά: 3/4 πακέτου βιτά, 1 φλυτζάνι ζάχαρη, σχεδόν μία κόκκινη Φαρίνα, λίγη κανέλα. Γέμιση: Πέντε μήλα τριμμένα, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, κανέλα, 1/2 φλ. καρύδια τριμμένα (προαιρετικά). Εκτέλεση: Ανακατέυουμε με το χέρι όλα τα υλικά της ζύμης για να αποκτήσουμε μία ζύμη τριφτή. Στρώνουμε την ζύμη στο ταψί και την πατάμε ελαφρά με το χέρι. (έχουμε κρατήσει περίπου δύο με τρεις κούπες ζύμη.Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης κια τα απλώνουμε από πάνω. Τέλος τρίβουμε με το χέρι την ζύμη που έχουμε κρατήσει πάνω από την γέμιση και ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσει (περίπου 45΄).
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.