Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Παραλλαγή
Από: Τίνα Σταύρου 1 / 4 / 2003
Μια ωραία παραλλαγή, είναι αντι για άλλα μυρωδικά, να βάλει
κανείς στο σιρόπι 2 μπαστουνάκια βανίλιας. Βάζοντας και άλλα
μυρωδικά μαζί της, θα καλύψουν το φίνο της άρωμα, οπότε
περιοριστείτε σ` αυτήν.
Μ` αρέσει ακόμα να βάζω κουκουνάρια στο χαλβά, όπως έκανε η
γιαγιά μου η Θεοδότη και η θεία μου η Τούλα που είχε και την
κουκουναριά στον Πόρο. Δεν τα βάζω όμως στο τέλος. Τα βάζω στο
σιμιγδάλι λίγο πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα, για να
καβουρδισθούν κι αυτά λίγο.
Η μαμά μου, που όλα τα γλυκά τα μπασταρδεύει κατά βούληση, κάνει
δυο άλλα κόλπα. Αρωματίζει τον χαλβά με ούζο (του πάει τρέλλα) ή
καρύδα, που εγω δεν την βάζω στο στόμα μου όταν είναι σε γλυκό,
αλλά σε αρκετούς αρέσει πολύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Παραλλαγή
Από: ANTA 11 / 3 / 2005
Αν δεν έχουμε βανίλια σε ξύλο μπορούμε να βάλουμε εσενς? Αν ναι
πόσες σταγόνες?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΙΡΟΠΙ
Από: Χρυσαυγή 28 / 6 / 2004
Ήθελα παρακαλώ πολύ να ρωτήσω πόσο βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη
και τα μπαχαρικά μας. Απλά να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη ή
περισσότερο?
Μετά αφαιρούμε τα μπαχαρικά???
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΙΡΟΠΙ
Από: Κάλλη 28 / 6 / 2004
Μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, το σιρόπι έχει αρωματιστεί. Το πολύ
πολύ να θέλει και λίγα λεπτά ακόμα. Θέλει σούρωμα πριν το
ρίξεις στο σιμιγδάλι, ή τουλάχιστον με ένα σουρωτηράκι να
αφαιρέσεις τα ξυλώδη μπαχαρικά, αφήνοντας μόνο το ξύσμα, αν δεν
σε ενοχλεί.Γιατί δεν είναι καιρός να τρέχουμε στους
οδοντιάτρους ;-)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Από: Βάλια 29 / 6 / 2004
Δοκίμασε και αυτό είναι πολύ
καλό
Χαλβάς με μπανάνα και κάρδαμο (γλυκό από την κεντρική Ινδία)
Υλικά
3 μεγάλες μπανάνες ώριμες
3 κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
6 κουταλιές λάδι
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη (καστανή ακόμα καλύτερα)
6 κουταλιές νερό
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με τo λάδι
Λειώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε το κάρδαμο
Τα προσθέτουμε στο σιμιγδάλι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
Βράζουν σε μέτρια φωτιά ενώ τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το
μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Στρώνουμε το μείγμα σε πιατέλα, το αφήνουμε να κρυώσει και την
τοποθετούμε στο ψυγείο
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χαλβάς: του πάει το σουσάμι!!
Από: nervosa_anorexia 4 / 7 / 2005
Δοκιμάστε να καβουρντίσετε μαζί με το σιμιγδάλι και 1/2 κούπα
σουσάμι (αντί για τα ξηροκάρπια).
Γίνεται πραγματικά υπέροχος σε γεύση, τραγανός και το σουσάμι
δένει τέλεια με τη σταφίδα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χαλβας με κουβερτουρα
Από: betty 21 / 6 / 2006
Στην ίδια κατσαρόλα που καβουρντίζω το σιμιγδάλι ρίχνω το νερό
μαζί με την ζάχαρη κ μία πλάκα κουβερτούρα έτσι έχουμε έναν
σοκολατένιο χαλβά κ ένα σκεύος λιγότερο για πλύσιμο. Κάπου άκουσα
ότι για να έχει γεύση πορτοκαλιού ο χαλβάς βάζουν χυμό
πορτοκάλι, μήπως ξέρει κάποιος αν είναι όλο χυμός ή ένα μέρος
μόνο κ το υπόλοιπο νερό?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χαλβας με κουβερτουρα
Από: Δέσποινα Κ. 22 / 6 / 2006
Ωραία ιδέα η κουβερτούρα.
Θα ήθελα αν μπορούσες να μου διευκρινίσεις, όταν λές πλάκα,
εννοείς ολόκληρη των 125γρ ή ένα κομμάτι των 25γρ?
Και πως της ρίχνεις? Λιωμένη ή όχι?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χαλβας με κουβερτουρα
Από: betty 22 / 6 / 2006
Βάζω μία ολόκληρη κουβερτούρα (200 γρμ.) για ένα μέτριο φλυτζάνι
σιμιγδάλι, την σπάω στα 4 κομμάτια κ την βάζω την ώρα που ρίχνω
το νερό με την ζάχαρη, λιώνει γρήγορα.Η ποσότητα της κουβερτούρας
εξαρτάται πόσο σοκολατένιο το θέλει ο καθένας.Κάνε μια δοκιμή,
ελπίζω να σου αρέσει.
Marymary ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα το δοκιμάσω.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χαλβας με κουβερτουρα
Από: Δέσποινα Κ. 22 / 6 / 2006
Betty σ` ευχαριστώ.
Το φαντάζομαι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!
Πρώτη φορά ακούω για χαλβά με κουβερτούρα. Θα το δοκιμάσω, αν
και για καλοκαίρι ο χαλβάς δεν συνηθίζεται.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χαλβας με κουβερτουρα
Από: marymary 22 / 6 / 2006
betty, καλή σου ημέρα και γλυκιά.
Σχετικά με το πορτοκάλι, έχω την αίσθηση ότι δεν βάζουν χυμό
πορτοκαλιού αλλά εσάνς. Την οποία εσάνς έχω χρησιμοποιήσει
πολλάκις και είναι εξαιρετική.
Θα την βρεις στο γνωστό μεγάλο γαλλικό Σ/Μ σε φυαλίδιο.
Προτείνω να αγοράσεις και εσανς πικραμύγδαλου (για τα
σοκολατένια σου γλυκά).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|