www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


forum του thirsty.gr

Αλλα άρθρα στο forum
Γράψτε το δικό σας κείμενο Ολα τα άρθρα του forum
Λικέρ Καρύδι

Rene  13 / 11 / 2003

Μήπως έχει κανείς συνταγή για λικέρ καρύδι ???

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.



Σχολιάστε το/Απαντήστε



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΕΦΗ  14 / 11 / 2003
    Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Που το δοκίμασες να πάω και εγώ; Ή μήπως μόνο το άκουσες; Ούτε που θα μου πέρναγε από το μυαλό ότι υπάρχει τέτοια γεύση σε λικέρ. Πάντως καλό μου ακούγεται, αν ξέρει κάποιος τη συνταγή, θα με ενδιέφερε και μένα!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Rene   14 / 11 / 2003
      Γειά σου Εφη, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου είπε μια γνωστή μου οτι το δοκίμασε και οτι είναι πάρα πολύ γευστικό. Ηταν αγορασμένο απο το Πήλιο.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Λικέρ Καρύδι
    Από: ΝΤΙΝΑ   17 / 11 / 2003
    Κι όμως υπάρχει και είναι υπέροχο. Έχει ένα σκούρο πράσινο χρώμα (προς το μαύρο) και μια γεύση που σίγουρα έχει κάτι από νέκταρ. 10 καρύδια περίπου (μικρά, πράσινα, πριν αρχίσει να σκληραίνει ο φλοιός τους. Τον Απρίλιο περίπου τα μαζεύουμε). 1 Κιλό ζάχαρη 1lt κονιάκ Γαρύφαλα - κανέλλα Βάζουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη τα γαρυφαλοκάνελα, σε μια μπουκάλα γυάλινη, και αφήνουμε στον ήλιο (κουνώντας αρκετά συχνά τις πρώτες ημέρες) για 1 μήνα. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε να γίνει η ζύμωση των υγρών για 20 μέρες περίπου. Στραγγίζουμε σε καθαρά μπουκάλια και το απολαμβάνουμε. Μην ξεχνάτε μετά από κάθε κούνημα της μπουκάλας να ανοίγετε το καπάκι για λίγα δευτερόλεπτα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Λικέρ Καρύδι
    Από: Rene   20 / 11 / 2003
    Σ`ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, αλλά έχω μια απορία. Γιατί πρέπει να ανοίγουμε το καπάκι μετά απο κάθε ανακάτεμα ???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Λικέρ Καρύδι
      Από: NTINA   20 / 11 / 2003
      Η ζάχαρη βράζει από τη ζέστη και μαζί με τα υγρά από τα καρύδια δημιουργούν ζύμωση. Με τη ζύμωση που γίνεται δημιουργούνται αέρια και υπάρχει κίνδυνος να «εκραγεί» το μπουκάλι. Το ίδιο συμβαίνει και τις πρώτες ημέρες που βάζουμε το κονιάκ. Καλή επιτυχία.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.