www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Bitter

Κοκτέιλς με βάση:


Κοκτέιλς που περιέχουν:

Απεριτίφ κόκτέιλς:
Σφηνάκια:
Ποτά - λικέρ

Μπίτερ ονομάζουμε μια κατηγορία ποτών που παράγονται με την προσθήκη σε αλκοόλ διάφορων φυσικών συστατικών (κυρίως πικρών : Bitter=πικρό στα Γερμανικά) που δίνουν και τη χαρακτηριστική γεύση τού καθενός ποτού τής κατηγορίας. Τα συνηθέστερα είναι: κανέλα, αψέντι, δυόσμος, θυμάρι, αγγινάρα, μέντα, άνισος κ.α. Οι συνταγές τών μπίτερ είναι όλες μυστικές. Θεωπούνται χωνευτικά αλλά και ορεκτικά (κατάλληλα λοιπόν για απεριτίφ) πολλά είναι τονωτικά και συμμετέχουν σε πολλά κοκτέιλς.

Γνωστά Μπίτερ

Angostura

Bitter που περιέχει εκχύλισμα από το φλοιό δύο δέντρων τής Νοτίου Αμερικής: τής Galipea officinalis και τής Cusparia trifoliata. Angostura στα Ισπανικά σημαίνει "στενό πέρασμα" και το ποτό οφείλει το όνομά του στο οτι τα δέντρα αυτά φύονται κυρίως σε ένα σημείο του ποταμού Ορενόκου όπου αυτός στενεύει. Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα, είναι πικρή στη γεύση. Είναι τονωτική και έχει αντιπυρετική δράση. Χρησιμοποιείται σαν αρωματικός παράγοντας σε πολλά cocktails.

Orange Bitter

Αρωματίζει κοκτείλς σε σταγόνες.

Underberg

Πολύ πικρό. Χωνευτικό. Παράγεται στη Γερμανία.

Fernet Bianca

Χωνευτικό. Παράγεται στην Ιταλία.

Campari Bitter

Πίνεται κυρίως σαν Απεριτίφ. Σερβίρεται με σόδα και πάγο και γαρνίρεται με πορτοκάλι ή λεμόνι (Πολλοί θεωρούν οτι το λεμόνι είναι... βιασμός τού Campari).

Jaegermaister

Στα Γερμανικά σημαίνει: Ο αρχηγός τών κυνηγών. Αγνωστη συνταγή από 59 διαφορετικά βότανα.


Στοιχεία για το κείμενο αντλήσαμε από εγκυκλοπαίδειες, διάφορες πηγές στο Internet, το εγχειρίδιο της International Bartenders Association και το βιβλίο τού Δημήτρη Κεσμίρη "Επάγγελμα Μπάρμαν"
 


Σχολιάστε το

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.