Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: κρεμμυδάκι
Από: porchini 8 / 12 / 2006
Λίγο κρεμμυδάκι στην αρχή δεν χρειάζεται;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: Ginarol 8 / 12 / 2006
Tre chic to kremmydaki me thn sampania....mporeis na to
synodepseis kai me gardoumpa.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: porchni 8 / 12 / 2006
Μια χαρα παει το κρεμμυδι με τη σαμπανια!
Επίσης just for the record ολα τα αυθεντικα ιταλικα ριζοτο
έχουν ως βάση το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στην αρχή με το ρυζι
και κατόπιν προσθέτεις ότι θες. Και άλλωστε τι είναι σαμπάνια;
λευκό κρασί είναι, λιγο πιο γλυκό με φυσαλίδες!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: Antigone 8 / 12 / 2006
Αγαπητέ/ή porchini
Το κρεμμύδι το χρησιμοποιώ και εγώ πάντοτε με το ρύζι, αλλά αυτή
είναι η μοναδική περίπτωση που δεν μπαίνει. Άσχετα από την
προέλευση της συνταγής, η οποία θα μπορούσε να είναι πέρα από
ιταλική, γαλλική ή fusion κουζίνα,η ισορροπία των αρωμάτων των
συστατικών, θα χαλούσε. Βέβαια, περί ορέξεως.... τα έχουμε
ξαναπεί. Αν επιμένεις τόσο εσύ μπορείς να βάλεις, αλλά εγώ θα σου
πρότεινα να το δοκιμάσεις πρώτα χωρίς.
Το συγκεκριμένο πιάτο επίσης θα το συνόδευα με πιο "gourmed"
πιάτα. Φυσικά αυτή είναι η δική μου πρόταση.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: Ginarol 8 / 12 / 2006
Agaphth Porchini,sigouros gia tis aristokratikes kataboles sou
zhtw tapeina syggnwmh,allwste gia na sou nomizeis pws h sampania
einai glyko krasi me fysalides mallon xyma krasaki b` poiothtas
hpies apo thn taverna ths geitonias.Kai gia na sobareytoume giati
den yparxei logos na metatrapei se diamaxh to olo thema se
diabebaiw pws einai lanthasmenh h apopsh sou.Mono h italida apo
thn kypselh ebaze kremmydi.Kane klik se ayto to link kai tha deis
http://en.wikipedia.org/wiki/Risotto.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: porchini 8 / 12 / 2006
katarxin thelw na pw euxaristw stin antigoni pou mas
diavevaiwse oti i syntagi vgainei poly wraia kai xvris kremmydi.
Epipleon, agapite Ginarol an echeis orexi apla na tin les sto
kosmo kai na ton prosvaleis pistepse me oti den petyxaineis
tipota. Gia to ti krasi xerw na pinw kai to pws mageireuw den
perimenw enan angnwsto na to krinei. Episis se euxaristw gia to
link alla tha ithela episis na se enimerwsw oti oles sxedon oi
syntages rizoto pou echw diavasei se axiopista italika vivlia
echoun kremmydi.
Telos sto site pou me esteiles eiche link se auto to site
http://www.annamariavolpi.com/page52.html
opou leei pws ftiaxnetai to perfect rissoto.
just have a look dear!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
Από: Ginarol 9 / 12 / 2006
Kalh mou porchini ta osa sou egrapsa den eixan ws skopo na se
prosvalw h` na sou thn pw.Eimaste se ena site mageirikhs opou o
kathenas leei to konto tou kai to makry tou kai ligo humor den
blaptei.Ayto pou hthela na sou pw einai pws to kremmydi den einai
nomos opws pisteyeis esy gia ena risotto.Analoga me ta ylika pou
xrhsimopoieis alles fores tairiazei ki alles oxi.Opws kapoies
fores bazoume skordo ki alles fores scalogno pou einai kati
anamesa se skordo kai kremmydi.
Gia na epanelthoume sto thema thn syntagh thn dokimasa kai einai
ontws para poly kalh.Sygxarhthria!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κύβος ???
Από: Αθανασία 25 / 9 / 2007
Όταν λέμε κύβο τι εννοούμε? Τι κύβο? Κύβο βοδινού, λαχανικών ?
Ας μου πει κάποιος παρακαλώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Κύβος ???
Από: Spyros 5 / 10 / 2007
Pistevw pws gi auti ti syntagi teriazei kalytera kyvos
laxanikwn.
Kai mia paratirisi ws pros ti diadikasia:
Stin Italia afou `tsigarisoun` to ryzi sto voutyro den rixnoun
to nero olo mazy alla liwnoun mesa tou ton kyvo (otan den
yparxei zwmos..) kai to pros8etoun ligo ligo mexri na vrasei to
ryzi anakatevontas synexws. Otan einai etoimo to ryzi kai i
pyknotita einai `a far la onda` (na kymatizei)to katevazoun apo
tin fwtia, pros8etoun ligo voutyro k to tyri kai to afeinoun
gia 10 lepta se skepasmeni katsarola na desoun oi geuseis
(mantecatura)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|