Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Caesar`s Salad
Υλικά
- 1 μαρούλι σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 φέτες μπέικον
- 1 αυγό βρασμένο για 2 λεπτά
- 150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές λεμόνι
- 1 κουταλιά καυτερή μουστάρδα
- Ετοιμα κρουτόν
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε μέσα στο λάδι για αρκετές ώρες (για να το αρωματίσει).
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε 2 κουταλιές από το αρωματισμένο λάδι σε τηγάνι και περνάμε λίγο τα κρουτόν να αρωματιστούν.
- Αφού αφαιρέσουμε τα κρουτόν, βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μπέικον να τσιγαριστεί.
- Κατόπιν αρχίζουμε το στρώσιμο της σαλάτας.
- Βάζουμε το μαρούλι, το μπέικον, τα κρουτόν και μετά την παρμεζάνα.
- Παράλληλα, έχουμε ήδη ετοιμάσει σε ένα σέικερ το ντρέσινγκ με το υπόλοιπο λάδι (αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο), το λεμόνι, το ξύδι, το αυγό (πρέπει να είναι σε υγρή μορφή) και τη μουστάρδα.
- Με το ντρέσινγκ περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε για να μην μουλιάσουν τα κρουτόν.
Τη συνταγή συνιστά: ο Πρωτοπαπάς Λευτέρης
|
|