www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Γράψτε το δικό σας κείμενο Να εμφανιστούν και τα άρθρα από το hungry.gr
Αποξήρανση μικρών πιπεριών?

Chris82   29 / 8 / 2005

Μιλάω για τις κλασσικές κόκκινες μικρές καυτερές πιπεριές. Θα ήθελα να μάθω τρόπους συντήρησή τους (π.χ. σε τουρσί ή αποξηραμένες σε σπάγγο?)..Πώς γίνονται αυτοί? Εευχαριστώ
Σχολιάστε το/απαντήστε
Ola gia toys kafedes!

Vanoula   3 / 8 / 2005

paidia eimai kainoyrgia edw katarxin sygxaritiria! tha ithela na sas kanw mia aplh (gia esas) erwtisi! tha ithela na ma8w thn paraskeyh twn diaforwn kafedwn (apo frape ews espresso), episis fredo, cappuccino, alla kai sokolata! oti tha eprepe na kserei ena atomo poy tha doyleye se mia kafeteria (gia toys kafedes kyriws) kai pws tha mporoyse na exei ena poly kalo apotelesma apo ta parapanw! kai kati teleiws asxeto: otan leme "1 meros" ti ennooyme se posotita? Eyxaristw ek twn proterwn! kai sygxwreste thn asxetosynh moy! :))
Συνέχεια...  3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Λικερ απο κρανα

val   4 / 1 / 2005

Μηπως ξερει κανεις πως φτιαχνεται? Εχω ηδη βαλει σε γυαλινο βαζο μαζυ με κρανα ζαχαρη και τα εχω στον ηλιο. Τι κανω στη συνεχεια?
Σχολιάστε το/απαντήστε
alexander & καρπούζι

γιώργος   1 / 9 / 2004

hello there.. μια μικρη βοηθεια απο τους γνωστες του ειδους... θα ηθελα να μαθω συστατικα και οδηγιες για την παρασκευη του alexander & του καρπουζιου. ευχαριστω προκαταβολικα,τα σεβη μου
2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΑΛΚΟΟΛΗ

ΕΛΕΝΗ   21 / 7 / 2004

ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΓΕΣ ΛΙΚΕΡ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛΗ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ;ΑΝ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΝΕΟΣ BARMAN

ΚΩΣΤΑΣ   5 / 7 / 2004

ΒΟΗΘΕΙΑ......ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΙ BARMAN ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ....ΕΙΜΑΙ 17,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ..... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΛΕΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΩ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΠΑΩ
2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Αποδράσεις...

pliroforisi   2 / 7 / 2004

Δεκάδες προτάσεις για "εναλλακτικές διακοπές" και σαββατοκύριακα αναζωογόνησης, στην διεύθυνση: http://efzin.net/diadromes/viewforum.php?f=1
Σχολιάστε το/απαντήστε
Τσίπουρο - Ρακί - Τσικουδιά

Ζαχαρένια   30 / 4 / 2004

Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ρακί, το τσίπουρο και την τσικουδιά. Εχω την εντύπωση ότι πρόκειται για το ίδιο ποτό απλά κάποιοι το λένε έτσι και κάποιοι άλλοι αλλιώς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
martini by America

kiki   26 / 4 / 2004

Γειά σας και χρονια πολλα σε όλους. Πρόσφατα βρέθηκα για λίγες μέρες στην Αμερική και ενθουσιάστηκα με τα μαρτίνι τους. Στο forum βρήκα ήδη το κοσμοπολιταν και το μπικίνι. Μπορώ να τα ετοιμάζω με βοτκα & με τζιν κατα προτίμηση? Μήπως γνωρίζεται τις δοσολογίες για το apple ή to chocolate martini ή για τυχών άλλα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Manhattan

Μαριλίτα   16 / 4 / 2004

Γειά σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κανείς ξέρει πώς φτιάχνεται το κοκτέιλ Manhattan.Το έχω ακούσει κάπου και μου είπαν ότι είναι πολύ ωραίο!!Θα περιμένω όσο μπορείτε πιο άμεσες απαντήσεις.Ευχαριστώ
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Και ο φελλός παίζει ρόλο

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΣΕΡΕΜΗΣ   10 / 3 / 2004

ΕΜΦΙΑΛΩΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΛΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
λικερ με μαστιχα

κατερινα   7 / 3 / 2004

απο τα παιδικα μου χρονια θυμαμαι ενα λικερ που επερνε η μαμα μου και μοσχομυριζε μαστιχα.Για κακη μου τυχη δε μπορεσα ουτε στο εμποριο να το βρω αλλα ουτε και να μαθω πως μπορω να το κανω η ιδια αν ξερει καποιος θα χρωσταω ευγνωμοσυνη.
14 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ξέχασα κι εγώ να βάλω τίτλο...

