Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: xara 17 / 12 / 2003
τα κουτιά με το γάλα ειναι τα μικρά ή τα μεγαλα κουτια εβαπορε;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Ανωνύμου 29 / 12 / 2003
to nero sto tapsi prepei na einai vrasto;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: Ράνια 29 / 12 / 2003
Οχι. Βάζεις νεράκι από την βρύση, βάζεις την φόμρα με την κρέμα
και ψήνεις.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κρέμα καραμελέ της μαμας
Από: Μάρθα 12 / 1 / 2004
Είμαι άσχετη το ξέρω! Ομως θέλω να μαθαίνω....
Σχετικά με την συνταγή της κρέμας¨
1)Στο τηγάνι σε πόσους βαθμούς έχουμε το μάτι για να κάνουμε την
καραμέλα;
2)Οταν φτιάχνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το γάλα τι ακριβώς
εννοείς με το ανοίχουμε το ένα κουτί καλά..(τα κουτιά του
εβαπορέ είναι 2)
Ασχετη βέβαια αλλά φιλομαθής.
Με αγάπη
Μάρθα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Κρέμα καραμελέ της μαμας
Από: Ράνια 19 / 1 / 2004
Μάρθα το κουτί το ανοίγουμε για να το χρησιμοποιήσουμε ως μέτρο
μια και προσθέτουμε μαζί με τα δύο κουτιά γάλα και ένα κουτί
νερό.
Την καραμέλα την κάνουμε στο δυνατό.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ. 29 / 3 / 2005
Έφτιαξα το γλυκό και ομολογώ ότι έγινε πεντανόστιμο. Το μόνο που
θέλω να πω είναι ότι χρειάστηκε περισσότερο από 1 ώρα να πήξει
και μάλιστα δυνάμωσα το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι το γλυκό άρχισε να έχει
κάποιες "χαραμάδες", όπου το υγρό πλέον σιρόπι άρχισε να κάνει
ζημιά ! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είχε και την καλύτερη
εμφάνιση μόλις το έκανα τούμπα. Τι μπορεί να φταίει ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χρόνος ψησίματος!
Από: ΚΑΤΥ 30 / 3 / 2005
Όντως το γλυκό είναι νόστιμο και όντως χρειάζεται περισσότερο
ψήσιμο. Το έφτιαξα χθες και το έψησα για 1 ώρα και 40 λεπτά
περίπου. Πάλι καλα που είδα το σχόλιο της συνονώματης και δε το
έβγαλα στη 1 ώρα! Πάντως αξίζει να το δοκομάσεται!
Φιλάκια!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κρεμα καραμελε της μαμας
Από: dimi 9 / 4 / 2005
Διαβάζω εδώ και καιρό το site και έχω να πώ τα καλύτερα λόγια
και για τις συνταγές αλλά και για όσους σχολιάζουν τις συνταγές.
Αποφάσισα και εγώ να κάνω την κρέμα καραμελέ της μαμάς με
μεγάλη ευχαρίστηση. Περιμένω κόσμο αύριο και αυτό που με
στεναχώρησε είναι ότι έβγαλα το γλυκό από τη φόρμα και η
εμφάνισή του ήταν απογοητευτική. Από γεύση υπέροχη!
Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια συμβουλή σχετικά με το ποιά
διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί για να έχω καλύτερα
αποτελέσματα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμα καραμελε της μαμας
Από: ΣΕΒΗ 11 / 4 / 2005
Βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για ένα λεπτό, το έχω φτιάξει
αρκετές φορές! Είναι τέλοιο
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμα καραμελε της μαμας
Από: dimi 11 / 4 / 2005
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Ελπίζω την άλλη φορά
που θα το φτιάξω να πετύχει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κρέμα καραμελέ της μαμάς
Από: dimi 1 / 6 / 2005
Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου πεί εμπειρικά οι ποσότητες που αναφέρονται
στην παραπάνω πολύ ωραία συνταγή - την οποία έχω δοκιμάσει αλλά
σε φόρμα μεγάλη - σε πόσα ατομικά φορμάκια αναλογεί.
Ευχαριστώ πολύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΕΝΑ ΧΑΖΟ ΣΧΟΛΙΟ..
Από: ΤΟΥΛΑ 2 / 6 / 2005
Για ποια φόρμα μιλάμε; Η μητέρα μου την κρέμα καραμελε την
κάνει στην πλαστική φόρμα που κάνει και το ζελε (ταπερ). Αυτή
μάλλον δεν μπορούμε να την βάλουμε στον φούρνο έτσι;;; Μήπως
μπορώ να χρησιμοποιήσω μια απλή φόρμα για κέικ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΟΤΕ;;;;
Από: ΤΟΥΛΑ 2 / 6 / 2005
Πότε ακριβώς βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό;;; όταν την
βγάλουμε από τον φούρνο;; (αφού είναι ήδη ζεστό το νερό εκεί) ή
όταν την αφήσουμε να κρυώσει;; και που βοηθάει αυτό; να βγαίνει
ολόκληρη η κρέμα χωρίς κατεδαφίσεις;; Ουφ τόσες ερωτήσεις...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΠΟΤΕ
Από: ΓΕΩΡΓΙΑ 9 / 6 / 2005
Τη φόρμα τη βουτάμε στο καυτό νερό αφού την έχουμε βάλει στο
ψυγείο να παγώσει (όπως λέει και η συνταγή) και λίγο πριν τη
σερβίρουμε. Ετσι και η καραμέλα δεν είναι ρευστή και η εμφάνιση
είναι άψογη!
