www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελομακάρονα γεμιστά


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    1. μισό κιλό λάδι
    2. 1 κιλό αλεύρι
    3. 2 νεροπότηρα ζάχαρη
    4. 1 νεροπότηρο αλισίβα
    5. 4 πορτοκάλια (το ξύσμα και τον χυμό)
    6. 1 κουταλάκι σόδα
    7. 1/2 ποτήρι κονιάκ
    8. 1/2 κιλό σιμιγδάλι
    9. 1 κιλό αλεύρι
  • Για την γέμιση:
  • Για το σιρόπι:
    • 2 νεροπότηρα μέλι
    • 2 νεροπότηρα ζάχαρη
    • 3 νεροπότηρα νερό



  • Ετοιμασία

    Για την ζύμη:
    1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος το λάδι και την αλισίβα και τα χτυπάμε για μισή ώρα περίπου.
    2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα για 15 λεπτά ακόμη.
    3. Ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, την σόδα, το ξύσμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα για άλλα 15 λεπτά.
    4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι λίγο-λίγο συνεχίζοντας να δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
    Σιρόπι:
    1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μέλι, την ζάχαρη και το νερό μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας.
    1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι και καθαρίζουμε τα καρύδια.
    2. Χτυπάμε τα υλικά μας λίγα-λίγα στο γουδί και προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, την ζάχαρη και λίγο νερό ώστε να δέσει το μίγμα μας.
    3. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα των ξηρών καρπών, το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από την ζύμη μας, πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Οταν τελειώσει όλη η ζύμη μας ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
    4. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα μας και πάρουν ωραίο χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το σιρόπι μας ζεστό στο ταψί και αφήνουμε τα μελομακάρονα να ρουφήξουν το σιρόπι.

    Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή



    Σχόλια επισκεπτών

    • Θέμα: Μελομακάρονα γεμιστά
      Από: Ε.Π.  13 / 12 / 2006
      Μετά την ανάγνωση της συνταγής σας διαπίστωσα ότι στη γέμιση δεν αναγράφονται οι ποσότητες των υλικών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ε.Π.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μελομακάρονα γεμιστά
        Από: Αναστασία Σ.  16 / 12 / 2006
        Λείπει η δοσολογία, γιατί τα υλικά αυτά είναι καλύτερο να μπαίνουν "με το μάτι", ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα (πόση γέμιση να έχει, πόσο γλυκιά ή "πικάντικη" να είναι κλπ). Όταν η μαμά μου προσπαθούσε να μου μάθει να μαγειρεύω πριν φύγω για τα Γιάννενα (ως φοιτήτρια), δεν μου έδινε σαφείς οδηγίες για δοσολογίες... Όλα τα μετρούσε "με το μάτι", οπότε τσαντιζόμουν, μπερδευόμουν και τα παρατούσα! Τελικά όμως όλα - και οι δοσολογίες των υλικών στις συνταγές εν πολλοίς- είναι θέμα γούστου.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: αλισιβα
      Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ  18 / 12 / 2006
      ΑΑΛΙΣΙΒΑ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.