www.thirsty.gr

Ταχεία αναζήτηση
Κρασί Μπίρα Αποστάγματα Λικέρ Μπίτερς Cocktails | Κουζίνα
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ


Tequila

Κοκτέιλς με βάση:


Κοκτέιλς που περιέχουν:

Απεριτίφ κόκτέιλς:
Σφηνάκια:
Ποτά - λικέρ

Η τεκίλα κατάγεται αδιαμφισβήτητα από το Μεξικό. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη πόλη. Αποστάζεται από τα φύλλα τού κάκτου Agave πού κόβονται όταν ο κάκτος έχει ηλικία περίπου δέκα χρόνων. Τα φύλλα του τότε ζυγίζουν μέχρι και 50 κιλά τό ένα! Τα φύλλα τεμαχίζονται και βράζονται για πολλές ώρες. Στον χυλό που παράγεται , τον Acquamiel, προστίθεται καλαμοσάκχαρο και τα απαραίτητα ένζυμα. Σε τρείς - τέσσερις μέρες η ζύμωση έχει τελειώσει και με διπλή απόσταξη του χυλού βγαίνει η "πρώτη" τεκίλα, περίπου 60 βαθμών. Με την προσθήκη απεσταγμένου νερού ο δείκτης τού αλκοόλ κατεβαίνει σε πιο... ανθρώπινα επίπεδα.

Φυλάσσεται και παλαιώνεται σε ξύλινα βαρέλια. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα σε μικρό ποτήρι σωλήνα με αλάτι και φέτες λεμονιού. Στο Μεξικό πολλοί την πίνουν με ένα σκουλήκι στο ποτήρι για γεύση. Κυκλοφορεί μάλιστα και μια εμπορική συσκευασία τεκίλας με το σκουλήκι στο μπουκάλι.




Στοιχεία για το κείμενο αντλήσαμε από εγκυκλοπαίδειες, διάφορες πηγές στο Internet, το εγχειρίδιο της International Bartenders Association και το βιβλίο τού Δημήτρη Κεσμίρη "Επάγγελμα Μπάρμαν"
 
Κοκτέιλς με τεκίλα



Σχολιάστε το

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Το δικό σας κόκτέιλ

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.