www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic



Αρθρα του:
Γράψτε το δικό σας κείμενο Να εμφανιστούν και τα άρθρα από το thirsty.gr Να εμφανιστεί η Daily Mirmiror (daily chat άνευ θέματος)
Kοτα αλανιαρα κ χρονος μαγειρεματος

Τζενη   7 / 1 / 2008

Καλησπερα, χτες μου εφερε ο αντας μου μια κοτα, ακανιαρα απο χωριο. Ειναι γυρω στα 2 κιλα κ αυτο που με προβληματισε ειναι οτι αυτος που του την εδωσε του ειπε οτι χρειαζεται "βρασιμο" πριν την μαγειρεψω. Μαλλον εννοει οτι θελει επιπλεον μαγειρεμα. Εσεις τι λετε ; Να την βαλω στην χύτρα ή στην κατσαρολα με νερο σκετο και μετα να την κανω κοκκινιστη ; Ποσο χρονο να θελει βρασιμο;; Δεν θελω να την πατησω να την βαλω απ την αρχη με την σαλτσα κ μετα να μου την "πιει" χωρις να εχει γινει... Περιμενω τα φωτα σας
Συνέχεια...  1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Ανωνύμου   7 / 1 / 2008

Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος ν αμου πει την συνταγη πως γινεται η λευκη επικαλυψη σε τουρτα.Η επικαλυψη αυτη ειναι σαν το μαρτζιπαν (αμυγδαλοψυχα),δηλ.πλαθετε και την ανοιγουμε σε φυλο μονο που ειναι λευκη.Ισως γινεται με αυγα μαρεγκα και ζαχαρη αλλα θελω αναλογιες αν καποιος γνωριζει.ευχαριστω
9 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ο admin ξανασταυρώνεται

admin   4 / 1 / 2008

O admin λεει να ξαναρχίσει τη διαχείρηση του forum. Παρακαλώ γράφετε μόνο αφού έχτε εξαντλήσει την αναζήτηση παλαιών συζητήσεων (αν πρόκειται για ερώτηση) ή αν έχετε ότως κάτι να πείτε.
15 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ

panos   20 / 2 / 2007

Χρόνια πολλά σε όλους Μου φέρανε 10 κιλά γυαλιστερές και δεν ξέρω πως τρώγονται εκτός από ωμές. Και πως μπορώ να τις διατηρήσω για λίγο καιρό στο ψυγείο. Αν ξέρει κάποιος κάτι καλοδεχούμενο.
21 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Σύγχρονοι άγιοι

Λέων Ζ   20 / 2 / 2007

Κυκλοφορώ συχνά με τον υπόγειο σιδηρόδρομο, όπου, αφηρημένα ακούω διάφορες ανακοινώσεις περί των σταθμών--πολλοί ονομάστηκαν με ονόματα αγίων της Ορθοδοξίας. Ακούω λοιπόν μιαν ανακοίνωση: ¨Στον επόμενο σταθμό μπορείτε να μετεπιβιβασθήτε στο τραίνο της γραμμής * Άγιος Αντώνιος--Άγιος Δημήτριος*", και, ρεμβάζοντας φτιάχνω δικά μου σενάρια με γραμμές φανταστικές, αλλ΄, εξ ίσου αγιώνυμες... "Άγιος Δουργούτιος--Άγιος Παγγάριος" Ο άγιος Δουργούτιος ητο γόνος αριστοκρατικής οικογενείας δημοσίων
Συνέχεια...  6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ταραμάς

Κατερίνα   16 / 2 / 2007

Γειά σας. Επειδή κοίταζα κάποιες συνταγές με ταραμά, γράφουν να αφήσεςι τον ταραμά σε νερό, να τον ξεπλύνεις και τέτοια. Για ποιόν ταραμά μιλάνε; εγώ αγοράζω τον λευκό από Σ/Μ. Αν τον βάλω σε νερό δεν θα διαλυθεί;
10 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
καλημερούδια

Ανωνύμου   16 / 2 / 2007

Καλημέρα σε όλους σας. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και κεφάτους… είναι και Παρασκευή, βρέχει κιόλας που τη χρειαζόμαστε τη βροχούλα :-)) Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις συνταγές που δημοσιεύετε, τα σχόλιά σας, τιπς κ.α. Μπαίνω καθημερινά στο site και πραγματικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μαγειρεύω με κέφι και όχι επειδή είναι ένα αναγκαίο κακό, όπως αντιμετώπιζα την μαγειρική κάποτε…Προ-Χάνγκρυ.! Ακόμα και ο σύζυγος, ο οποίος είναι πολύ καλός μάγειρας (ή μάλλον, δεν μαγειρεύει αλλά δημιουργεί) έχει «μείνει». Αυτά λοιπόν…αααα και
Συνέχεια...  14 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Μους σοκολάτας με κριμ τσιζ

