www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λεμονόπιτα


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα digestive
    • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για την γέμιση:
    • 2 αυγά
    • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
    • Ξύσμα δύο λεμονιών
    • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
    • 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα:
    • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
    • Φέτες λεμονιού



Ετοιμασία

Βάση:
Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το βούτυρο, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος για τάρτες, το πιέζουμε (να καλύψουμε τα πλαϊνά) και το βάζουμε στο ψυγείο.
Γέμιση:
  1. Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι με 3 κουταλιές νερό στο οποίο έχουμε ρίξει την ζελατίνα και μόλις λιώσει την ρίχνουμε προσεκτικά στο μίγμα μας.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά με προσοχή.
  4. Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στην βάση, την απλώνουμε καλά, αφήνουμε την λεμονόπιτα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά την βγάζουμε σε μία πιατέλα.
Γαρνίρισμα:
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Γαρνίρουμε το κέντρο της λεμονόπιτας με την σαντιγί και λεπτά φετάκια λεμονιού. (Αν είναι μοσχολέμονα ακόμη καλύτερα).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μια επεξήγηση.....
    Από: Κατερινα   13 / 12 / 2002
    Θα ήθελα να μου εξηγήσετε, τι εννοείτε όταν λετε πως την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα? Δηλαδή το μπισκότο θα είναι απο πάνω? Επειδή δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό το γλυκό μήπως μπρείτε να είστε λίγο πιο σαφείς? Ευχαρίστω πολύ:>)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μια επεξήγηση.....
      Από: Ράνια   16 / 12 / 2002
      Δεν την αναποδογυρίζουμε αλλά την βγάζουμε σε πιατέλα. Τα μπισκότα είναι από κάτω. Αν θέλεις μπορείς να την αφήσεις και στο ίδιο σκεύος.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ωμά αυγά;
    Από: Κωνσταντίνα   29 / 10 / 2003
    Για να καταλάβω, δεν χρειάζεται να ψηθεί τίποτα για να παρασκευάσουμε αυτό το γλυκό; Όπως το περιγράφετε, τα αυγά της γέμισης, παραμένουν και καταναλώνονται ωμά! Μήπως έχασα κάτι από τη συνταγή;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ωμά αυγά
      Από: Ανωνύμου   11 / 3 / 2004
      Κωνσταντίνα και τα παγωτά που τρως το καλοκαίρι (και όχι μόνο) 
      έχουν κρόκους...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
    Από: Ανωνύμου   12 / 3 / 2004
    Μήπως μπορεί να γράψει κάποιος άν την δοκίμασε και άν είναι καλή στην γεύση Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αξίζει η προσπάθεια?
    Από: Μάντω   29 / 11 / 2004
    Kαλημέρα, ας γράψει κάποιος αν έχει προσπαθήσει τη συγκεκριμένη συνταγή και του έχει πετύχει. Ευχαριστώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αξίζει η προσπάθεια?
      Από: sophia vp  29 / 11 / 2004
      Μαντώ καλησπέρα,
      Προσωπικά την εχω φτιάξει και είναι πολύ καλή.
      Καλή επιτυχία

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: EYXAΡIΣΤΩ
    Από: ΜΑΝΤΩ  30 / 11 / 2004
    Καλημέρα Σοφία σευχαριστω θα την προσπαθήσω το Σαββατοκύριακο και θα σας πω....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: EYXAΡIΣΤΩ
      Από: Juanita la Quejica  30 / 11 / 2004
      Τελικά είσαι πολύ γλυκατζού μου φαίνεται!
      