kostas xania   7 / 2 / 2004

geia sas se olous molis mpika sto site kai eimai poly xaroymenos giati tha mporo na allazo gnoseis kai syntages exo ena magazaki kai ftiaxno diafora voytimata gia polisi an yparxei kapoios poy mporei na me voithisi me syntages apo voytimata ton eyxaristo prokatavolika!!!!! tha eimai konta sas synexeia!!!
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
cocktail rossini

nikos   5 / 2 / 2004

Sto cocktail rossini(sampania $ fraoula) rixneis ton zwmo ths fraoulas pou exeis poltopoihsei 'h ton idio ton polto? Euxaristw!
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ερώτηση για το καφέ Αβυσινίας

Κούτλας Ηλίας   21 / 1 / 2004

Έτυχε τελευταία να πέσει στα χέρια μου (πληρώνωντας 25 ευρώ, τί τυχαία!) ένα βιβλίο που ονομάζεται "Το καφέ της Αβυσινίας". Πρόκειτε για ένα μαγαζί που βρίσκεται στο Μοναστηράκι! Περιέχει διάφορες συνταγες οι οποίες είναι προσυτές στον απλό κόσμο! Εχει και πολύ καλή εικονογράφιση! Αν πεινάς δεν κάνει να το διαβάσεις το βιβλίο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το ξέρει κανείς αυτό το μαγαζί! Είναι όπως τα γράφει το βιβλίο ή διαφορετικά? Θα μου πείτε, τί γράφει το βιβλίο, ε; Δεν το θάβει κιόλλας αλλά το έχει σε πολύ καλό σημείο! Αναρωτιέμαι!! Για να δώ τα σχόλια!!!
Συνέχεια...  1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Ανωνύμου   11 / 1 / 2004

Γεια σας Μήπως ξέρει κανείς συνταγή λικέρ με βότανα;
Σχολιάστε το/απαντήστε
Cosmopolitan

Sophaki   18 / 12 / 2003

Ξέρει κανείς πώς φτιάχνεται αυτό το coctail επιτέλους! Οπου κι αν ψάξω δεν το βρίσκω πουθενά! Ααααα! Και το dirty daquiri! Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Περι Punch (ποντς) ο λόγος

Χρ. Ζαχαριάδης   26 / 11 / 2003

Punch Ινδική λέξη, που σημαίνει "Πέντε". Ενα punch πρέπει να περιέχει 5 υλικά: brandy, τσάϊ, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και μπαχαρικά (κανέλλα ξύλο, μοσχοκάρυδο τριμμένο και γαρύφαλα). Αντί για brandy μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε "σκληρό" ποτό: Gin, whisky, ρούμι, ρακή κλπ. Aντί για τσάϊ να χρησιμοποιήσουμε κρασί (με ή χωρίς σόδα) ή σαμπάνια. Αντί για χυμό λεμονιού να ρίξουμε μείγμα χυμών (ανανάς, πορτοκάλι, βυσινάδα κλπ) ή και κομμάτια φρούτων (πορτοκάλι, ακτινίδια, μήλο,
Συνέχεια...  Σχολιάστε το/απαντήστε
Λικέρ Καρύδι

Rene   13 / 11 / 2003

Μήπως έχει κανείς συνταγή για λικέρ καρύδι ???
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
καλό τσίπουρο

λίνα   5 / 11 / 2003

φίλοι και φίλες Καλημέρα Ηρθε η εποχή που πρέπει να προμηθευτούμε τσίπουρο για τον χειμώνα,ξερετε κανένα μαγαζί να πουλά καλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο όμως παρακαλώ. Περιμένω τις απαντήσεις σας Ευχαριστώ Λίνα
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
Πρόταση: Mulled wine

Κάλλη   5 / 11 / 2003

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. Ιδίως μου αρέσει τις χειμωνιάτικες μέρες οι ώρες εκείνες που μαζεύεται ο κόσμος σπίτι του από τη δουλειά. Μου αρέσει που αρχίζουν να φωτίζουν τα παράθυρα των σπιτιών και που ξέρεις ότι όλοι είναι στις κουζίνες τους και κάτι ετοιμάζουν χαλαρώνοντας από την κούραση της ημέρας. Γι'αυτές τις ώρες έχω να σας προτείνω να μαζέψετε μια καλή παρέα και να περάσετε ένα μυρωδάτο χουχουλιάρικο απόγευμα με καλή μουσική, κεριά και την ακόλουθη πρόταση:
Συνέχεια...  1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
Λικέρ Μπανάνα ;

Εμυ   13 / 10 / 2003

Αν γνωρίζετε κάποια συνταγή για λικέρ μπανάνα, θα σας παρακαλούσα να μου τη στείλετε. Ευχαριστώ πολύ
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
ημιαφρώδης οίνος