Galia   16 / 2 / 2007

Παιδιά καλησπέρα, Εχθές το πρωί στην Μενεγάκη η Αργυρώ έφτιαξε ένα τσιζ κέικ με μους σοκολάτας με κριμ τσιζ. Το είδα στο τέλος. Με ενδιαφέρει κυρίως η συνταγή για το μους. Μπορεί να την γράψει κάποιος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Χταπόδι

Λιχούδα   16 / 2 / 2007

Hello σε όλους. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Σκέφτομαι να κάνω την Καθαρή Δευτέρα χταπόδι στην ψηστιέρα - αυτή με τις αντιστάσεις. Χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να μην γίνει σκληρό? Επίσης σκέφτομαι να βάλω και γαρίδες οι οποίες δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα γιατί δεν είναι τόσο σκληρές όσο το χταπόδι. Για διαφωτίστε με. Αντε και καλό τριήμερο.
2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Κρουτόν

Νένα   16 / 2 / 2007

Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε όλες/όλοι να φτιάχνετε κρουτόν με το ψωμάκι σας είτε είναι προηγούμενης μέρας είτε είναι φρέσκο. Μάλιστα τους βάζετε και σκορδάκι αν θέλετε, ή πάπρικα, ή ό,τι σας αρέσει. Το ίδιο κι εγώ. Μερικές φορές όμως έπαιρνα κάποια έτοιμα να υπάρχουν στο σπίτι, ώστε αν χρειαστώ ξαφνικά κάτι τέτοιο να μην ασχολούμαι και με τα κρουτόν τελευταία στιγμή. Πολύ συχνά, λοιπόν, όταν τα άνοιγα ήταν ταγγιασμένα και τα πετούσα. Το τάγγιασμα δεν είναι γιατί μείναν πολύ καιρό. Είναι γιατί έχουν πάρει αέρα. ΄Εχετε δει πως φορτώνουν τα
Συνέχεια...  3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΤΙ ΓΑΣΤΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;

ioazon   16 / 2 / 2007

Μαγειρεύω πολύ και μου αρέσει. Θέλω να αγοράσω γάστρα. Τι προτείνετε;
23 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ... ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ;

ioazon   16 / 2 / 2007

Σε μερικές συνταγές χρειάζομαι 6 φύλλα μόνο και τα υπόλοιπα [δεν θυμάμαι πόσα] δεν θα έπρεπε λογικά να ξαναπαγώσουν. Τί να τα κάνω;
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ξανα τουρτες γλυπτικης

κοντορεβυθουλα   16 / 2 / 2007

εννοω κατι σαν αυτην την τουρτα που εφτιαξα για τα γεννεθλια του γιου μου:)
33 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
γλυκό Τρντλο

Elli   16 / 2 / 2007

Ελπίζω να δει αυτή τησυνταγή η Εφη,την ζήτησε πριν λίγες μέρες.Το τρντλο είναι παραδοσιακό τσέχικο γλυκάκι στα κάρβουνα.Προσπάθησα να σκεφτώ με τι τρόπο μπορεί να γίνει στην κουζίνα έτσι ώστε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά κακά τα ψέματα.Η αρχική συνταγή έχει άλλη χάρη. Θα χρειαστείς μια βέργα ξύλινη αρκετά φαρδιά (σαν έναν λεπτό πλάστη ας πουμε). ΥΛΙΚΑ αλεύρι λίγο λιγότερο από κιλό 150 γραμ. βούτυρο μισή κούπα ζάχαρη 5 κρόκους αυγών
Συνέχεια...  3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Εφτάζυμο ψωμί

sweet pepper   14 / 2 / 2007

Γνωρίζει κάποιος από εσάς να μου πει τη συνταγή από το "εφτάζυμο ψωμί"; Λένε ότι έχει υπέροχο άρωμα, γίνεται με 7 υλικά ένα εκ των οποίων είναι και το ρεβύθι. Ευχαρισώ εκ των προτέρων.
10 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
τούρτες γλυπτικής

