www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαλάτα πορτοκάλι


Υλικά

  • 3 πορτοκάλια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα πορτοκάλια και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε.
  2. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν λίγο ζουμί και μετά προσθέτουμε πιπέρι και λάδι.

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΛΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Οχι οτι είμαι και ο πλέον αρμόδιος να κρίνω
    Από: Αντώνης  20 / 1 / 2007
    Αλλά αυτό το πράγμα δεν τολμώ όχι να το σερβίρω αλλά ούτε και να 
    το δοκιμάσω. Αν τολμήσω ίσως να αλλάξω γνώμη. Προς το παρόν όμως 
    το διαβάζω έντρομος...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Οχι οτι είμαι και ο πλέον αρμόδιος να κρίνω
      Από: kate_hungry  21 / 1 / 2007
      Αντώνη έχεις δίκαιο και εγώ δεν τολμώ να το σερβίρω σαν σαλάτα αλλά γίνετε καταπληκτική σάλτσα για κοτόπουλο. Κάνοντας δίαιτα μετά τα Χριστούγεννα, ως γνωστό οι δίαιτες έχουν κοτόπουλο ψητό,επιχείρησα να βρω μια εναλλακτική συνταγή λιγότερο βαρετή, έψησα το φιλέτο σε χυμό πορτοκαλί, φετουλες κρεμμυδιού και πορτοκαλί πιπεριές (αυτές είχα) στους 160 βαθμούς στον αέρα, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο κουκουνάρι. Δεν ήταν η πεινά! έγινε εξαιρετικό…. Τα λαχανικά τα βάζεις αργότερα για να μην λιώσουν.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Οχι οτι είμαι και ο πλέον αρμόδιος να κρίνω
        Από: Αντώνης  23 / 1 / 2007
        Οχι, δεν έχω δίκιο. Τη δοκίμασα :-)
        Είναι υπέροχη!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Οχι οτι είμαι και ο πλέον αρμόδιος να κρίνω
      Από: bobis  11 / 8 / 2007
      στη μαγειρικη πρεπει να εχειςφαντασια και τολμη αρκει τα υλικα να ειναι αγνα και φρέσκα και οχι συνθετικα αυτα προς το παρον ρωταμε το μαθημα ειναι δωρεαν
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Kai omos !!!
    Από: Lamprini  20 / 1 / 2007
    Ax Lila na sai kala ti mou thimises tora ??:)))))
    Alhtheia apo pou eisai ? Bravo pou ebales tin sintagi ego den
    nomizo na to tolmousa:)) Bebaia osoi apofasisan na ginoun
    "thimata" mou kai na dokimasoun kata 90% enthousiastikan:)
    Sinithos tous to ferno #*$@*# #*$@*# ...diladi marouli , roka ,
    fresko kremudi kai portokali !!
    
    Fainete h pio alloprosali sintagi salatas (isos kai mena an mou
    to legan den tha perna apofasi na dokimaso) alla einai uperoxi!!
    Apo mikro paidi thimamai  na trome portokalosalata idiaitera stis
    nisteies! Psiname psomaki stin masina ekobe h mama portokalia
    leptokomeno kremidaki h praso gluko , elitses kai ...miammm!!H
    mama mou piperi den ebaze mono alati ladi alla ego pou apo mikri
    to ksidi to pina bazo kai ksidi ! Miloksido h leuko mpalsamiko ta
    kalitera:)
    Exo para polu kairo na tin kano alla simera den uparxei periptosi
     :)) Axx gluka mou xronia !!!
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πορτοκαλοσαλάτα
    Από: Stella  20 / 1 / 2007
    Είναι πραγματικά πολύ νόστιμη, ειδικά αν έχεις φρέσκο λαδάκι! Έγω χρησιμοποιώ κοκκινοπίπερο γλυκό, αντί για πιπέρι μαύρο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πόση φαντασία...
    Από: Δέσποινα Κ.  20 / 1 / 2007
    Νομίζω ότι "τα κάναμε σαλάτα", γενικώς.
    Θα τη δοκιμάσω με μικρή παραλλαγή: Χωρίς το κρεμμύδι, το πιπέρι 
    και το ελειόλαδο.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ε! όχι και διεθνή κουζίνα...
    Από: tarzan  22 / 1 / 2007
    Μπράβο Λίλα που έβαλες τη σαλάτα αυτή και θα σου πω παρακάτω 
    γιατί το λέω...
    
    Αυτή τη σαλάτα την τρώγανε πολύ στη Λακωνία (τουλάχιστον στο 
    χωριό του πατέρα μου, κοντά στο Γύθειο) παλιά, που τα 
    πορτοκάλια και το λάδι έτσι κι αλλιώς είναι σε αφθονία.
    
