www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αχλάδια κομπόστα


Υλικά

  • 6 μεγάλα αχλάδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 γαρύφαλα (καρφάκια)
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κούπες κόκκινο κρασί



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί, τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί μέρος του κρασιού.
  3. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου (πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)
  4. Αφαιρούμε τα γαρίφαλα και τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.