κοντορεβυθούλα   14 / 2 / 2007

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ασχολείται κάποιος με τούρτες γλυπτικής . Ευχαριστώ , κοντορεβυθούλα
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Mουστοκούλουρα

Ιωάννα   14 / 2 / 2007

Καλησπέρα και Καλή Σαρακοστή! Θέλω να φτιάξω μουστοκούλουρα (με πετιμέζι) και ψάχνω μια δοκιμασμένη/επιτυχημένη συνταγή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ

χαρα   14 / 2 / 2007

Προκειται σαφεστατα για σημαντικο εργαλειο για τη νοικοκυρα ή το νοικοκυρη! Ποια ειναι η γνωμη σας για την χρηση της?
60 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Μερέντα

Μαρία   13 / 2 / 2007

Καλημέρα σας, εψαξα στην ταχεία αναζήτηση και βρήκα κάποιες συνταγές για σπιτική μερέντα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν δοκιμάσατε κάποια απο τις συνταγές και τι γεύση έχει περίπου.Σας ευχαριστώ πολύ..
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Σ.Κ.   13 / 2 / 2007

Παρτε και μια ιδεα για ενα γλυκακι για την περιοδο αυτη.Φτιαχνουμε τριγωνακια με φυλλο κρουστας,γεμισμενα με μαρμελαδα,ξηρους καρπους ή καρυδα ή μηλο τριμμενο με σταφιδες.Τα διπλωνουμε σε βουτυρωμενο φυλλο οπως κανουμε τα τυροπιτακια και αφου ψηθουν,λιωνουμε κουβερτουρα και τα σοκολατωνουμε.Ειναι οτι πρεπει για την ...υπογλυκαιμια μας!
Σχολιάστε το/απαντήστε
αρβανιτικες τζολιες

Ανωνύμου   13 / 2 / 2007

ξερει κάποιος πως φτιαχνονται οι αρβανιτικες τζολιες (είδος ζυμαρικου). κουλα.
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΠΕΡΙ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Σ.Κ.   13 / 2 / 2007

Καλημερα σας! Βαρεθηκα να ακουω για τον αγιο Βαλεντινο στις 14.Αν δεν γνωριζετε σημερα ειναι των αγιων Ακυλλα και Πρισκιλλης που υπηρξαν παντρεμενο ζευγαρι και πολυ αγαπημενο. Φυσικα μαρτυρισαν για αυτο η ορθοδοξια τους τιμα σημερα στις 13.Ετσι αν θελετε να γιορτασετε τον ερωτα σημερα ειναι η ΜΕΡΑ και οχι ο ξενοφερτος αγιος αυριο. Η αγαπη αλλωστε ειναι δυνατοτερη απο τον ερωτα οπως τον λανσαρουν.ΦΙΛΑΚΙΑ!!! ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
1 σχόλιο   Σχολιάστε το/απαντήστε
Χταποδάκι στο αλουμινόχαρτο

Elli   13 / 2 / 2007

Σήμερα το πρωί στη Μενεγάκη η ταλαντούχα μαγείρισα έφτιαξε ένα χταποδάκι που πρέπει να ήταν στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο. Πρόλαβα να δώ μόνο τη στιγμή που το έκοβε κι αυτό έλιωνε κυριολεκτικά. Μήπως κανείς είδε τη συνταγή αυτή? Φαινόταν καταπληκτικό κι έχω χταποδάκι να περιμένει στη κατάψυξη! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων άν κάποιος κάνει τον κόπο και βοηθήσει.
9 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΔΕΙΠΝΟ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

ΑΛΙΚΗ   12 / 2 / 2007

Αγαπητοί συνοδοιπόροι στην αναζήτηση γεύσεων θέλω να υπενθυμίσω ότι την Τετάρτη 14 του μηνός γιορτάζει ο έρωτας! Λοιπόν τί μαγειρεύουμε??? Το κλασσικό μενού σαλάτα, κυρίως κ γλυκό μου κάνει λίγο παρωχημένο.. Σκεφτόμουνα κάτι σε finger food, ακόμα και με ελληνικές ρίζες (π.χ κάποια πίτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια που να μην διαλύονται). Προτείνετε και σώστε! Για γλυκό εννοείται μόνο ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
10 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Γεύμα για τις 14/02/2007

