www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Προφιτερόλ


Υλικά




Ετοιμασία

  • Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε όλα τα άλλα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση.
  • Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα πατισσερί και τα βάζουμε στον πάτο των μπολ.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στα μπολ και τα αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο Μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγί, σαν φιστίκ, τριμμένη κουβερτούρα, κερασάκια γλασέ.
    Τη συνταγή συνιστά: Η Sideris Catering

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή



    Σχόλια επισκεπτών

    • Θέμα: σου
      Από: Αναστασία  6 / 5 / 2004
      Η συνταγή για σού που υπάρχει στο Hungry είναι δοκιμασμένη; Αν ναι ,μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για το πότε προσθέτουμε τα αυγά;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: σου
        Από: Ασπα  6 / 5 / 2004
        Αφού βγάλεις τη ζύμη-μπάλα από την κατσαρόλα και την αφήσεις 
        λίγο να κρυώσει, τη βάζεις στο μιξερ και χτυπώντας την με τους 
        γάντζους για ζύμες, ρίχνεις ένα ένα τα αυγά. Μπορεί να μη 
        χρειαστεί ολόκληρο το τελευταίο, γι΄αυτό χτύπησέ το σε ένα 
        μπωλάκι και ρίχνε λίγο λίγο. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει νερουλή.
        Τα σουδάκια που θα βγάλεις από το κορνέ, να έχουν μέγεθος μικρού 
        καρυδιού. Αν πάλι θέλεις να τα πλάσεις με το χέρι, παίρνεις ζύμη 
        με το κουταλάκι και πλάθεις με βουτυρωμένα χέρια.
        Καλή επιτυχία!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Υ Π Ε Ρ Ο Χ Η !!!
      Από: Ασπα  28 / 5 / 2004
      Η συνταγή για την κρέμα σοκολάτα είναι υπέροχη! Η καλλίτερη που 
      έχω δοκιμάσει! Διαβάζοντάς την, με ξένισε το πολύ αλέυρι, αλλά 
      ως τολμηρός άνθρωπος που είμαι τη δοκίμασα και ενθουσιάστηκα!Σας 
      τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!
      
      Πληροφοριακά σας λέω πως το 1/5 της ποσότητας βγάζει 6 μερίδες.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Υπέροχη δεν λες τίποτα!!!
      Από: Δέσποινα Κ.  21 / 11 / 2005
      Όσοι δεν τη δοκιμάσατε, κάντε το!
      Αυθεντική γέυση κρέμας προφιτερόλ! 
      Η ποσότητα βέβαια είναι πολύ πολύ μεγάλη ( μάλλον για 
      ζαχαροπλαστεία προορίζεται)
      Εγώ έφτιαξα τη μισή και έκανα απλό γλύκισμα με μπισκότα πτι μπερ 
      (που να φτιάχνεις τώρα σουδάκια...)
      Έστρωσα λοιπόν μπισκότα και επανέλαβα με στρώσεις κρέμας!
      Απλά Θεϊκό!
      (και τη σημερινή πικρή...πίκρα μου, έτσι θα τη γλυκάνω...)
      Τι πικρός που είναι ο κόσμος!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Υπέροχη δεν λες τίποτα!!!
        Από: nervosa_anorexia  6 / 12 / 2005
        Δεσποινιώ καλημέρα!
        
        Επειδή θέλω να φτιάξω κι εγώ το γλυκό (και ο χρόνος δεν φτάνει 
        για κατασκευή σουδακίων..), μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις εάν 
        μετά την τοποθέτηση της κρέμας ζαχαροπλαστικής επί των 
        μπισκότων, έβαλες κατευθείαν καπάκι και το μίγμα που 
        περιγράφεται στη συνταγή ή παρέμβαλες μπισκότα μετά την κρέμα 
        και από πάνω το μίγμα??
        
        Επίσης χρειάζεται ή όχι να "υγρανθούν" λίγο τα μπισκότα με 
        γαλατάκι+ελάχιστο λικέρ?
        
