www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταχινοσαλάτα


Υλικά

  • 3/4 φλυτζανιού ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουτάλι άσπρο ξίδι
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
  • 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι.
  2. Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ γερά. Αυτό το αρχικό χτύπημα κάνει πιο ελαφριά την δυνατή γεύση του.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε λεμόνι εναλλάξ με νερό - για να γίνει καλής συνεκτικότητας η κρέμα. (Προσθέτουμε αρκετό λεμόνι ώσπου να γίνει πολύ πηχτό πριν προσθέσουμε νερό. Ετσι μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα την γεύση και το πόσο ρευστή τη θέλουμε).
  5. Προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και εφόσον χρειάζεται για την γεύση ρίχνουμε και παραπάνω λεμόνι.
  6. Ανακατεύουμε στην σαλάτα το κύμινο και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Βασιλοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πολύ καλή
    Από: Μαρία  6 / 5 / 2007
    Σούπερ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Λέγεται και ταχινία...
    Από: elie  7 / 5 / 2007
    ... και ταιριάζει καταπληκτικά με φαλάφελ. Αυτή η εκδοχή είναι η
    αιγυπτιακή, αν θυμάμαι καλά.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: aporia
    Από: Xristina  8 / 5 / 2007
    ti sunodeuei auti i salata? ap` oti katalava prepei na einai polu wraia alla den mporw na fantastw me ti tairiazei.....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: aporia
      Από: elie  8 / 5 / 2007
      Χριστίνα, όπως γράφω και παραπάνω ταιριάζει πολύ ωραία με 
      φαλάφελ. Επίσης δοκίμασέ τη σαν ντρέσινγκ σε σαλάτες πράσινες 
      (πιο αραιή-ρευστή και σε μικρότερη ποσότητα).

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.