Αποξήρανση μικρών πιπεριών? |
Chris82 29 / 8 / 2005
Μιλάω για τις κλασσικές κόκκινες μικρές καυτερές πιπεριές. Θα ήθελα
να μάθω τρόπους συντήρησή τους (π.χ. σε τουρσί ή αποξηραμένες σε
σπάγγο?)..Πώς γίνονται αυτοί?
Εευχαριστώ
Σχολιάστε το/απαντήστε
Vanoula 3 / 8 / 2005
paidia eimai kainoyrgia edw katarxin sygxaritiria! tha ithela na sas
kanw mia aplh (gia esas) erwtisi! tha ithela na ma8w thn paraskeyh
twn diaforwn kafedwn (apo frape ews espresso), episis fredo,
cappuccino, alla kai sokolata! oti tha eprepe na kserei ena atomo
poy tha doyleye se mia kafeteria (gia toys kafedes kyriws) kai pws
tha mporoyse na exei ena poly kalo apotelesma apo ta parapanw!
kai kati teleiws asxeto: otan leme "1 meros" ti ennooyme se posotita?
Eyxaristw ek twn proterwn! kai sygxwreste thn asxetosynh moy! :))
Συνέχεια... 3 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
val 4 / 1 / 2005
Μηπως ξερει κανεις πως φτιαχνεται?
Εχω ηδη βαλει σε γυαλινο βαζο μαζυ με κρανα ζαχαρη και τα εχω στον
ηλιο.
Τι κανω στη συνεχεια?
Σχολιάστε το/απαντήστε
γιώργος 1 / 9 / 2004
hello there..
μια μικρη βοηθεια απο τους γνωστες του ειδους...
θα ηθελα να μαθω συστατικα και οδηγιες για την παρασκευη
του alexander & του καρπουζιου.
ευχαριστω προκαταβολικα,τα σεβη μου
2 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
ΕΛΕΝΗ 21 / 7 / 2004
ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΓΕΣ ΛΙΚΕΡ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ
ΑΛΚΟΟΛΗ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ;ΑΝ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
4 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
ΚΩΣΤΑΣ 5 / 7 / 2004
ΒΟΗΘΕΙΑ......ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΟΙ BARMAN ΚΑΙ ΘΕΛΩ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ
ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ....ΕΙΜΑΙ 17,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ
ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ..... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ
ΓΡΗΓΟΡΑ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΛΕΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΩ ΚΟΣΜΟ
ΟΠΟΥ ΠΑΩ
2 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
pliroforisi 2 / 7 / 2004
Δεκάδες προτάσεις για "εναλλακτικές διακοπές" και σαββατοκύριακα
αναζωογόνησης, στην διεύθυνση:
http://efzin.net/diadromes/viewforum.php?f=1
Σχολιάστε το/απαντήστε
Τσίπουρο - Ρακί - Τσικουδιά |
Ζαχαρένια 30 / 4 / 2004
Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ρακί,
το τσίπουρο και την τσικουδιά. Εχω την εντύπωση ότι πρόκειται για το
ίδιο ποτό απλά κάποιοι το λένε έτσι και κάποιοι άλλοι αλλιώς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
6 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
kiki 26 / 4 / 2004
Γειά σας και χρονια πολλα σε όλους. Πρόσφατα βρέθηκα για λίγες μέρες
στην Αμερική και ενθουσιάστηκα με τα μαρτίνι τους. Στο forum βρήκα
ήδη το κοσμοπολιταν και το μπικίνι. Μπορώ να τα ετοιμάζω με βοτκα &
με τζιν κατα προτίμηση? Μήπως γνωρίζεται τις δοσολογίες για το apple
ή to chocolate martini ή για τυχών άλλα? Σας ευχαριστώ εκ των
προτέρων.
4 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Μαριλίτα 16 / 4 / 2004
Γειά σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κανείς ξέρει πώς φτιάχνεται το
κοκτέιλ Manhattan.Το έχω ακούσει κάπου και μου είπαν ότι είναι πολύ
ωραίο!!Θα περιμένω όσο μπορείτε πιο άμεσες απαντήσεις.Ευχαριστώ
6 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΣΕΡΕΜΗΣ 10 / 3 / 2004
ΕΜΦΙΑΛΩΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΛΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
κατερινα 7 / 3 / 2004
απο τα παιδικα μου χρονια θυμαμαι ενα λικερ που επερνε η μαμα μου
και μοσχομυριζε μαστιχα.Για κακη μου τυχη δε μπορεσα ουτε στο
εμποριο να το βρω αλλα ουτε και να μαθω πως μπορω να το κανω η ιδια
αν ξερει καποιος θα χρωσταω ευγνωμοσυνη.
