Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Παγωμένος κορμός
Από: Μαρία 13 / 12 / 2003
Το γλυκό αυτό είναι απο ταπιο ωραία φτηνά και γρήγορα που ξέρω
σας το συνιστώ ανεπιφύλαχτα.Καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΟΡΜΟΣ
Από: Χρυσαυγή 18 / 4 / 2005
Μια παρόμοια συνταγή μου έδωσε το Σαββατοκύριακο η πεθερά μου.
Μοιάζει παρα πολύ με αυτήν, μόνο που έχει και κονιάκ μέσα.
Σκεφτόμουν όμως μήπως το αυγό μυρίζει επειδή δεν έχει ψηθεί.
Την έχει φτιάξει κανένας τη συνταγή?
Εχω μεγάλο φόβο για το αυγό.
Αν μυρίζει θα είναι ότι χειρότερο. Μπλιαξ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Άλλη εκδοχή
Από: Αλέκα Νικολαϊδου 18 / 4 / 2005
Στη δική μου εκδοχή τα μπιγνάσκότα μπαίνουν στεγυστονά. Τα
προτιμώ έτσι γιατί το γλυκό γίνεται πιο σταθερό και νομίζω πιο
εύγεστο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κορμος
Από: ΦΩΤΕΙΝΗ 18 / 4 / 2005
Αν προσθεσεις λιγο ποτο μπανανα η καποιο αλλο της αρεσκειας σου
θα αποφυγεις τη μυρωδια του αυγου.Εγω προσωπικα στον κορμο ριχνω
ποτο μπανανα και χρησιμοποιω βουτυρο και οχι βιταμ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: ελενη 18 / 4 / 2005
Ο κορμός είναι απο τα αγαπημενα μου γλυκα.Με λιγη φαντασια και
αναλογα με τα γουστα σου μπορεισ να τον κανεις πολυ
σπεσιαλ.Προσωπικα,ριχνω σοκολατα λιωμενη κουβερτουρα,γλυκο του
κοταλιου(συκο,πορτοκαλι,οτι βρισκεται και σου αρεσει),για
μπισκοτα βαζω τα γνωστα τετραγωνα και γεμιστα με σοκολατα.
Το αυγο δεν μυριζει,αν ριξεις και λιγο κονιακ δεν μυριζει
καθολου
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παγωμένος (κορμός)
Από: Ρόζα Χ 19 / 4 / 2005
Πράγματι καταπληκτική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και
σταφίδες, αμύγδαλα ή καρύδια κομματάκια σοκολάτας, ότι νομίζετε
εσείς ότι θα σας αρέσει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Διευκρινίσεις...
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 20 / 4 / 2005
Το έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές αυτό το γλυκό, "κορμό ψυγείου"
το λέμε στην οικογένεια.
Πρώτα, το αβγό δε μυρίζει καθόλου.
Δεύτερο, προσθέτω πάντα ή κονιάκ ή ό,τι λικέρ βρεθεί, περίπου
ένα σφηνάκι.
Τρίτο, επειδή βλέπω ότι παραγίνεται σφιχτό το μίγμα, βάζω και
λίγο χυμό πορτοκάλι.
Τέταρτο, ολόκληρο κουτί κακάο μού φαίνεται υπερβολικό, καθώς κι
ένα ολόκληρο σακουλάκι άχνη!!!!
Πέμπτο, μπισκότα βάζω περίπου 1,5 πακέτο από τα γνωστά
τετράγωνα, 5 πακέτα επίσης το βλέπω για υπερβολή (σε σχέση με
ένα πακέτο βούτυρο, εννοώ).
Τελευταίο, ΜΗΝ ΤΟ ΤΥΛΙΞΕΤΕ σε αλουμινόχαρτο, αλλά σε
αντικολλητικό χαρτί, γιατί όταν σκληρύνει στην κατάψυξη το
γλυκό, το αλουμινόχαρτο θα κολλήσει! Το λέω γιατί το έπαθα την
πρώτη φορά!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Διευκρινίσεις...
Από: Χρυσαυγή 22 / 4 / 2005
Πολύ καλές οι διευκρινίσεις σου Αγγέλα μου!
Όταν λες αντικολλητικό χαρτί εννοείς το λαδόχαρτο?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Διευκρινίσεις...
Από: Χρυσαυγή 22 / 4 / 2005
Και κάτι άλλο να ρωτήσω Αγγέλα!
Τον κορμό πότε τον βγάζουμε από την κατάψυξη για να τον
σερβίρουμε?
Ή μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί τον βγάζουμε και τον έχουμε
μόνιμα στην συντήρηση????
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ?????????????...
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 3 / 5 / 2005
Γειά σου Χρυσαυγή και Χρόνια Πολλά!