        Σ`ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρω - Φιλιά!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Υπέροχη δεν λες τίποτα!!!
          Από: Δέσποινα Κ.  9 / 12 / 2005
          Συγχώρεσέ με για την καθυστερημένη απάντηση αλλά τώρα είδα την 
          ερώτησή σου.
          Έβαλα απλά δυό στρώσεις μπισκότων, χωρίς να τα βρέξω με 
          κάτι.Μπισκότα-κρέμα-μπισκότα-κρέμα.Εντελώς τεμπέλικα πράγματα.
          Αλλά από την υγρασία της κρέμας μαλάκωσαν ελαφρώς.
          Τα έβαλα στο γνωστό μακρόστενο πυρέξ.
          Στο σπίτι πάντω όλοι ξετρελάθηκαν!
          Το έφτιαξα και δεύτερη φορά με σαβαγιάρ τα οποία έβρεξα με λικέρ 
          κουμ-κουάτ, αλλά δεν μου άρεσε αυτή η version.Με τα πτι μπερ 
          σαφώς καλύτερο!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Υπέροχη δεν λες τίποτα!!!
            Από: Δέσποινα Κ  9 / 12 / 2005
            Ξέχασα να σου πω πως η κρέμα πρέπει να κρυώσει πριν τη στρώσεις 
            και μετά τη σύνθεση του γλυκού,φυσικά ψυγείο.

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Υπέροχη δεν λες τίποτα!!!
              Από: nervosa_anorexia  9 / 12 / 2005
              Νάσαι καλά Δέσποινά μου κι ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!
              
              Καλά να περνάς πάντα:))

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: προφιτερόλ
      Από: Αντιγόνη  20 / 3 / 2006
      Η συνταγή είναι πράγματι εξαιρετική. Το έκανα πριν λίγες ημέρες 
      και ενθουσιάστηκαν όλοι. Παρ` ότι πρόκειται για ένα γλυκό που 
      πολλοί θεωρούν βαρύ, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ελαφρύ και 
      όχι "λιγωτικά γλυκό". Και βέβαια, προσοχή στην ποσότητα. Είναι 
      τεράστια. Έκανα τη μισή και πάλι μου βγήκε υπέρ-αρκετή. Να 
      σημειώσω ότι στην κρέμα πρόσθεσα και μία κουβερτούρα λιωμένη. 
      Για όποιον ενδιαφέρεται, αξίζει να τη δοκιμάσει. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: τα σού
      Από: γλύκα  10 / 2 / 2007
      sta sou benei kai santigi

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Χωρίς θέμα
      Από: maria  12 / 4 / 2007
      teleia
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Τέλεια!!!
      Από: Βούλη  11 / 11 / 2007
      Απίστευτη επιτυχία!!! Καταπληκτική συνταγή. Εγώ πάλι πρέπει να έκανα πάρα πολλά προφιτερόλ, γιατί έκανα την μισή δοσολογία της κρέμας σοκολάτας και δεν μου έφτασε!!! Ένα πάντως που δοκίμασα μόλις τώρα, δίνει την αίσθηση ότι το αγόρασες από ζαχαροπλαστείο!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Ερώτηση για τη μισή ποσότητα
      Από: sylvia  12 / 11 / 2007
      Θα μπορούσατε όσες δεν κανατε ολοκληρη την ποσότητα που λέει η συνταγη να γράψετε αναλογίες υλικών. Π.χ πόση κρέμα patisseri χρησιμοποιήσατε?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: fovero!!!!!!!!!!
      Από: Kristina  20 / 11 / 2007
      katapliktiko einai to eftiaxa gia ta genethlia mou eixa foveri epitixia.
      
       filia se oles apo California!!!!!!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      Από: OLGA  7 / 12 / 2007
      ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ; ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΟΥ ΣΒΟΛΙΑΖΕΙ,ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΣΚΙΝΙΣΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
        Από: Katerina  31 / 12 / 2007
        Εφτιαξα την κρέμα σοκολάτα και πραγματικά ήταν πολύ ωραία. Εγώ αντικατέστησα το αλεύρι με κορν φλάουρ. Επίσης τη χρησιμοποίησα για να καλύψω κορμό χριστουγέννων που τον είχα γεμίσει με κρέμα σαντιγύ. Ήταν φανταστικό το αποτέλεσμα. Τώρα για το σβόλιασμα της κρέμας γράφω πως την φτιάχνω εγώ: Βάζω την ποσότητα του γάλακτος που θέλω να φτιάξω σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνω ελαφρά το γάλα. Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά στο multi με μία μικρή ποσότητα γάλακτος (μισό ποτήρι) και διαλύονται αμέσως το αλεύρι και το κακάο. Τότε τα ρίχνω στο χλιαρό γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύω μέχρι να αρχίζει να πήζει. Οταν ανακατευτούν κρύα τα υλικά και το γάλα είναι χλιαρό δεν υπάρχει περίπτωση να σβολιάσει. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.