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.   12 / 2 / 2007

Επειδή δουλεύω πολλές ώρες και μαζεύομαι σπίτι μετά τις 19:00, θα ήθελα μια πρόταση για ένα γρήγορο, πρόχειρο, νόστιμο φαγητό για να ετοιμάσω στον καλό μου το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου !!! Δεν το πολυπιστεύουμε ούτε το πολυγιορτάζουμε, αλλά είπα φέτος να κάνω κάτι διαφορετικό !!! Θα ήθελα τις προτάσεις σας παρακαλώ !!! Ευχαριστώ
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Σ.Κ.   12 / 2 / 2007

Καλη εβδομαδα σε ολους.Σε λιγο μπαινουμε για τα καλα στη Μεγαλη Τεσσαρακοστη και ειναι ευκαιρια να ακολουθησουμε το τυπικο της θρησκειας μας. Αν θελετε,ειναι για πολλους ενα καλο ξεκινημα για αποτοξινωση και γενικοτερα θετικων σκεψεων.Νομιζω οτι θα μπορουσαμε να γραψουμε ιδεες για φαγητα και γλυκα που θα μας βοηθησουν γευστικα και πειρασμικα στην προσπαθεια αυτη.Πως σας φαινεται η ιδεα αυτη να γινει μια τετοια προσπαθεια για ολους μας.Αν μη τι αλλο θα χασουμε κανενα κιλο!
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Θερμόμετρα κουζίνας

sweet pepper   12 / 2 / 2007

Στο περιοδικό "Γαστρονόμος", τεύχος Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε την Κυριακή, έχει ένα αφιέρωμα στα θερμόμετρα κουζίνας. Αναφέρει λοιπόν, από που μπορούμε να προμηθευτούμε το κάθε ένα. Εκτός από τα γνωστά μαγαζιά, αναφέρει και δύο, που προσωπικά δε γνωρίζω. Αναρωτιέμαι μήπως κάποιος από εσάς μπορεί να μου δώσει πληροφορίες, γιατί δεν έχει ούτε τηλεφωνο, ούτε διεύθυνση για να επικοινωνήσω απ'ευθείας. Το ένα όνομα είναι Κωνσταντίνος Αθανασίου και το άλλο Άγγελος Αγγελής. Μάλλον έτσι ονομάζεται και το κατάστημα τους, αλλά δεν ξέρω
Συνέχεια...  21 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΧΡΥΣΑ   12 / 2 / 2007

Αγαπητοι φίλοι η "Καθαρά Δευτέρα" έρχεται και επειδή θα έρθει κοσμός και λάος στο σπίτι μας γιατι είμαστε στο Βουνο ( Υμηττός ) με τα παιδία τους για το πέταγμα του χαρταετού , λέω να με βοηθείσετε να φτίαξω το μενου εκεινης της Ημέρας!!! . Σας ενημερώνω ότι πρόκειτε να είμαστε 8 ενήληκες και 6 παιδία . Βοηθήστεμε "καλοί μου Hungry-τες" με πρωτότυπες και δυνατόν ευκολές συνταγές !!
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
spring rolls "για την Νένα"

kate_hungry   12 / 2 / 2007

Καλημέρα, σήμερα έχουμε κοτόπουλο αλά κρεμ με τυρί φέτα και πατατούλες, η συνταγή δεν είναι οποία και οποία είναι του φύλου μου του Αποστόλη με τις ωραίες εμπνεύσεις, το ταλέντο στην μαγειρική και την χαριτωμένη "αξάν" στην προφορά του... αυτά για τον Αποστόλη Την προηγούμενη όμως βδομάδα μου ζήτησε η "Νένα" την συνταγή για τα spring rolls με λαχανικά spring rolls φύλλο: Αλεύρι, νερό, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι
Συνέχεια...  2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Γλυκάκι του κουταλιού

Γιαννης Κ.   12 / 2 / 2007

Πολύ καλησπέρα σε όλους.Μια μικρή βοήθεια σχετικά με τα γλυκά του κουταλιού.Εδείξε πρόσφατα στην εκπομπή του Μαμαλάκη πως γίνεται το γλυκο τριανταφυλλο.Οταν το γλυκό άρχισε να βράζει και να αφρίζει τότε με μια κουτάλα μάζεψε τον αφρό όπως κάνουμε με το κρέας.Γνωρίζει κανείς γιατί,τι νόημα εχει;Ρωτάω γιατι 2 μέρες αργότερα έφτιαξα γλυκό φιρίκι,δεν το ξάφρισα όταν έβραζε και το γλυκάκι μου έγινε μια χαρά υπέροχο..μισό έμεινε το βάζο.Ευχαριστω Γιαννης Κ.
2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Τι να τα κάνω τα αντίδια?

