Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πρασοσέλινο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1/2 κιλό ρίζες σέλινου
- 1 κούπα περίπου λάδι
- Μπαχάρι σε κόκκους
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αυγολέμονο
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα και τις ρίζες του σέλινου σε κομματάκια όχι πολύ μικρά.
- Σε νερό που βράζει ρίχνουμε για 10 λεπτά τα πράσα και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στην συνέχεια ρίχνουμε για 15 λεπτά το σέλινο και το στραγγίζουμε.
- Μετά ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα πράσα.
- Προσθέτουμε 1/2 κούπα περίπου νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα πράσα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τις ρίζες του σέλινου και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό γιατί πρέπει να έχει λίγο ζουμί).
- Οταν το φαγητό γίνει προσθέτουμε το αυγολέμονο.
|
|