Πως γίνετε η παραγωγή ημίγλυκου κρασιού |
Κώστας 23 / 9 / 2003
Από κάποιο προηγούμενο ερώτημα έμαθα ότι οι τρόποι για την παραγωγή
ημίγλυκου κρασιού είναι ή με ψύξη (σε τι θερμοκρασία και για πόσο
χρόνο και τι γίνετε όμως μετά την απόψυξη δεν ξαναενεργοποιούνται οι
ζαχαρομύκητες;) ή με κάποιο χημικό (πού το βρίσκουμε σε τι ποσότητα
το χρησιμοποιούμε και πότε;) ή με διήθηση (με τι;). Επίσης μου έχουν
αναφέρει ότι γίνετε με θερμάνση του μούστου στους 40-60 βαθμούς και
με τοποθέτηση παραφίνης ώστε να σταματήσει η οξυγόνωση άρα και η
ζύμωση (είναι άραγε αναερόβιος ο ζαχαρομύκητας;). Σας παρακαλώ
βοηθήστεμε ποίος είναι ο ποίο καλός και υγιεινός τρόπος;
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.
|