www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γουακαμόλε


Υλικά

  • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλιές χυμό από λεμόνι ή λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή σως ταμπάσκο
  • Μισή ντομάτα ψιλοκομμένη



Ετοιμασία

Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τελευταία την καυτερή πιπεριά (ή ταμπάσκο), δοκιμάζοντας ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το γουακαμόλε.
Σερβίρουμε με νάτσος.

Αν δοκιμάσετε να βάλετε περισσότερη ντομάτα, χαλάει το χρώμα, κανονικά είναι ζωηρό πράσινο.
Του πάει και το σκόρδο.

Συνοδεύει: Νάτσος
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΝΤΙΠ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΤΑΝΕΣ
    Από: ΖΩΗ  1 / 6 / 2007
    ΥΛΙΚΑ:
    4-5 πιπεριές Φλωρινης
    2 μελιντζάνες
    μερικά ντοματίνια
    λάδι κατά βούληση
    2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
    λίγο θυμάρι ξερό ή φρέσκο
    1-2 σκελίδες σκόρδο
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι-πιπέρι
    φέτες ψωμιού
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    ψήνουμε τις πιπεριές,τις μελιντζάνες και τα ντοματίνια στη 
    σχάρα ή στη φλόγα του γκαζιού μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους 
    και τα βάζουμε σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη για 10` 
    να "ιδρώσουν".Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα 
    ψιλοκοβουμε.Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο,τα υπόλοιπα 
    υλικά και ανακατεύουμε καλά.Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να 
    ετοιμάσουμε το ψωμί.Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με λάδι,αν 
    θ`ελουμε με σκορδο,πασπαλίζουμε με θυμάρι και τις ψήνουμε να 
    γίνουν τραγανές.Τοποθετούμε το ντιπ επάνω τους και σερβίρουμε 
    αμέσως.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.