Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Πλιγούρι
Από: Δέσποινα Κ. 17 / 5 / 2006
Μόνο το μουσκεύουμε το πλιγούρι; Δεν μένει σκληρό;
Παλιότερα που το χρησιμόποίησα για πρώτη και τελευταία φορά σε
μια σαλάτα δικής μου εμπνέυσεως παρόμοια μ` αυτή, το έβρασα και
πάλι σκληρό έμεινε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πλιγούρι
Από: elenith 22 / 5 / 2006
Για να μην είναι σκληρό το πληγούρι πρέπει να μείνει η σαλάτα με
τα υγρά της καμια ώρα στο ψυγείο ή να έχει μουσκευτεί καμιά ώρα
πριν. Εγώ προτιμώ τι πρώτη εκδοχή γιατί μειώνονται τα πολλά υγρά
από τη σαλάτα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ταμπουλε
Από: κυρος 28 / 5 / 2006
ταμπουλε χωρις λεμονι?
Θα φριξουν οι Λιβανεζοι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ταμπουλέ
Από: Χρ. Ζαχαριάδης 28 / 5 / 2006
Ενας καλος μου φίλος, Λιβανέζος, μου έδωσε την παρακάτω συνταγή
για το ταμπουλέ. Και γίνεται μοναδικό.
Λοιπόν:
Tabouleh του Raul
1/2 ποτήρι νερού μπλουγούρι χοντρό
1/2 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
αλάτι
μπαχάρι φρεσκοτριμμένο
χυμός από 1-2 λεμόνια
ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες, κονκασέ
2 μάτσα ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 μάτσο ψιλοκομμένος δυόσμος
Από το πρωί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε πολύ
καλά, τρίβοντάς το με τα χέρια, με το αλάτι, το μπαχάρι, το
λεμόνι και το λάδι. Το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Μουσκεύουμε το μπλουγούρι στις ντομάτες και τις αφήνουμε στο
ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά και διορθώνουμε τη γεύση
στο αλάτι. Δεν βάζουμε πιπέρι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ταμπουλέ
Από: Μαρίνα 23 / 6 / 2006
¨εκανα τη σαλάτα Ταμπουλέ με τη συνταγή του κ. Ζαχαριάδη.
Καταπληκτική!!!! Αξίζει!
Το λεμόνι πηγαίνει πολύ και μούσκεψα το πληγούρι μιάμιση ώρα
περίπου. Μάλλον δεν χρειαζόταν τόσο πολύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Λιβανεζοι...
Από: aggel 25 / 7 / 2006
Γεια σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε αυτή τη σαλάτα μπαίνει
ξύδι. Κάποιος
συγγενής μου το έκανε και δεν ήταν άσχημο. Αλλα η κανονική
συνταγή τι λέει? Λεμόνι αντί ξύδι? Σας παρακαλώ απαντήστε μου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Λιβανεζοι...
Από: ΕΛΕΝΗ 10 / 8 / 2006
Στην κανονική συνταγή μπαίνει λεμόνι.Το είδα πρόσφατα σε εκπομπή
μαγειρικής.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Natassa 19 / 11 / 2006
Geia sas, ton perasmeno Aprilio eixa paei diakopes ston Livano.
den eimai expert stin mageiriki omos einai sigouro oti sto
tabbouleh mpainei lemoni, ...afthono lemoni, kremmydaki fresko
psilokomeno mpolikos dyosmos mpolikos maintanos kai pligouri
pou na einai elafros tragano. Toulaxiston ego etsi dokimasa to
tabbouleh ston Livano kai pistepste me opou kathomastan gia
fagito paraggelname tabbouleh. Na mou epitrapei mia erotisi?
kserei kaneis pos ftiaxnoume fatoush?
Eyxaristo / Natassa.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Νένα 23 / 12 / 2006
Εγώ πάλι που παρακολούθησα Λιβανέζο να
την φτιάχνει,να πω ότι δεν έβαζε
καθόλου νερό.΄Εβαζε όλα τα υλικά μαζί
εκτός απ΄το λαδολέμονο και την
έφτιαχνε το πρωί για να τη σερβίρει το
βράδυ. Το πλιγούρι έπαιρνε τα υγρά των
άλλων υλικών και δεν αμόλαγε νερά όταν
μπήκε το λαδολέμονο. Το λεμόνι μπόλικο
κι ο μαϊντανός πάρα πολύς ώστε σχεδόν να
μη φαίνεται το πλιγούρι. Πιο πολύ
μαϊντανοσαλάτα παρά
πλιγούρι.Οπωσδήποτε κρεμμυδάκι φρέσκο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ταμπουλε
Από: EMY 3 / 1 / 2008
Στη συνταγη της Μαιρης ο χρονος που προτεινει να μουσκεψουμε το
πληγουρι, ειναι εξαιρετικα λιγος. Χρειαζονται 3 ωρες
τουλαχιστον σε ζεστο νερο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|