www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Κανέλα

Κοκτέιλς με βάση:


Κοκτέιλς που περιέχουν:

Απεριτίφ κόκτέιλς:
Σφηνάκια:
Ποτά - λικέρ
Κανέλα σε φλούδες Η κανέλα είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τη φλούδα των κλαδιών τού δέντρου Cinamomum Ceylanicum. Το δέντρο αυτό φύεται στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στη Μαδαγασκάρη, στην Ιάβα και στις Αντίλλες. Ενα συγγενές της, το κανελλόδεντρο Κασιά που φύεται στην ανατολική Κίνα και το Αννάμ δίνει κανέλα κατώτερης ποιότητος γιατί υπολείπεται στην περιεκτικότητα σε μεθυλαμιλική κετόνη και ευγενόλη, κάποια από τα αιθέρια έλαια που δίνουν το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση τής κανέλας.

Οι αφροδισιακές της ικανότητες είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Αναφέρεται σχεδόν σε κάθε ερωτικό εγχειρίδιο (τύπου κάμα σούτρα) τής Ανατολής. Οι θεραπευτικές ιδιότητες που τής έχουν αποδοθεί κατά καιρούς είναι αμέτρητες: από τονωτικό έως αντιπαρασιτικό και ανθελμινικό, από υποβοηθητικό τής πέψης έως αιμοστατικό. Αρκετά όμως... Αυτό δεν είναι εγχειρίδιο Βοτανολογίας αλλά... Μπαρτεντερικής.

Καλό είναι να προτιμούμε την κανέλα σε φλούδες (χοντρή κανέλα) και να την τρίβουμε την ώρα τής παρασκευής τού κόκτέιλ για να έχουμε πλουσιότερο άρωμα.




Στοιχεία για το κείμενο αντλήσαμε από εγκυκλοπαίδειες, διάφορες πηγές στο Internet, το εγχειρίδιο της International Bartenders Association και το βιβλίο τού Δημήτρη Κεσμίρη "Επάγγελμα Μπάρμαν"
 
Κοκτέιλς με κανέλα



Σχολιάστε το

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.