www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


forum του thirsty.gr

Αλλα άρθρα στο forum
Γράψτε το δικό σας κείμενο Ολα τα άρθρα του forum
Πρόταση: Mulled wine

Κάλλη  5 / 11 / 2003

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. Ιδίως μου αρέσει τις χειμωνιάτικες μέρες οι ώρες εκείνες που μαζεύεται ο κόσμος σπίτι του από τη δουλειά. Μου αρέσει που αρχίζουν να φωτίζουν τα παράθυρα των σπιτιών και που ξέρεις ότι όλοι είναι στις κουζίνες τους και κάτι ετοιμάζουν χαλαρώνοντας από την κούραση της ημέρας. Γι'αυτές τις ώρες έχω να σας προτείνω να μαζέψετε μια καλή παρέα και να περάσετε ένα μυρωδάτο χουχουλιάρικο απόγευμα με καλή μουσική, κεριά και την ακόλουθη πρόταση:

    MULED WINE (ζεστό γλυκό κρασί)
  • ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • ένα μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • γαρύφαλα (5-10 ανάλογα με τις προτιμήσεις, εγώ το "μπουμπουνίζω" λίγο στο κανελογαρύφαλο ως φαν)
  • 4 ξύλα κανέλλας
  • ζάχαρη (υποκειμενικό, προσωπικά βάζω 5-6 περίπου γεμάτες κουταλιές)
  • 1 πορτοκάλι, ένα μήλο, σε κομματάκια

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα ανακατεύοντας πού και πού. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια και κούπες.

Φτιάχνουμε μια μηλόπιτα, μια κομπόστα με μήλα, ξερά σύκα, δαμάσκηνα και σταφίδες και ζεστά φρέσκα ποπ κόρν(υπάρχουν οδηγίες για γλυκά ποπ κόρν στο forum). Πίνουμε με μέτρο και τρώμε χωρίς μέτρο. Τα φιλιά μου, καλό χειμώνα!

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.



Σχολιάστε το/Απαντήστε



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Περί κεκραμμένου οίνου
    Από: Τινα Σταύρου  5 / 11 / 2003
    Πολύ επίκαιρη και πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου Κάλλη!
    Με την ευκαιρία βάζω κι εγώ εδώ τις δικές μου συνταγές για ζεστό 
    κρασί που κάποτε τις είχα ξαναβάλει αλλά έπεσε ο server και 
    χαθήκανε. Αγαπημένο μου βράδυ γι αυτά τα κρασιά είναι το βράδυ 
    που καλώ τους φίλους μου για να στολίσουμε όλοι μαζί το 
    Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
    
    Εκτός όμως από τα κρασιά, σερβίρω και Grog που μ` αρέσει κι αυτό 
    πολύ, αλλά είναι πιο δυνατό αφού έχει βάσει το ρούμι κι όχι το 
    κρασί.Mulled wine
    
    1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
    300 ml χυμό πορτοκαλιού
    450 ml νερό
    1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
    1 λεμόνι ομοίως
    2 κ.γ. μέλι ανθέων
    1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
    1 μικρό ξυλάκι κανέλα
    2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια - ουχί άνθη)
    
    Ζεσταίνετε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, 
    ώστε να ζεσταθούν αργά και όχι να έλθουν σε γρήγορο βρασμό.
    Τα αφήνετε να ζεσταίνονται για περίπου 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή 
    φωτιά.
    Τα σουρώνετε σε κανάτα ή ποτήρια.
    Αν μείνει το μείγμα το ξαναζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα.
    
    
    Gluwein
    
    1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
    ½ κούπας νερό
    200 γρ. άχαρη
    2 γαρύφαλλα ως άνω
    1 μικρό ξυλάκι κανέλα
    Φλούδα 1 λεμονιού
    Φλούδα 1 πορτοκαλιού
    
    Βράζετε μαζί όλα τα υλικά εκτός του κρασιού, ώστε να γίνει 
    σιρόπι και σχεδόν να μείνει το μισό σε όγκο. Σουρώνετε το 
    σιρόπι, προσθέτετε το κρασί και ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά 
    ώσπου να ζεσταθεί το κρασί πολύ.
    Σερβίρεται καυτό.
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.