Χριστίνα Μ   12 / 2 / 2007

Καλησπέρα! Είμαι νέα στη μαγειρική και αντί για ραδίκια που ήθελα για βραστή σαλάτα, αγόρασα..αντίδια!(κανα κιλό!) Γίνονται με τον ίδιο τρόπο? απλά βραστά? Αν όχι, μπορώ να τα κάνω φρικασέ, όπως το χοιρινό με σέληνο? please help! ευχαριστώ, Χριστίνα
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Μαρέγκα αμυγδάλου με κρέμα?!

kate_hungry   12 / 2 / 2007

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος-α έχει δοκιμάσει την συνταγή "Μαρέγκα αμυγδάλου με κρέμα"? γιατί η συνταγή δεν έχει ούτε σχόλια, ούτε όνομα προέλευσης... και δεν θελω να πειραματιστώ σ'αυτη τη φάση... πρόκειται για τα γενέθλια της μητέρας μου. Ε! και όσο να πεις μια μανούλα έχουμε... Στις 9/3 ήταν τα γενέθλια του καλού μου και έφτιαξα με πολύ επιτυχία "την μαύρη και αλκοολική" την συνιστώ ανεπιφύλακτα (με λιγάκι παραπάνω ζάχαρη)
Συνέχεια...  3 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
O kokoras..

kokkoraas   12 / 2 / 2007

Geia sas. Exw ena kokora kai den vriskw kapoia syntagi sto site...ektos an eimai entelws tyfli. Peite mou sas parakalw pws tha ton ftiaxw..kai grigora giati exw trapezi avrio. Efxaristw,
6 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Κάτι δεν κάνετε σωστά με τις εικόνες

admin   9 / 2 / 2007

Κι έτσι πολλές δεν έρχονται. Πχ αυτή η εικόνα ανέβηκε με τον σωστό τρόπο. Ξαναδιαβάστε τις οδηγίες (τα κόκκινα γράμματα δίπλα στο πεδίο επιλογής εικόνας).
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
knoedel, κότσια κουτουλουπού

Froufrou   9 / 2 / 2007

Οπως σας υποσχέθηκα, τέλειωσα την εργασία μου και να μαι. Λοιπόν, Βαυαρέζικη κουζίνα χωρίς χοιρινό ψητό με συνοδεία κνόεντελ δεν υφίσταται. Είναι το πρώτο φαγητό που θα φάει ένας τουρίστας εδώ αλλά και το πιο δύσκολο κατά την γνώμη μου όσον αφορά την παρασκευή του. Οχι λόγω υλικών, όσο από θέμα γεύσης.. Πολλές καλές νοικοκυρές αποτύχαν και πολλά σπίτια κλείσαν. Ακόμη και η διπλανή μου σαν καθαρή γερμανίδα, την σάλτσα του ψητού την αγοράζει έτοιμη, τα κνόεντελ δε,
Συνέχεια...  12 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Πατάτες βραστές με δεντρολίβανο

Δάφνη   9 / 2 / 2007

Καλησπέρα παιδιά! Πριν μερικές μέρες σε κάποιο εστιατόριο μαζί με το κρέας είχε σαν γαρνιτούρα πατάτες βραστές με ένα πάρα πολύ νόστιμο μείγμα λαδιού - δεντρολίβανου. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάποια παρόμοια συνταγή?
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΛΩΛΗ!!

Ανωνύμου   8 / 2 / 2007

καλησπέρα σε όλη την παρέα… είναι κανείς που παρακολούθησε την εκπομπή την χθεσινή του κ. μαμαλακη? Κάνανε στη Σίφνο μια συνταγή που ονομάζεται ‘’λωλή’’ (κέικ) …eeee….αυτή θέλω… !!! 
18 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Μερέντα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ   8 / 2 / 2007

Υπάρχη καμοία συνταγή για μερέντα χωρίς να χρισημοποιήσουμε ωμά αβγά?
7 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Δυο «διαφορετικές» συνταγές!