Καλή επιτυχία!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κρεμα καραμελε
Από: Ρένα 17 / 12 / 2005
Την έφτιαξα χθες βράδυ και έχοντας διαβάσει όλα τα σχόλια σας
για τη συνταγή, ενθουσιάστηκα όταν είδα την απίστευτη εμφάνιση
που είχε η δική μου. Ήταν απλά τέλεια, αλλά μέχρι εκεί.. γιατί
όταν τη δοκιμάσαμε, με λαχτάρα, κοκκαλώσαμε με τη γεύση
της...Μύριζε αυγό, απίστευτα πολύ όμως....Τι μπορεί να πήγε
στραβά. Τη συνταγή την ακολούθησα κατά γράμμα. Καμιά ιδέα για
το τι φταίει?Μήπως ήθελε πιο πολλές βανίλιες ή κατι τέτοιο?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κρεμα καραμελε
Από: kxan 17 / 12 / 2005
Στη δική μου συνταγή βάζω περισσότερες βανίλιες. Πρόσθεσέ τις
προς το τέλος της διαδικασίας για να μείνει η μυρωδιά τους.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κροκίδωση...
Από: Βασίλης 27 / 12 / 2005
Την έφτιαξα σε φόρμα ορθογωνική μακρόστενη. Στον φούρνο. Πήρε
περίπου 2 ώρες για να πήξει και περ. 150 βαθμούς. Το κακό είναι
ότι κροκκιδώθηκε το μίγμα και έμοιαζε σαν να ήταν
από ...συμμιγδάλι! Δεν επετεύχθη η γνωστή ομοιογενής υφή. Από
γεύση δεν ήταν κακή αλλά η κροκκίδωση είναι εμφανής και στη
γεύση. Τι μπορεί να φταίει, άραγε;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Κροκίδωση...
Από: Τζωρτζίνα 28 / 12 / 2005
Δεν έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη συνταγή Βασίλη, αλλά έτσι όπως
το περιγράφεις είναι σαν να ψήθηκε το αυγό. Η κρέμα καραμελέ
ψήνεται πάντα σε bain-marie που σημαίνει, νερό σε ένα ταψί λίγο
πιο κάτω από τη μέση της φόρμας (στάζεις και 3-4 σταγόνες
λεμόνι για να μην αφήσει σημάδι η φόρμα στο ταψί) και βάζεις σε
θερμοκρασία περίπου 120-150 βαθμούς έτσι ώστε να ΜΗΝ βράσει το
νερό καθ` όλη τη διάρκεια ψησίματος. Αν δεν έβρασε το νερό,
μήπως ο φούρνος ο δικός σου ήθελε να είναι πιο δυνατός γιατί 2
ώρες είναι πολλές. Επίσης εγώ όταν φτιάχνω κρέμα καραμελέ, πριν
αναμείξω τα αυγά που πρώτα έχω χτυπήσει, στο γάλα, τα περνάω
από ένα λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε αν υπάρχουν αδιάλυτα μέρη του
αυγού, να μείνουν στο σουρωτήρι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: karamele mmmmmmmmmmmmmm
Από: froufrou 13 / 1 / 2006
To idio provlhma me thn myrodia tou augou eixa kai go, oxi sthn
sygekrimenh syntagh alla paliotera pou epixeirhsa na kano
karamele. Eno h emfanish htane teleia ekeinh h augoulila mas ta
xalase ola. Elpizo na mas diafotisei kapoios kai na mas pei ti
kaname lathos!
makia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: karamele mmmmmmmmmmmmmm
Από: kxan 16 / 1 / 2006
Βρε παιδιά, τώρα πήρα χαμπάρι ότι μετά την κουβέντα μας με τη
Ρένα υπήρξε συνέχεια. Ρένα, χαίρομαι πάρα πολύ που σου πέτυχε
αυτή τη φορά και δε μύριζε.
Φρουφρου η οδηγία που εδωσα στη Ρένα, πέρα από τη συνταγή, ήταν
μια βανίλια για κάθε αυγό και τις προσθέτεις στο τέλος-τέλος.
Όποιος θέλει τη συνταγή που έδωσα στη Ρένα, καλοδεχούμενος.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: καραμελε
Από: ΛΙΛΛΥ 17 / 1 / 2006
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΚΟ
ΜΑ ΝΑΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΑΦΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
ΥΓ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΧΑΛΒΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ
ΑΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ!
ΛΙΛΛΥ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: καραμελε
Από: kxan 17 / 1 / 2006
Στη στελνω στο μέιλ σου
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: καραμελε
Από: Litsa 1 / 2 / 2006
Sas parakalo mou stelnetai kai emena tin syntagi sas.
Fainetai idiaiteris aksias.
Prepei na eiste poly perifani.
Kai kala kanete kai ti mirazeste me oles tis files kai kyrios
akoma kalytera pou den tin dinete dimosiws!
Efxaristo poly kai sas eimai poly evgnomonousa.
Zitiste mou oti thelete se anapodosi... kyriolektw, ki ego tha
antapokrithw.
Exw kai syntagi gia ganoma trypias formas karamele pou
petyxainei.
Litsa
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κι εγώ θέλω καλέ..................
Από: Ντίνα Κ. 18 / 1 / 2006
κι εγώ plssssssss θέλω τη συνταγή Κική μου.
Ασε που λόγω εγκυμοσύνης τώρα δεν κρατιέμαι....
φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|