      Να μην μας πεις μόνο, να μας στείλεις κιόλας ένα κομματάκι...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
    Από: ΜΑΝΤΩ  30 / 11 / 2004
    Δεν φαντάζεσαι πόσο!!!!!, αλλά αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο στην όλη προσπάθεια είναι όταν κερνάω τον άντρα μου και τους φίλους μας που έρχονται σπίτι τα Σαββατοκύριακα...και βλέπω σε όλα αυτά τα προσωπάκια την απόλαυση ζωγραφισμένη....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
      Από: sophia vp  30 / 11 / 2004
      Μαντώ καλησπέρα, Αν βάλεις στο γαρνίρισμα αρωματικές φετούλες λεπτοκομμένες,όπως εξάλλου συνιστάται, του δίνει ιδιαίτερη όψη. Καλή επιτυχία.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    Από: ΜΑΝΤΩ  1 / 12 / 2004
    Καλημέρα Σοφία θα το κάνω, επίσης αν αλλάξω τα μπισκοτάκια, και αντί για digestive βάλω πτιμπερ λέτε ότι θα το χαλάσω?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      Από: sophia vp  1 / 12 / 2004
      Μαντώ καλησπέρα,
      Τί να σου πω ...κάντα καλύτερα με digestive για να πετύχει 
      σίγουρα, και σε άλλη δόση την κάνεις με πτι μπέρ.Και πάλι καλή 
      επιτυχία.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ.....
    Από: Μάντω  8 / 12 / 2004
    Καλημέρα, την προσπάθησα χθες το απόγευμα, η κρέμα μου βγήκε 
    μυρωδάτη πολύ ωραία γευστικά, αλλά η βάση σκληρή, νομίζω  όμως 
    ότι εγώ έκανα την βλακεία καθώς η γέμιση για το σκεύος βγήκε 
    λίγη, και έτσι έκανα την διπλή πιθανόν δηλ. η ταρτιέρα ήταν 
    μεγάλη, ιδέα δεν έχω, έτσι όταν το τρως είναι σαν πολύ τραγανό 
    μπισκότο πάντως σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη, αν έχετε 
    καταλάβει που έκανα λάθος σας παρακαλώ διορθώστε με....

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ.....
      Από: Natalia  8 / 12 / 2004
      Νομίζω ότι έτσι έπρεπε να βγει η βάση... σαν τραγανό μπισκότο 
      (σύμφωνα με την συνταγή πάντα). Αν την θέλεις πιο μαλακή ... 
      πριν βάλεις το βούτυρο ράντισέ την με κάποιο λικέρ (δυο τρεις 
      κουταλιές της σούπας) ή με ζουμί από κάποια κομπόστα (δυο τρεις 
      κουταλιές επίσης).
      Αν βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα υγρών... τότε η ζύμη θα θυμίζει 
      κρεμούλα για μωρά... οπότε πάλι δεν θα είναι καλή.
      
      Μια άλλη ιδέα εφόσον σου άρεσε το πάνω μέρος, είναι να 
      αγοράσεις έτοιμο παντεσπάνι και να χρησιμοποιήσεις το ένα 
      κομμάτι σαν βάση. Το ραντίζεις και αυτό αν θέλεις με κάποιο 
      λικέρ (μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι πάνε μάλλον καλύτερα σε 
      αυτό το γλυκό).
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ.....
      Από: sophia vp  9 / 12 / 2004
      Μαντώ μου καλησπέρα,
      Αν σου έσφιξε πολύ η βάση τσέκαρε τον τύπο βουτύρου που 
      έβαλες.Απ ότι θυμάμαι όμως βγαίνει κριτσανιστή,και στο 
      ψυγείο "σφίγγει".
      Πάντως το ευχάριστο είναι ότι σας άρεσε.
      Σε άλλη δόση δοκίμασε την τούρτα lemon pie η οποία είναι το κάτι 
      άλλο.
      
      Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: o χυμος λεμονιου?
    Από: Ντόρα Μ.  9 / 12 / 2004
    H μισή κουπα με χυμό λεμονιού που μπαίνει?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: o χυμος λεμονιου?
      Από: sophia vp  10 / 12 / 2004
      Το βάζεις στο μίγμα με τους κρόκους, το γάλα κ.λ.π
      
      Καλή επιτυχία (ακόμα πιο ωραία ,το ξαναγράφω, είναι η τούρτα 
      Lemon Pie,θα πάθουν όλοι ,ευχάριστο γευσιακό,σοκ μόλις την 
      δοκιμάσουν!!!!!!!!! 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ?
    Από: Μάντω  10 / 12 / 2004
    Σας ευχαριστώ πολύ, την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική, αλήθεια θα έρθει κάποια από εσάς στο παζάρι των Δρόμων Ζωής το Σάββατο?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.