Λέν@   8 / 2 / 2007

Εχετε φτιάξει ποτέ μόνες τα καλλυντικά σας; Αν έχετε χρόνο και διάθεση! ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε! Αρχίζοντας από το πιο ευαίσθητο, αλλά και πιο «αισθησιακό» μέρος του προσώπου : Τα χείλη!!! Σε ελάχιστο χρόνο και με φυσικά και πολύ θρεπτικά συστατικά, φτιάχνετε δύο καλλυντικά, που θα σας χαρίσουν όμορφα, ενυδατωμένα και βελούδινα χείλη, με ελάχιστο κόστος!!! Ι. ΣΚΡΑΜΠ για βελούδινα χείλη Υλικά: 1 κουταλιά μέλι 2 κουταλιές λεπτοκοπανισμένα αμύγδαλα ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
Συνέχεια...  2 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Πως ψηνουμε?

Πέπη   7 / 2 / 2007

Γεια σας, η ερωτηση μου μπορει να φανει αστεια αλλα πραγματικα μερικες φορες καταστρεφω τα φαγητα ή τα γλυκα γιατι δεν ξερω πως να τα ψησω. Υπαρχουν συγκεκριμενοι τροποι? πχ. τα μπιφτεκια τα ψηνω παντα στον αερα? τα κεικ τα ψηνω παντα με το φουρνο πανω-κατω? Ευχαριστω.
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Χοιρινα φιλετακια μουστάρδας?

amelia   7 / 2 / 2007

Θα κανω μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο, και μεσα σε αυτα που εχω ήδη αποφασισει να φτιάξω, θέλω να βρω και μια συνταγή για χοιρινα φιλετακια με μουσταρδα. Τα είδα σε μια γιορτή τα χριστούγεννα και ήταν παρα πολυ νόστιμα. Απο οτι παρατήρησα η σάλτσα είχε και διαφορα μυρωδικα/μπαχαρικά. Επειδή έψαξα εδω μέσα και δεν βρήκα κάτι ανάλογο περιμένω με ανυπομονησία τα φώτα σας. :)
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΣΑΝΤΙΓΥ

Πλουμίτσα Κρουσουλούδη   7 / 2 / 2007

Γιατί μου κόβει η κρέμα γάλακτος όταν τη χτυπάω στο μίξερ για σαντιγύ;
10 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Γλυκό με μαρέγκα

Νένα   7 / 2 / 2007

Γειά σας,θα ήθελα να χρησιμοποιήσω δίσκους μαρέγκας για να φτιάξω γλυκό. Αν αποφύγω μια κλασσική γκανάς, τι άλλο μπορώ να βάλω ανάμεσα σε δύο τέτοιους δίσκους? Ευχαριστώ πολύ.
5 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Η κιβωτός των ...ΓΕΥΣΕΩΝ!!!

Ανωνύμου   7 / 2 / 2007

Με σλόγκαν : «Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως» και «Από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά, για να μην χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα» και με όραμα : «ένα αγρόκτημα για το παρόν, μια “κιβωτός” για το μέλλον», το «Πελίτι», ένα αγρόκτημα στη Δράμα, συλλέγει σπάνιους σπόρους της γης μας και τους αναδιανέμει δωρεάν, σε μια ανεκτίμητη προσπάθεια να σωθούν τα Ελληνικά φυτά!!! (...και όχι μόνον το «Πελίτι», αλλά και άλλοι παρόμοιοι φορείς!) Ξεχασμένα φυτά, που καλλιεργούσαν οι παλαιότεροι και γεύσεις και
Συνέχεια...  7 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Αυγολέμονο

Ntia   7 / 2 / 2007

Γεια σας, Χθες βράδυ έφτιαξα σούπα χορτόσουπα με αυγολέμονο. Αν και σε γενικές γραμμές ήταν γευστική και δεν μου «έκοψε» (ακολούθησα την κλασική οδηγία να βάζουμε στο δοχείο που χτυπήσαμε το αυγολέμονο λίγη σούπα και μετά να προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα) μου βγήκε λίγο νερουλή. Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιες είναι οι αναλογίες για το αυγολέμονο και ποια θα πρέπει να είναι η πυκνότητα μίας σούπας. Θα πρέπει να χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους; Το αυγολέμονο που χρησιμοποιείται αλλού πέραν από τις σούπες; Στην Κύπρο
Συνέχεια...  8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
CHESSECAKE

Φωτεινή   5 / 2 / 2007

Φτιάχνω συχνά cheesecake αλλά συνεχεία έχω το εξής πρόβλημα: η "βάση " του μπισκότου με το βούτηρο , αφού παγώσει , κατά το σερβίρισμα δεν κόβεται,είναι σκληρή και επίσης κολλάει στην πιατέλα. Οι ποσότητες των υλικών είναι ακριβώς της συνταγής. Τι πρέπει να κάνω για να μην κολλάει στην πιατέλα και να μην είναι τόσο σκληρή η βάση? Ευχαριστώ!
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ψαρι+γάλα, ψάρι +αυγό