    Θυμάμαι και πριν από 30-20 χρόνια τον παππού μου να την τρώει 
    συχνά για βραδινό με ψωμί ή παξιμάδι. Μερικές φορές θυμάμαι ότι 
    έβαζε και λίγη φέτα!
    
    Τι μου θύμισες!!! Πάντως ναι! εγώ την έχω δοκιμάσει σ`αυτή την 
    απλή της μορφή και είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή, απλά έχουν περάσει τα 
    χρόνια και τέτοια απλά χωριάτικα πράγματα τα ξεχνάμε και τα 
    παραγκωνίζουμε.
    
    Πάντως όποιος σου είπε ότι είναι από τη διεθνή κουζίνα, δεν 
    είναι καλά ενημερωμένος!!!!
    Δοκιμάστε τη και με άλλες παραλαγές π.χ. με ελιές και τέτοια. 
    Μια συμβουλή!Αν τα πορτοκάλια έχουν κουκούτσια τα κόβουμε στη 
    μέση και τα βγάζουμε ε!!!! μη φτύνουμε κι όλας την ώρα που 
    τρώμε!
    Καλή όρεξη!!!! - Ταρζάν!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ε! όχι και διεθνή κουζίνα...
      Από: Λέν@  22 / 1 / 2007
       Εγώ βρίσκω περίεργο να μην την γνωρίζετε!; 
      Είναι μια Ελληνικότατη σαλάτα, πολύ διαδεδομένη και στα μέρη 
      μας.
       Η πεθερά μου (και όχι μόνο), την έτρωγε κάθε βράδυ, με φρέσκα 
      πορτοκάλια –από τις πορτοκαλιές του κήπου της- και με μπόλικες 
      πικρές ελιές που φτιάχνει η ίδια!!!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ε! όχι και διεθνή κουζίνα...
      Από: Juanita La Quejica  22 / 1 / 2007
      Και όμως Ταρζανάκο, είναι διεθνής σαλάτα. 
      
      Στην Ισπανία για παράδειγμα είναι πολύ συνηθισμένη και 
      θεωρείται παραδοσιακή συνταγή. Γειτονικοί λαοί με παρόμοια 
      προϊόντα γης, οπότε όλα εξηγούνται. Συμπτωματικά μάλιστα χθες 
      βράδυ την κουβεντιάζαμε με τον Βάσκο κουμπάρο μας, γιατί το 
      Σάββατο οργανώνουμε βραδιά Ισπανικής Κουζίνας και ψάχναμε να 
      βρούμε τί σαλάτα θα σερβίρουμε. 
      
      http://www.directoalpaladar.com/2005/08/19-ensalada-de-naranja-
      encebollada

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ε! όχι και διεθνή κουζίνα...
      Από: KATE_HUNGRY  22 / 1 / 2007
      xaxa, einai logiko astin Lakoniana xrisimopoioun to portokali pantou!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διεθνή Κουζίνα?
    Από: lina  23 / 1 / 2007
    Ποια διεθνή κουζίνα? Εγώ θυμάμαι την γιαγιά μου (Ηπειρώτισα) πριν πολλά χρόνια να φτιάχνει τη σαλάτα αυτή με φρέσκο λαδάκι, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Διεθνή Κουζίνα?
      Από: Juanita La Quejica  23 / 1 / 2007
      Επειδή το έκανε η γιαγιά σου Lina, είναι αυτό ατράνταχτο 
      επιχείρημα που να αποκλείει την πιθανότητα να έφτιαχνε την ίδια 
      ακριβώς σαλάτα και η γιαγιά του Abdul στο Μαρόκο; Ή της 
      Carmencita στην Βαλένθια; Έτσι ώστε να αποκαλούμε "διεθνή" 
      αυτήν την σαλάτα; 
      
      Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την λογική τελικά... 
      της "αποκλειστικότητας" και του απόλυτου τοπικισμού όσον αφορά 
      στην προέλευση σε μία συνταγή. Λες και οι λαοί ζούν 
      αποκλεισμένοι και δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις στην κουλτούρα, 
      στα ήθη, στα έθιμα, στις γεύσεις, στην μουσική, στην γλώσσα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Διεθνή Κουζίνα?
        Από: lina  23 / 1 / 2007
        vre koristi mou xryso...ennow oti den einai anoikei aparaithta sti die8nh koyzina i sigkekrimeni sintagi. Kai epitelous oute egw mporw na katalava tin antidrasi sou, mia kouventa eipa kai pastikes ap` aytin gia na mas tin peis. tespa kali kardia.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δέσποινα Κ.  23 / 1 / 2007
    Στην αρχή νόμισα ότι πρόκειται για φάρσα.
    Κάτι σαν το "κέικ με ουίσκι" αν θυμάμαι καλά.Γι αυτό και 
    αστειεύτηκα.
    Τώρα πια πείστηκα ότι αυτή η σαλάτα είναι πραγματική, αλλά δεν 
    θα τολμήσω να τη δοκιμάσω.
    Εντάξει ο χυμός σε κάποια ψητά και σάλτσες, αλλά πορτοκαλάκι με 
    κρυμυδάκι και πιπεράκι, ευχαριστώ, όμως δειλιάζω πολύ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: froufrou  25 / 1 / 2007
      kai vevaia tha thn dokimaso. Fysika an den thn sxoliazate oute
      pou tha ths erixna deuterh matia alla tora... Kai portokalia
      doksa to theo exoume mpolika spiti....
      Kai tha thn kano shmetra kiolas kai tha thn synodeuso me to aspro
      laxtaristo psomaki pou epshsa xtes to vrady...koritsia an den
      fagate akomh psomaki me prozymi na to kanete
      oposkaidhpote.....ksexaste tis etoimes magies......edo einai to
      mystiko tou kalou afratou psomiou...to prozymi!!!
      kai me to pardon gia thn paremvolh sto arthro ths salatas.....

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πορτοκάλι σαλάτα
    Από: μαμα  26 / 1 / 2007
    Τη δοκίμασα στην Ιταλία, με φοινόκιο (είναι η ρίζα του 
    μάραθου), ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμένο πιπέρι. 
    Καταπληκτική!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: πορτοκάλι σαλάτα
      Από: katerina N.  26 / 1 / 2007
      κι εγω την φτιαχνω αρκετα συχνα και σε τραπεζια τη σερβιρω σε ρηχη πιατελα και αρεσει πολυ.Εκτος απο πορτοκαιλι,φινοκιο και ροδελες ξερου κρεμμυδιου,προσθετω καρυδια και περιχυνω με μια βινεγρετ στην οποια προσθετω μουσταρδα και αρκετο καρι.ειναι φανταστικη !! σας τη συστηνω
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δέσποινα Κ.  30 / 1 / 2007
    Τόλμησα και την δοκίμασα, μετα από όλα όσα άκουσα.
    Ούτε με ενθουσίασε, ούτε με αηδίασε, όπως περίμενα.
    Ότι δεν θα την ξαναφτιάξω είναι σίγουρο.
    Προτιμώ το πορτοκάλι να το φάω σαν φρούτο. 
    Δεν βρίσκω το λογο να το φτιάξω σαλάτα.
    Βέβαια άλλοι τρώνε και λουλούδια αντί να τα βάλουν στο βάζο.
    Προσωπικά γούστα είναι αυτά.
    Εμένα πάντως το πορτοκάλι μου κάνει τόσο ξένο ως σαλάτα, όπως κι 
    αν μου έλεγαν για γλυκό με φασόλια γίγαντες....  

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: μαμα  31 / 1 / 2007
      Εμένα μου αρέσουν οι συνδυασμοί κάποιων φρουτων και ξηρών καρπών με λαχανικά στις σαλάτες. Επίσης και σε φαγητά.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: kxan  12 / 2 / 2007
      Δέσποινα, στη βόρεια Ελλάδα φτιαχνουν γλυκό του κουταλιού φασόλι (γίγαντες) το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με το κάστανο. Όσο για τα λουλούδια, σε λίγες μέρες θα βάλω συνταγή στο μπλογκ με λουλούδια που τρώγονται.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Δέσποινα Κ.  15 / 2 / 2007
        Δηλαδή kxan και το πιο απίθανο πράγμα που σκέφτηκα γίνεται 
        γλυκό;! Το φασόλι; Άρα ατυχές το παράδειγμά μου.
        Όπως και νά`χει, ευχαριστώ για την πληροφορία.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πορτοκαλοσαλάτα
    Από: KELI  6 / 2 / 2007
    Τη σαλάτα αυτή την φτιάχνω χρόνια και είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες.Έλεος με την ρόκα πια !!!!!!!!! Είναι νόστιμη και την συντείνω για όλους όσους τους αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις .Εγώ βάζω και σταφίδες και τσιγαρισμένο κουκουνάρι και απειροελάχιστη κανέλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Μαγδαληνή  9 / 2 / 2007
    Την έφτιαξα χθες, πρόσθεσα και λίγο βαλσάμικο και....σίγουρα θα την ξαναφτιάξω. Δεν το περίμενα να μου αρέσει. Μπράβο Λίλα που τη δημοσίευσες...κι άλλα τέτοια.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.