www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Risotto με provola και σαμπάνια


Υλικά

  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ρύζι για ριζότο
  • 1 ποτήρι σαμπάνια (ή κρασί λευκό σαμπανιζέ)
  • 100 γρ. περίπου provola (τυρί καπνιστό τύπου μετσοβόνε) κομμένο σε κύβους
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 κύβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την σαμπάνια.
  2. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό αντί 4,5 (αναλογία 1 ρύζι, 3 νερό) επειδή βάλαμε την σαμπάνια.
  3. Ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. 10 λεπτά πριν το τερματισμό του βρασμού ρίχνουμε και τα κομματάκια της πρόβολας και ανακατεύουμε.
  5. Ετοιμο..!!!
Σημείωση: Το ριζότο είναι πιο κρεμώδες από το πιλάφι γι'αυτό σβήνουμε την φωτιά πριν το ριζότο έχει πιει όλα τα υγρά του.

Τη συνταγή συνιστά: η Antigone

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κρεμμυδάκι
    Από: porchini  8 / 12 / 2006
    Λίγο κρεμμυδάκι στην αρχή δεν χρειάζεται;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
      Από: Ginarol  8 / 12 / 2006
      Tre chic to kremmydaki me thn sampania....mporeis na to synodepseis kai me gardoumpa.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
        Από: porchni  8 / 12 / 2006
        Μια χαρα παει το κρεμμυδι με τη σαμπανια! Επίσης just for the record ολα τα αυθεντικα ιταλικα ριζοτο έχουν ως βάση το κρεμμύδι που τσιγαρίζεται στην αρχή με το ρυζι και κατόπιν προσθέτεις ότι θες. Και άλλωστε τι είναι σαμπάνια; λευκό κρασί είναι, λιγο πιο γλυκό με φυσαλίδες!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
          Από: Antigone  8 / 12 / 2006
          Αγαπητέ/ή porchini
          Το κρεμμύδι το χρησιμοποιώ και εγώ πάντοτε με το ρύζι, αλλά αυτή
          είναι η μοναδική περίπτωση που δεν μπαίνει. Άσχετα από την
          προέλευση της συνταγής, η οποία θα μπορούσε να είναι πέρα από
          ιταλική, γαλλική ή fusion κουζίνα,η ισορροπία των αρωμάτων των
          συστατικών, θα χαλούσε. Βέβαια, περί ορέξεως.... τα έχουμε
          ξαναπεί. Αν επιμένεις τόσο εσύ μπορείς να βάλεις, αλλά εγώ θα σου
          πρότεινα να το δοκιμάσεις πρώτα χωρίς.
          Το συγκεκριμένο πιάτο επίσης θα το συνόδευα με πιο "gourmed"
          πιάτα. Φυσικά αυτή είναι η δική μου πρόταση.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
          Από: Ginarol  8 / 12 / 2006
          Agaphth Porchini,sigouros gia tis aristokratikes kataboles sou zhtw tapeina syggnwmh,allwste gia na sou nomizeis pws h sampania einai glyko krasi me fysalides mallon xyma krasaki b` poiothtas hpies apo thn taverna ths geitonias.Kai gia na sobareytoume giati den yparxei logos na metatrapei se diamaxh to olo thema se diabebaiw pws einai lanthasmenh h apopsh sou.Mono h italida apo thn kypselh ebaze kremmydi.Kane klik se ayto to link kai tha deis http://en.wikipedia.org/wiki/Risotto.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
            Από: porchini  8 / 12 / 2006
            katarxin thelw na pw euxaristw stin antigoni pou mas diavevaiwse oti i syntagi vgainei poly wraia kai xvris kremmydi. Epipleon, agapite Ginarol an echeis orexi apla na tin les sto kosmo kai na ton prosvaleis pistepse me oti den petyxaineis tipota. Gia to ti krasi xerw na pinw kai to pws mageireuw den perimenw enan angnwsto na to krinei. Episis se euxaristw gia to link alla tha ithela episis na se enimerwsw oti oles sxedon oi syntages rizoto pou echw diavasei se axiopista italika vivlia echoun kremmydi. Telos sto site pou me esteiles eiche link se auto to site http://www.annamariavolpi.com/page52.html opou leei pws ftiaxnetai to perfect rissoto. just have a look dear!!!
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: κρεμμυδάκι
              Από: Ginarol  9 / 12 / 2006
              Kalh mou porchini ta osa sou egrapsa den eixan ws skopo na se prosvalw h` na sou thn pw.Eimaste se ena site mageirikhs opou o kathenas leei to konto tou kai to makry tou kai ligo humor den blaptei.Ayto pou hthela na sou pw einai pws to kremmydi den einai nomos opws pisteyeis esy gia ena risotto.Analoga me ta ylika pou xrhsimopoieis alles fores tairiazei ki alles oxi.Opws kapoies fores bazoume skordo ki alles fores scalogno pou einai kati anamesa se skordo kai kremmydi. Gia na epanelthoume sto thema thn syntagh thn dokimasa kai einai ontws para poly kalh.Sygxarhthria!
              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κύβος ???
    Από: Αθανασία  25 / 9 / 2007
    Όταν λέμε κύβο τι εννοούμε? Τι κύβο? Κύβο βοδινού, λαχανικών ? Ας μου πει κάποιος παρακαλώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Κύβος ???
      Από: Spyros  5 / 10 / 2007
      Pistevw pws gi auti ti syntagi teriazei kalytera kyvos laxanikwn. Kai mia paratirisi ws pros ti diadikasia: Stin Italia afou `tsigarisoun` to ryzi sto voutyro den rixnoun to nero olo mazy alla liwnoun mesa tou ton kyvo (otan den yparxei zwmos..) kai to pros8etoun ligo ligo mexri na vrasei to ryzi anakatevontas synexws. Otan einai etoimo to ryzi kai i pyknotita einai `a far la onda` (na kymatizei)to katevazoun apo tin fwtia, pros8etoun ligo voutyro k to tyri kai to afeinoun gia 10 lepta se skepasmeni katsarola na desoun oi geuseis (mantecatura)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.