μαμα   5 / 2 / 2007

Εχω την εξής απορία όσον αφορά στο συνδυασμό του ψαριού και των θαλασσινών με γάλα ή αυγά και τα παράγωγά τους. Υποτίθεται οτι δεν πρέπει να τα συνδυάζουμε στο ίδιο γεύμα. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές συνταγές που τα συνδυάζουν μια χαρά, οπως π.χ. γαρίδες ή μύδια σαγανάκι, ψάρι ή γαρίδες με μαγιονέζα, ψαροκεφτέδες και άλλες. Εγώ πάντως τα φτιάχνω όλα αυτά και ακόμα δεν έχουμε πάθει τίποτα. Τελικά τι ισχύει; Ευχαριστώ
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ταλιατέλες με σολωμό

κελλι   4 / 2 / 2007

Καλημέρα σας....Θα ήθελα παρακαλώ, αν γνωρίζει κανείς, μια συνταγή με καπνιστό σολωμό που να σερβίρεται με ζυμαρικό...Στο τίτλο έχω γράψει ταλιατέλες γιατί έτσι έτυχε να το φάω κάποτε σε κάποιο εστιατόριο...Στην αναζήτηση που έψαξα μου έβγαλε μια συνταγή που δεν νομίζω να ήταν αυτή γιατί ούτε τυρί κρέμα είχε από ό,τι θυμάμαι ούτε μαύρο χαβιάρι...Αν λοιπόν γνωρίζει κανείς κάποια άλλη συνταγή τον ευχαριστώ...
7 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Ανακύκλωση βραστής σφυρίδας

ada2   3 / 2 / 2007

Φάγαμε σημερα μια ωραιοτατη σουπα από μια τεράστια καταφρεσκη σφυρίδα και έμεινε μπόλικο βρασμένο ψάρι. Λυπάμαι να το πετάξω, αλλά δεν θέλουμε να το φαμε απλά "ξαναζεσταμένο". Καμμιά καλή ιδέα για την ανακύκλωσή του?
7 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
knoedel & houskove knedliky

Elli   3 / 2 / 2007

Η froufrou εχει απόλυτο δίκιο.Στα γερμανικά οι ψωμολουκουμάδες(bread dumplings) είναι τα λεγόμενα knoedel.Στα δε τσέχικα είναι houskove knedliky(κνέλικ).Τα φτιάχνουν με πάρα μα πάρα πολλές παραλλαγές σε διάφορες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.Δίνω τις 2 παραλλαγές που γνωρίζω τη μια από την Τσέχα γιαγιά μου και την άλλη από τον Γερμανό σύζυγο.Ανυπομονώ να δω όμως και τις εκδοχές της froufrou. KNOEDEL 1/2 κιλό ξερό ψωμί 4 αυγά 500-600ml γάλα 1/2 βιτάμ 2κ.σ. αλεύρι 2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι
Συνέχεια...  10 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Συνταγες ...Μαμαλακη!

ksenia   3 / 2 / 2007

τον τελευταιο καιρο ειμαι τοσο απασχολημενη που δεν προλαβαινω να δω την εκπομπη του Μαμαλακη (grrrrr).Χτες λοιπον ειδα στο τελειωμα μια συνταγη με ψαρι και 3 διαφορετικες σαλτσες τις οποιες και θα ηθελα αν εχει καποιος.Ακομη προχτες(φευγοντας αυτη τη φορα απ'το σπιτι) εκανε μια συνταγη με πολλουσ ξηρους καρπους,δεν ξερω τι ειναι αλλα και μονο που ειδα λιγο μου ετρεχαν τα σαλια...Βοηθειστε την ταλαιπωρη &παντα πεινασμενη φιλη!
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Original Tiramisu

KATE_HUNGRY   3 / 2 / 2007

Γεια χαρα σε ολους σας μηπως καποιος-α γνωριζει την συνταγη για Original Tiramisu??
9 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Προιόντα DIA

lena   3 / 2 / 2007

Εδώ και αρκετό διάστημα χρησιμοποιώ ζυμαρικα και ρύζι με την επωνυμία DIA.Στα γεύση είναι πολύ καλά δεν ξέρω όμως στη ποιότητα.Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.Μπορεί να είναι μεταλλαγμένα και βλαβερά για την υγεία μας?
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
geystiko!!!!

