www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα BBQ Νέας Ορλεάνης


Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/4 ξύδι
  • 1/2 ketchup
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι tabasco



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να γίνει διαφανές, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξύδι (εγώ βάζω μηλόξιδο), το Ketchup, τη Worcestershire και το tabasco .
  2. Φέρνουμε την σάλτσα σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν το ψήσιμο, αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα και κατά τη διάρκεια το ψησίματος επαναλαμβάνουμε το άλειμμα με ένα πινέλο. Οση περισσέψει την σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Συνοδεύει: Κρέας ψητό
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μια και δεν διορθώνεται...
    Από: Τίνα Σταύρου  21 / 9 / 2004
    ... γράφω το σωστό κείμενο της συνταγής. Αν προσέξετε έχω κατά 
    λάθος γράψει την ίδια συνταγή με δύο διαφορετικούς τίτλους σαν 
    New Orleans και σαν American Classic.
    
    2 κούπες ketchup
    ½ κούπα σιρόπι σφενδάμου  
    (μπορεί να  αντικατασταθεί από  3/8 κούπας μέλι και 1/8 της 
    κούπας νερό)
    1/3 κούπας Bourbon
    ¼ κούπας μουστάρδα Dijon
    3 κ.σ. Worcestershire sauce
    2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών κρεόλ.
    	
    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα φέρνουμε σε 
    βρασμό. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και τα αφήνουμε να 
    σιγοβράσουν για 15 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Την 
    αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ψήνουμε τα κρέατα τα αλείφουμε με ένα 
    πινέλο με τη σάλτσα. Όση περισσέψει την σερβίρουμε «ον δε 
    σάιντ» . Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.
    
    
    Η συνταγή αυτή, όπως και οι περισσότερες creole συνταγές, είναι 
    πάρα πολύ καυτερή. Πρόσφατα χρησιμοποίησα αυτή τη σάλτσα σε 
    σουβλάκια κοτόπουλου. Επειδή υπήρχαν και μικρά παιδιά στο 
    τραπέζι, έβαλα μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού creole seasoning. 
    Εγινε πολύ καλή. Στο τέλος, άλλειψα τα σουβλάκια για τελευταία 
    φορά με τη σάλτσα και τα κύλισα σε καβουρδισμένο σουσάμι. Εκτός 
    από νόστιμα, έγιναν και πολύ εμφανίσιμα.
    Αν λοιπόν δεν σας αρέσουν τα πολύ καφτερά, σας προτείνω να τη 
    δοκιμάσετε την πρώτη φορά με λιγότερα μπαχαρικά και αργότερα 
    προσθέτετε όσα θέλετε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: kreol
    Από: Ritsa  22 / 3 / 2006
    Τι ειναι το κρεολ? αυτο το λεξικο όρων κουζινας δεν εχει τιποτα ή εγω δεν τα βρισκω?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: kreol
      Από: Αννα  24 / 11 / 2006
      H κουζίνα κρεόλ «γεννήθηκε» από τους μαύρους οικιακούς βοηθούς
      των Γάλλων και των Ισπανών. H λέξη κρεόλ προέρχεται από το
      ισπανικό υποκοριστικό των κατοίκων της πόλης που είχαν
      γαλλο-ισπανική καταγωγή, τους criollos. Σε ό,τι αφορά τη
      μαγειρική πρόκειται για πάντρεμα των τοπικών - κυρίως θαλασσινών
      - προϊόντων με ευρωπαϊκές τεχνικές.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τσάτνεϊ μήλου
    Από: μαμα  12 / 5 / 2007
    Γλυκόξυνη σάλτσα για BBQ
    
    1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια
    1 φλιτζ.τσ. ψιλοκομμένα βερύκοκα ξερά
    1 φλυτζ.τσ. σταφίδες μαύρες
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1(?) κουτ.γλ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι (πόσο καυτερό το 
    θέλετε, κανονίστε το εσείς)
    1 κουτ.γλ. αλάτι
    1 κουτ.γλ.σπόροι μουστάρδας (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα)
    1 φλυτζ.τσαγιού ξύδι κατά προτίμηση λευκό
    1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
    1 φλυτζ.τσ. ζάχαρη μαύρη (επίσης δεν είχα και έβαλα άσπρη)
    
    Τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, να γίνουν όπως 
    η μαρμελάδα.
    Εμένα μου πήρε 30-40 λεπτά.
    Συνοδεύει ψητά κρέατα ή λαχανικά, λουκάνικα, κοτόπουλο,(ακόμη 
    και σπρίνγκ ρολλς όπως η γλυκόξυνη του κινέζικου)
    
    Αν μπει σε αποστειρωμένο βάζο, και συο ψυγείο, συντηρείται για 
    πολύ καιρό.
    
    Γίνεται και με άλλα φρούτα, όπως ανανάς, ροδάκινο, αχλάδι ή 
    συνδυασμό διαφόρων κατά τα γούστα και την έμπνευση.
    
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.