Μαρία Μ.   25 / 9 / 2003

Εκτός από τον ημιαφρώδη ΄Ζίτσα΄, υπάρχουν άλλα ελληνικά, λευκά ημιαφρώδη κρασιά?
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
Πως γίνετε η παραγωγή ημίγλυκου κρασιού

Κώστας   23 / 9 / 2003

Από κάποιο προηγούμενο ερώτημα έμαθα ότι οι τρόποι για την παραγωγή ημίγλυκου κρασιού είναι ή με ψύξη (σε τι θερμοκρασία και για πόσο χρόνο και τι γίνετε όμως μετά την απόψυξη δεν ξαναενεργοποιούνται οι ζαχαρομύκητες;) ή με κάποιο χημικό (πού το βρίσκουμε σε τι ποσότητα το χρησιμοποιούμε και πότε;) ή με διήθηση (με τι;). Επίσης μου έχουν αναφέρει ότι γίνετε με θερμάνση του μούστου στους 40-60 βαθμούς και με τοποθέτηση παραφίνης ώστε να σταματήσει η οξυγόνωση άρα και η ζύμωση (είναι άραγε αναερόβιος ο ζαχαρομύκητας;). Σας παρακαλώ
Συνέχεια...  Σχολιάστε το/απαντήστε
Bloody Manousakas

Χρ. Ζαχαριαδης   18 / 9 / 2003

BLOODY MANOUSAKAS Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το κοκτέηλ αυτό σαν καινούργια συνταγή, αλλά ούτε και γνωστή. Απλά, πρόκειται για διασκευή της πασίγνωστης ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ. Αυτό επειδή λατρεύω τη γεύση της κρητικιάς ρακής (και ιδιαίτερα του πρωτόρακου). Αποφάσισα λοιπόν, εκτός από το να την απολαμβάνω μόνη της, να την βάζω σε κοκτέηλ, αντι για βότκα. Το όνομα του κοκτέηλ, βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι Bloody Mary με ρακή, αλλά κάτι που να θυμίζει την Κρήτη. Η παρακάτω συνταγή λοιπόν αποτελεί την προτίμησή μου, πριν από το
Συνέχεια...  Σχολιάστε το/απαντήστε
Proxeiro bloody mary

Christos Ricudis   8 / 8 / 2003

Proxeiro bloody mary 2 mezoures botka tampasko h tomatosoupa pou perissepse apo x8es sto psygeio To agaphmeno cocktail sas, twra mporeite na to apolaysete Kyriakh tou Pasxa me ola ta manabika kai ta supermarket kleista. Paraskeyazetai opws to kanoniko bloody mary. To epipleon pleonekthma einai oti de xreiazeste alati, piperi kai tabasco, mia poy ta ylika sxedon sigoura yparxoun sthn x8esinh ntomatosoupa. Δικής μου εμπνεύσεως
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
λικέρ καρύδα και μαστίχα!

Ανωνύμου   23 / 7 / 2003

Μήπως έχει κανεις συνταγή για λικέρ μαστιχα ή καρύδα?
3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Prologismos epi epikeimenou dhmosieyshs diashmou syntaghs.

Ricudis Christos   17 / 7 / 2003

En anamonh ths epikeimenhs dhmosieysews toy klassikou kai pasignwstou men, oudepote katagegrammenou sthn epishmo bibliografia de Potou ths Parhgorias apo ton agaphto filo kai synadelfo Christo Ricudi, 8a h8ela na epwfelh8w ths eykairias gia na kanw kapoious sxoliasmous. Kat'arxas, par'olh thn afwsiwsh mou sto proswpo toy agaphtou moy filou, tolmw na pw oti, ws synh8ws, einai apolytos. To sygkekrimeno cocktail synh8ws paragetai me o,tidhpote yparxei ekeinh thn entona synais8hmatika fortismenh stigmh. Oi akribeis analogies poy epiferoun to epi8ymhto
Συνέχεια...  2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Μεζούρες κ.α.

Ανωνύμου   25 / 6 / 2003

Ti akribws ennoume otan leme mezoura??(hli8ia men alla basikh erwthsh)... Epishs mporei kapoios na mou pei tis analogies gia kokteil karpouzi??? Euxaristw polu :)
3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Λικερ με φασκόμηλο

Ερη   2 / 5 / 2003

Πριν λίγες μέρες δοκίμασα ένα καταπληκτικό σπιτικό λικέρ με φασκόμηλο και λεμόνι! Ψάχνω να βρω την συνταγή, μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς?
Σχολιάστε το/απαντήστε
Γράψτε το δικό σας κείμενο

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.




Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.