anastasia   3 / 2 / 2007

gia sas pedia!!Meno stin Soyidia kai exo mia sintagi gia soytsoykakia i opia theli mesa kai *geystiko* etsi moy to ipane.To problimamoy ine oti proti fora to akoyo,den gnorizo ti ine ala oyte kai poy mporo na to vro. kathe voithia sas xrisimi. sas eyxaristo poli ek ton proteron!
15 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
ΠΙΤΤΕΣ - ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΠΟΨΥΞΗ

TANIA A.   1 / 2 / 2007

Πολλές φορές φτιάχνω πίττες και μουσακά τα οποία βάζω με τα πυρέξ τους στην κατάψυξη για τις μέρες που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω. Εμένα όμως που πανιάζουν. Μου ειπαν λοιπόν ότι δεν πρέπει να αποψύχονται αλλά να πηγαίνουν αμέσως κατάψυξη - φούρνο. Ειναι αλήθεια? και αν ναι δεν σπάνε τα πυρέξ?
4 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
το σησαμέλαιο στην μαγειρική

ΧΡΥΣΑ   31 / 1 / 2007

Πολύ πρόσφατα αγόρασα ένα μπουκαλάκι σουσαμέλαιο . Μήπως αγαπητοί φιλοί και φίλες ξέρετε πως να το χρησιμοποιήσω και που !! Υπάρχουν συνταγές? μπορώ να το αντικαταστήσω σε σχέση με το αραβοσιτέλαιο ή το ηλιέλαιο . Κανεί για τηγάνισμα ?
12 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Σάλτσα για χοιρινό κότσι

Ρίτα Β.   31 / 1 / 2007

Καλησπέρα σε όλη την όμορφη παρέα σας. Θα ήθελα μια βοήθεια. Πριν από δύο ημέρες γύρισα από ολιγοήμερες διακοπές στο Μόναχο (ήταν πανέμορφο χιονισμένο). Πήγα σε κάποια εστιατόρια και ενθουσιάστηκα με την σάλτσα που σερβίρουν το χοιρινό κότσι. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να βρω την συνταγή? Ευχαριστώ Ρίτα
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
sintages me kavouropsixa

kostas anyfantis   31 / 1 / 2007

Gemistos solomos me kavouropsixa. pernoume ena filleto solomo kai tou vgazoume tin petsa apo kato.koboume ena mikro kommati gia vasi kai ena pio megalitero gia to skepasma.kovoume tin kavouropsixa se mikra tetragonakia kai tin vazoume se ena mpol mazi me ligo prasini kokkini piperia,fresko kremmidi magioneza,zomo kotas ligo piperri kai frigania trimeni.tha ta kanoume mix kai tha feroume sto megethos pou theloume gia na gemisoume to solomo.to migma na einai sfikto.plathoume se megethos
Συνέχεια...  Σχολιάστε το/απαντήστε
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Evgenia   31 / 1 / 2007

Γεια σας! Μήπως έχετε μια ωραία και δοκιμασμένη συνταγή για μυδοπίλαφο με κουκουνάρι(ή χωρίς...); Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
8 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Aλεύκαστο αλεύρι

shiny   31 / 1 / 2007

Επανέρχομαι στο θέμα αρτοπαρασκευαστή. Την αγόρασα λοιπόν την εν λόγω συσκευή και καθούμενη Σάββατο βραδάκι με τις οδηγίες χρήσεως ανά χείρας να μελετήσω το καινούριο μου απόκτημα, διαπιστώνω πως σχεδόν όλες οι συνταγές παρασκευής ψωμιού απαιτούν "αλεύκαστο αλεύρι". Μήπως καλοί μου hungrites γνωρίζεται που το βρίσκουμε το πολυπόθετο αυτό αλευράκι? Να υποψιαστώ στον φούρνο της γειτονιάς? Επίσης στις συνταγές κέικ απαιτείται σιρόπι σφενδάμου. Αγνοώ και τι είναι και που το βρίκσουμε. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια σας.
Συνέχεια...  7 σχόλια   Σχολιάστε το/απαντήστε
Γράψτε το δικό σας κείμενο

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο forum εκφράζουν τις απόψεις τών συντακτών τους και όχι απαραίτητα αυτές τών συντελεστών τού site.




Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.