14 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Ξέχασα κι εγώ να βάλω τίτλο... |
kostas xania 7 / 2 / 2004
geia sas se olous molis mpika sto site kai eimai poly xaroymenos
giati tha mporo na allazo gnoseis kai syntages exo ena magazaki kai
ftiaxno diafora voytimata gia polisi an yparxei kapoios poy mporei na
me voithisi me syntages apo voytimata ton eyxaristo prokatavolika!!!!!
tha eimai konta sas synexeia!!!
5 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
nikos 5 / 2 / 2004
Sto cocktail rossini(sampania $ fraoula) rixneis ton zwmo ths
fraoulas pou exeis poltopoihsei 'h ton idio ton polto? Euxaristw!
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Ερώτηση για το καφέ Αβυσινίας |
Κούτλας Ηλίας 21 / 1 / 2004
Έτυχε τελευταία να πέσει στα χέρια μου (πληρώνωντας 25 ευρώ, τί τυχαία!)
ένα βιβλίο που ονομάζεται "Το καφέ της Αβυσινίας".
Πρόκειτε για ένα μαγαζί που βρίσκεται στο Μοναστηράκι! Περιέχει διάφορες
συνταγες οι οποίες είναι προσυτές στον απλό κόσμο! Εχει και πολύ καλή
εικονογράφιση! Αν πεινάς δεν κάνει να το διαβάσεις το βιβλίο. Θα ήθελα να
ρωτήσω αν το ξέρει κανείς αυτό το μαγαζί! Είναι όπως τα γράφει το βιβλίο ή
διαφορετικά? Θα μου πείτε, τί γράφει το βιβλίο, ε; Δεν το θάβει κιόλλας
αλλά το έχει σε πολύ καλό σημείο! Αναρωτιέμαι!! Για να δώ τα σχόλια!!!
Συνέχεια... 1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Ανωνύμου 11 / 1 / 2004
Γεια σας
Μήπως ξέρει κανείς συνταγή λικέρ με βότανα;
Σχολιάστε το/απαντήστε
Sophaki 18 / 12 / 2003
Ξέρει κανείς πώς φτιάχνεται αυτό το coctail επιτέλους! Οπου κι αν
ψάξω δεν το βρίσκω πουθενά!
Ααααα! Και το dirty daquiri!
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!
5 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Περι Punch (ποντς) ο λόγος |
Χρ. Ζαχαριάδης 26 / 11 / 2003
Punch
Ινδική λέξη, που σημαίνει "Πέντε". Ενα punch πρέπει να περιέχει 5
υλικά: brandy, τσάϊ, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και μπαχαρικά (κανέλλα
ξύλο, μοσχοκάρυδο τριμμένο και γαρύφαλα).
Αντί για brandy μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε "σκληρό" ποτό:
Gin, whisky, ρούμι, ρακή κλπ.
Aντί για τσάϊ να χρησιμοποιήσουμε κρασί (με ή χωρίς σόδα) ή σαμπάνια.
Αντί για χυμό λεμονιού να ρίξουμε μείγμα χυμών (ανανάς, πορτοκάλι,
βυσινάδα κλπ) ή και κομμάτια φρούτων (πορτοκάλι, ακτινίδια, μήλο,
Συνέχεια... Σχολιάστε το/απαντήστε
Rene 13 / 11 / 2003
Μήπως έχει κανείς συνταγή για λικέρ καρύδι ???
5 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
λίνα 5 / 11 / 2003
φίλοι και φίλες Καλημέρα
Ηρθε η εποχή που πρέπει να προμηθευτούμε τσίπουρο για τον
χειμώνα,ξερετε κανένα μαγαζί να πουλά καλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
όμως παρακαλώ. Περιμένω τις απαντήσεις σας Ευχαριστώ Λίνα
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Κάλλη 5 / 11 / 2003
Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. Ιδίως μου αρέσει τις
χειμωνιάτικες μέρες οι ώρες εκείνες που μαζεύεται ο κόσμος σπίτι του
από τη δουλειά. Μου αρέσει που αρχίζουν να φωτίζουν τα παράθυρα των
σπιτιών και που ξέρεις ότι όλοι είναι στις κουζίνες τους και κάτι
ετοιμάζουν χαλαρώνοντας από την κούραση της ημέρας. Γι'αυτές τις
ώρες έχω να σας προτείνω να μαζέψετε μια καλή παρέα και να περάσετε
ένα μυρωδάτο χουχουλιάρικο απόγευμα με καλή μουσική, κεριά και την
ακόλουθη πρόταση:
Συνέχεια... 1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Εμυ 13 / 10 / 2003
Αν γνωρίζετε κάποια συνταγή για λικέρ μπανάνα,
θα σας παρακαλούσα να μου τη στείλετε.
