www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταμπουλέ


Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι πλιγούρι
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 ντομάτα κομμένη καρέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Μουσκεύουμε το πλιγούρι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Συνοδεύει κρύα κρεατικά ή αρνίσια παιδάκια στην σχάρα.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαίρη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πλιγούρι
    Από: Δέσποινα Κ.  17 / 5 / 2006
    Μόνο το μουσκεύουμε το πλιγούρι; Δεν μένει σκληρό;
    Παλιότερα που το χρησιμόποίησα για πρώτη και τελευταία φορά σε 
    μια σαλάτα δικής μου εμπνέυσεως παρόμοια μ` αυτή, το έβρασα και 
    πάλι σκληρό έμεινε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πλιγούρι
      Από: elenith  22 / 5 / 2006
      Για να μην είναι σκληρό το πληγούρι πρέπει να μείνει η σαλάτα με τα υγρά της καμια ώρα στο ψυγείο ή να έχει μουσκευτεί καμιά ώρα πριν. Εγώ προτιμώ τι πρώτη εκδοχή γιατί μειώνονται τα πολλά υγρά από τη σαλάτα
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ταμπουλε
    Από: κυρος  28 / 5 / 2006
    ταμπουλε χωρις λεμονι? Θα φριξουν οι Λιβανεζοι.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ταμπουλέ
    Από: Χρ. Ζαχαριάδης  28 / 5 / 2006
    Ενας καλος μου φίλος, Λιβανέζος, μου έδωσε την παρακάτω συνταγή 
    για το ταμπουλέ. Και γίνεται μοναδικό.
    Λοιπόν:
    Tabouleh  του Raul
    
    1/2  ποτήρι νερού μπλουγούρι χοντρό
    1/2 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
    αλάτι
    μπαχάρι φρεσκοτριμμένο
    χυμός από 1-2 λεμόνια
    ελαιόλαδο
    4 ώριμες ντομάτες, κονκασέ
    2 μάτσα ψιλοκομμένος μαϊντανός
    1/2 μάτσο ψιλοκομμένος δυόσμος
    
    Από το πρωί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε πολύ 
    καλά, τρίβοντάς το με τα χέρια, με το αλάτι, το μπαχάρι, το 
    λεμόνι και το λάδι. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
    Μουσκεύουμε το μπλουγούρι στις ντομάτες και τις αφήνουμε στο 
    ψυγείο.
    Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
    Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά και διορθώνουμε τη γεύση 
    στο αλάτι. Δεν βάζουμε πιπέρι.
    
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ταμπουλέ
      Από: froufrou  1 / 6 / 2006
      H parallagh tou Kyriou Zaxariadh moiazei poly me thn dikia mou
      thn tourkikh salata pou exo dosei edo kai kamposo kairo. 
      Einai poly droserh kai pentanostimh. To lemoni to theoro kai go
      aparaithto. Xtes akousa oti se kapoia xoria ths tourkias vazoune
      kai mia koutalia siropi apo rodi. Den to xo dokimasei akomh alla
      thn epomenh fora oposkaidhpote!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ταμπουλέ
    Από: Μαρίνα  23 / 6 / 2006
    ¨εκανα τη σαλάτα Ταμπουλέ με τη συνταγή του κ. Ζαχαριάδη. Καταπληκτική!!!! Αξίζει! Το λεμόνι πηγαίνει πολύ και μούσκεψα το πληγούρι μιάμιση ώρα περίπου. Μάλλον δεν χρειαζόταν τόσο πολύ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Λιβανεζοι...
    Από: aggel  25 / 7 / 2006
    Γεια σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε αυτή τη σαλάτα μπαίνει
    ξύδι. Κάποιος
    συγγενής μου το έκανε και δεν ήταν άσχημο. Αλλα η κανονική
    συνταγή τι λέει? Λεμόνι αντί ξύδι? Σας παρακαλώ απαντήστε μου.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Λιβανεζοι...
      Από: ΕΛΕΝΗ  10 / 8 / 2006
      Στην κανονική συνταγή μπαίνει λεμόνι.Το είδα πρόσφατα σε εκπομπή μαγειρικής.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Λιβανεζοι...
        Από: froufrou  7 / 11 / 2006
        an thymamai kala sthn dikh muo syntagh pou exo dosei vazo kai
        mpalsamiko! Den thymamai omos alal mporeite na riksete mia matia.
        paei kai kairos pou thn ekana thn teleutaia fora ....

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Natassa  19 / 11 / 2006
    Geia sas, ton perasmeno Aprilio eixa paei diakopes ston Livano. den eimai expert stin mageiriki omos einai sigouro oti sto tabbouleh mpainei lemoni, ...afthono lemoni, kremmydaki fresko psilokomeno mpolikos dyosmos mpolikos maintanos kai pligouri pou na einai elafros tragano. Toulaxiston ego etsi dokimasa to tabbouleh ston Livano kai pistepste me opou kathomastan gia fagito paraggelname tabbouleh. Na mou epitrapei mia erotisi? kserei kaneis pos ftiaxnoume fatoush? Eyxaristo / Natassa.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Νένα  23 / 12 / 2006
      Εγώ πάλι που παρακολούθησα Λιβανέζο να την φτιάχνει,να πω ότι δεν έβαζε καθόλου νερό.΄Εβαζε όλα τα υλικά μαζί εκτός απ΄το λαδολέμονο και την έφτιαχνε το πρωί για να τη σερβίρει το βράδυ. Το πλιγούρι έπαιρνε τα υγρά των άλλων υλικών και δεν αμόλαγε νερά όταν μπήκε το λαδολέμονο. Το λεμόνι μπόλικο κι ο μαϊντανός πάρα πολύς ώστε σχεδόν να μη φαίνεται το πλιγούρι. Πιο πολύ μαϊντανοσαλάτα παρά πλιγούρι.Οπωσδήποτε κρεμμυδάκι φρέσκο.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Juanita La Quejica  28 / 12 / 2006
        Το ταμπουλέ σου Νενάκι έχει κλέψει καρδιές. 
        
        Ρώτα τον Γιάννη και τον Δαμιανό και θα σου το επιβεβαιώσουν 
        αμφότεροι! 
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ταμπουλε
    Από: EMY  3 / 1 / 2008
    Στη συνταγη της Μαιρης ο χρονος που προτεινει να μουσκεψουμε το πληγουρι, ειναι εξαιρετικα λιγος. Χρειαζονται 3 ωρες τουλαχιστον σε ζεστο νερο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.