|
Χρ. Ζαχαριαδης 18 / 9 / 2003
BLOODY MANOUSAKAS
Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το κοκτέηλ αυτό σαν καινούργια
συνταγή, αλλά ούτε και γνωστή. Απλά, πρόκειται για διασκευή της
πασίγνωστης ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ. Αυτό επειδή λατρεύω τη γεύση της
κρητικιάς ρακής (και ιδιαίτερα του πρωτόρακου).
Αποφάσισα λοιπόν, εκτός από το να την απολαμβάνω μόνη της, να την
βάζω σε κοκτέηλ, αντι για βότκα.
Το όνομα του κοκτέηλ, βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι Bloody Mary με
ρακή, αλλά κάτι που να θυμίζει την Κρήτη.
Η παρακάτω συνταγή λοιπόν αποτελεί την προτίμησή μου, πριν από το
μεσημεριανό γεύμα, τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ανοίγει την όρεξη και εξασφαλίζει ήρεμο μεσημεριανό ύπνο.
Λοιπόν:
- Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο ένα ποτήρι σωλήνα και ρίχνουμε 2 μεζουρες
από τη ρακή που έχουμε προμηθευτεί.
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ένα κουτ.
γλυκού worcestershire sauce, συμπληρώνουμε με χυμό τομάτας (φρέσκο ή
από κονσέρβα) και ανακατεύουμε απλά με το γυάλινο ραβδάκι.
Αν το φαγητό δεν έχει ετοιμαστεί μέχρι να τελειώσετε το ποτάκι σας,
μπορείτε να το επαναλάβετε (Doses repetentur, όπως έγραφαν οι παλαιοί
γιατροί στις ρετσέτες που έδιναν στους αρρώστους)
Προτιμείστε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με δροσερό κρασί και όχι με
μπύρα.
Όσοι λοιπόν είναι ΡΑΚΗ-addicts ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ-addicts μπορούν να
παρασκευάσουν και ΡΑΚΗ Driver, ΡΑΚΗ Martini, ΡΑΚΗ Bronx κλπ.
κοκτέηλς, αντικαθιστώντας τα λευκά Τζιν, Βότκα, Τεκιλα κλπ. με μια
καλή (επιμένω) Ρακή ή τσίπουρο
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.
|
|