Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Από: ΡΕΝΑ 16 / 6 / 2005
1ον Το σιμιγδάλι τί να είναι ,χονδρό ή ψιλό;
2ον Το σιρόπι πότε το ρίχνουμε; Όταν είναι ζεστό ή όταν κρυώσει;
3ον Το σιρόπιασμα γίνεται σταδιακά ή μία φορά;
Περιμένω απάντηση γιατί 15 χρόνια προσπαθώ και δεν μπορώ να
φτιάξω το αγαπημένο μου γλυκό.
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!
Από: Χρυσαυγή 16 / 6 / 2005
Αλήθεια, έχει κανείς καμία καλή, δοκιμασμένη για χρόνια
καρυδόπιτα της μαμάς??
Πολύ ωραίο γλυκό και δεν το έχω φτιάξει ποτέ!
Φοβερό και με παγωτό!
Παρακαλώ κι εγώ πολύ αν κάποιος έχει τετοια συνταγή ας την
καταθέσει!
Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!
Από: εύα 16 / 6 / 2005
καλημέρα χρυσαυγή , με το πανέμορφο όνομα!!
έχω την συνταγή της απόλυτα πετυχημένης καρυδόπιτας που στα μέρη
μας την ονομάζουμε μελαχροινή και συνοδεύει ιδανικά παγωτό ,
αρμενοβίλ. Ακριβείς δοσολογίες σιροπιού θα σου δώσω αύριο , ξέρω
σίγουρα πως γίνεται με 10 αυγά , 10 κουτ. ζάχαρη , 10 κουτ.
σιμιγδάλιψιλό , 2 κουτ. αλεύρι , κανέλλα , γαρύφαλλο κατά
βούληση ( ανάλογα πόσο σκούρο και με έντονο άρωμα θέλουμε το
γλυκό), καρύδια και μπέικιν πάουντερ. θα σου τη στείλω αύριο στο
μέιλ σου , σίγουρη επιτυχία , φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!
Από: Αναστασία Κ. 16 / 6 / 2005
Γιατί όχι εδώ Εύα;
Έτσι θα τη δούμε όλοι.
Ευχαριστώ,
Αναστασία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!
Από: Χρυσαυγή 16 / 6 / 2005
Εύα σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!
Αν θέλεις στείλε τη συνταγή εδώ για να την καταγράψουν όσοι την
χρειάζονται και σε παρακαλώ γράψε και τα βήματα της εκτέλεσης
της συνταγής (για εμάς που είναι η πρώτη φορά που φτιάχνουμε
αυτό το γλυκό!).
Και πάλι ευχαριστώ!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΜΗΠΩΣ...
Από: Ντίνα 16 / 6 / 2005
..απο την στιγμή που έχει φρυγανιά το σιμιγδάλι δεν χρειάζεται;
Και στην εκτέλεση την φρυγανιά την παρέλειψε.
έχω μια δοκιμασμένη χρόνια βάζεις όσα αυγά ,τόσες κουταλιές
ζάχαρη άχνη (είναι πιο ελαφριά) και τόσες κουταλιές φρυγανιά
τριμμένη , και το ίδιο καρύδι χοντροκομμένο,γαρύφαλο
τριμμένο ,και ξύσμα απο ότι εσπεριδοειδή μου βρίσκονται.
κατα τα άλλα το σιρόπι είναι ανάλογα την ποσότητα και
σιροπιάζουμε το ένα απο τα δυο κρύο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: καρυδόπιτα
Από: εύα 17 / 6 / 2005
Καλημέρα κούκλες , επανέρχομαι με τη συνταγή της καρυδόπιτας -
μελαχροινής , όπως είχα υποσχεθεί στη χρυσαυγή.Λοιπόν , έχουμε
και λέμε:
υλικά για ένα ταψάκι περίπου διαμέτρου 30 εκ.
10 αυγά
10 κουτ. ζάχαρη
10 κουτ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουτ. αλεύρι
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. κανέλλα
2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1/4 κιλ καρύδια
σιρόπι
3 ποτήρια νερό
750 γρ. ζάχαρη
2 βανίλλιες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ( τα αυγά απαραίτητα πρέπει να
έχουν θερμοκρασία δωματίου)μέχρι να αφρατέψουν ( το μείγμα
γίνεται σχεδόν άσπρο)
έχουμε ανακατέψει το σιμιγδάλι , το αλεύρι και τα μυρωδικά και
σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε για λίγο το
ανακάτεμα στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Έχουμε καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με λαδόκολλα , την οποία
βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 45 περίπου
λεπτά . Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και το παλιό αλάθητο κόλπο με
την οδοντογλυφίδα απαραίτητο για τους λιγότερο έμπειρους ως προς
τον απαραίτητο χρόνο ψησίματος.
Σιροπιάζουμε το γλυκό με υπομονή αφήνοντας το να ρουφήξει το
σιροπάκι του κουταλιά - κουταλιά , αφού πρώτα έχει κρυώσει ή
είναι το πολύ χλιαρό.
Υ.Σ. η μαμά λέει πως δεν χτυπάμε ποτέ αυγά σε ανοξείδωτο σκεύος
γιατί δεν φουσκώνουν ( δεν ξέρω γιατί μην ρωτάτε) αλλά μόνο σε
πλαστικό
η φρυγανιά καλό θα είναι να αποφεύγεται για τον λόγο ότι κάνει
το γλυκό στεγνό και όχι αφράτο και του δίνει μια περίεργη υφή
όταν σιροπιαστεί
αν θα χρησιμοποίησετε μεγαλύτερο ταψί μην φοβηθείτε να αυξήσετε
ανάλογα τα υλικά
καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις,
φιλάκια
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Σιρόπιασμα
Από: Αλεξία 17 / 6 / 2005
Το γλυκό πρέπει να είναι κρύο ενω το σιρόπι ζεστό?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Το μεγεθος μετραει
Από: Αντα η ασχετη 22 / 6 / 2005
Οταν λες 30 εκατοστά ταψακι εννοείς στρογγυλό ταψακι με
διάμετρο 30 εκ. ή ορθογώνιο; Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως
μετράμε τα ταψιά.. Μάλλον πρέπει να ξεσκονίσω τα βιβλία του
Δημοτικού..
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|