www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πρασοσέλινο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 1/2 κιλό ρίζες σέλινου
  • 1 κούπα περίπου λάδι
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αυγολέμονο



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα πράσα και τις ρίζες του σέλινου σε κομματάκια όχι πολύ μικρά.
  2. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε για 10 λεπτά τα πράσα και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στην συνέχεια ρίχνουμε για 15 λεπτά το σέλινο και το στραγγίζουμε.
  3. Μετά ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα πράσα.
  4. Προσθέτουμε 1/2 κούπα περίπου νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα πράσα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Προσθέτουμε τις ρίζες του σέλινου και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό γιατί πρέπει να έχει λίγο ζουμί).
  6. Οταν το φαγητό γίνει προσθέτουμε το αυγολέμονο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    Από: ΑΝΔΡΕΑΣ  29 / 10 / 2007
    Κυρία/ε Οπως και τόσες άλλες συνταγές σας το <ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ> είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.Η σελίδα σας όχι μόνο με έμαθε να μαγειρεύω στα 70 χρόνια μου-ανάγκα και θεοί πίθονται-,αλλά με έκανε να ανακαλύψω και το μαγειρικό μου ταλέντο!! Ευχαριστώ Α.Κούνας Μαθηματικός
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.