Ευχαριστώ πολύ
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Μαρία Μ. 25 / 9 / 2003
Εκτός από τον ημιαφρώδη ΄Ζίτσα΄, υπάρχουν άλλα ελληνικά, λευκά
ημιαφρώδη κρασιά?
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
Πως γίνετε η παραγωγή ημίγλυκου κρασιού |
Κώστας 23 / 9 / 2003
Από κάποιο προηγούμενο ερώτημα έμαθα ότι οι τρόποι για την παραγωγή
ημίγλυκου κρασιού είναι ή με ψύξη (σε τι θερμοκρασία και για πόσο
χρόνο και τι γίνετε όμως μετά την απόψυξη δεν ξαναενεργοποιούνται οι
ζαχαρομύκητες;) ή με κάποιο χημικό (πού το βρίσκουμε σε τι ποσότητα
το χρησιμοποιούμε και πότε;) ή με διήθηση (με τι;). Επίσης μου έχουν
αναφέρει ότι γίνετε με θερμάνση του μούστου στους 40-60 βαθμούς και
με τοποθέτηση παραφίνης ώστε να σταματήσει η οξυγόνωση άρα και η
ζύμωση (είναι άραγε αναερόβιος ο ζαχαρομύκητας;). Σας παρακαλώ
Συνέχεια... Σχολιάστε το/απαντήστε
Χρ. Ζαχαριαδης 18 / 9 / 2003
BLOODY MANOUSAKAS
Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το κοκτέηλ αυτό σαν καινούργια
συνταγή, αλλά ούτε και γνωστή. Απλά, πρόκειται για διασκευή της
πασίγνωστης ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ. Αυτό επειδή λατρεύω τη γεύση της
κρητικιάς ρακής (και ιδιαίτερα του πρωτόρακου).
Αποφάσισα λοιπόν, εκτός από το να την απολαμβάνω μόνη της, να την
βάζω σε κοκτέηλ, αντι για βότκα.
Το όνομα του κοκτέηλ, βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι Bloody Mary με
ρακή, αλλά κάτι που να θυμίζει την Κρήτη.
Η παρακάτω συνταγή λοιπόν αποτελεί την προτίμησή μου, πριν από το
Συνέχεια... Σχολιάστε το/απαντήστε
Christos Ricudis 8 / 8 / 2003
Proxeiro bloody mary
2 mezoures botka
tampasko
h tomatosoupa pou perissepse
apo x8es sto psygeio
To agaphmeno cocktail sas,
twra mporeite na to apolaysete
Kyriakh tou Pasxa me ola ta
manabika kai ta supermarket
kleista.
Paraskeyazetai opws to
kanoniko bloody mary. To
epipleon pleonekthma einai oti
de xreiazeste alati, piperi
kai tabasco, mia poy ta ylika
sxedon sigoura yparxoun sthn
x8esinh ntomatosoupa.
Δικής μου εμπνεύσεως
1 σχόλιο Σχολιάστε το/απαντήστε
λικέρ καρύδα και μαστίχα! |
Ανωνύμου 23 / 7 / 2003
Μήπως έχει κανεις συνταγή για λικέρ μαστιχα ή καρύδα?
3 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Prologismos epi epikeimenou dhmosieyshs diashmou syntaghs. |
Ricudis Christos 17 / 7 / 2003
En anamonh ths epikeimenhs dhmosieysews toy klassikou kai pasignwstou
men, oudepote katagegrammenou sthn epishmo bibliografia de Potou ths
Parhgorias apo ton agaphto filo kai synadelfo Christo Ricudi, 8a h8ela
na epwfelh8w ths eykairias gia na kanw kapoious sxoliasmous.
Kat'arxas, par'olh thn afwsiwsh mou sto proswpo toy agaphtou moy filou,
tolmw na pw oti, ws synh8ws, einai apolytos. To sygkekrimeno cocktail
synh8ws paragetai me o,tidhpote yparxei ekeinh thn entona synais8hmatika
fortismenh stigmh. Oi akribeis analogies poy epiferoun to epi8ymhto
Συνέχεια... 2 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Ανωνύμου 25 / 6 / 2003
Ti akribws ennoume otan leme mezoura??(hli8ia men alla basikh
erwthsh)...
Epishs mporei kapoios na mou pei tis analogies gia kokteil karpouzi???
Euxaristw polu :)
3 σχόλια Σχολιάστε το/απαντήστε
Ερη 2 / 5 / 2003
Πριν λίγες μέρες δοκίμασα ένα καταπληκτικό σπιτικό λικέρ με
φασκόμηλο και λεμόνι! Ψάχνω να βρω την συνταγή, μήπως μπορεί να με
βοηθήσει κανείς?
Σχολιάστε το/απαντήστε
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.
|