Δεν εννοώ τη λαδόκολλα, αλλά το αντικολλητικό χαρτί φούρνου
(πωλείται σε όλα τα σουπερ-μάρκετ σε πακέτο δίπλα στο
αλουμινόχαρτο). Το χρησιμοποιώ συχνά για τα κουλουράκια (δεν
κολλάνε) και για διάφορα άλλα.
Τον κορμό τον έχουμε μονίμως στην κατάψυξη. Μόλις σφίξει,
κόβουμε όσα κομμάτια θέλουμε και μετά πάλι τύλιγμα στο αντικ/κό
του χαρτί και πίσω στην κατάψυξη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Διευκρινίσεις...
Από: καγιανάς 8 / 9 / 2005
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ
ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΨΗΤΗ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ Η ΦΕΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΜΠΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: all time classic
Από: Ελσα Κ. 21 / 4 / 2005
Το γλυκό αυτό το έφτιαχνε κάθε καλοκαίρι η μητέρα μου απ` όταν
ήμουν πολύ μικρή και ήταν απ` τα πιο αγαπημένα μου. Θυμάμαι που
καμάρωνα γιατί τη βοηθούσα να σπάσει τα μπισκότα :)
Και βέβαια (ναι, ναι καλά μαντέψατε) ήταν το πρώτο γλυκό που
έφτιαξα μόνη μου.
Το γλυκό αυτό από τότε ήταν πολύ δημοφιλές. Η μαμάδες σχεδόν όλων
των σημαθητών μου το έφτιαχναν στα πάρτυ των βλασταριών τους. Το
καθένα είχε τη δική του ιδιαιτερότητα βέβαια, αφού αυτοσχεδιασμό
σηκώνει το γλυκάκι αυτό (της μαμάς μου όμως ήταν το καλύτερο :p )
Μου πρωτοσυστήθηκε από τους δικούς μου ως μπισκοτάτο αλλά το έχω
συναντήσει με διάφορα ονόματα όπως κορμός, μωσαϊκό, σαλάμι,
σαλαμάτο...
Τελικά όπως και να το λένε είναι πολύ ωραίο γλυκό. Η μάνα μου
έφτιαχνε δικό της λικέρ βύσινο και όταν το σούρωνε φύλαγε τα
βύσινα και τα έβαζε ψιλοκομένα με τα μπισκότα που τα έβρεχε
ελάχιστα με το λικέρ. Άν δεν υπάρχουν βυσινάκια από λικέρ βάλτε
ψιλοκομένα βύσινα από βύσινο γλυκό και στάξτε λίγο λικέρ βύσινο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μικρό μυστικό
Από: miam miam 4 / 5 / 2005
Παλιότερα είχα ζητήσει μία συνταγή για κορμό και πολλές κοπέλες
προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Από τις διάφορες συνταγές έφτιαξα
αυτή που πρότεινε η Μαίρη. Βγήκε πολύ ωραία, την έφτιαξα όπως
ακριβώς την περιέγραφε. Για να τον παγώσω τον έβαλα σε ένα βαθύ
μακρόστενο σκεύος, όπου είχα στρώσει διαφανή ζελατίνα (και στα
τοιχώματα).
Κάποια από τις επόμενες φορές που ετοιμάστηκα να τον φτιάξω,
συνηθισμένη από το κέικ όπου λιώνω το βούτυρο, μπερδεύτηκα και
το έλιωσα αντί να το αφήσω απλά να ξεπαγώσει. Επειδή δεν είχα
άλλο αναγκάστηκα να τον φτιάξω με αυτή τη μικρή αλλαγή και το
αποτέλεσμα με εξέπληξε. Το μείγμα βγήκε υγρό και για αυτόν τον
λόγο δεν θα μπορέσετε να τον τυλίξετε σαν σαλάμι για να παγώσει,
αλλά πρέπει να τον βάλετε στο σκεύος που λέμε παραπάνω. Όταν
πάγωσε είχα ένα πολύ ωραίο παγωτό με μπισκότα στην κατάψυξη.
Πλέον τον φτιάχνω μόνο έτσι και όλοι ξετρελαίνονται γιατί
πραγματικά είναι σαν παγωτό σοκολάτα.
Τα αβγά δεν μυρίζουν χάρη στο ποτό. Για κάποιους όμως που δεν
τους αρέσει το ποτό, μπορούν να βάλουν βανίλια (το δοκίμασα) και
να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Τη συνταγή της Μαίρης μπορείτε να την δείτε εδώ:
www.hyngry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=1549
Τα μπισκότα, όπως λέει, Miranda. Όχι τα τετράγωνα. (και τα υλικά
καλό χτύπημα με το μίξερ)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο...
Από: StratosL 24 / 5 / 2005
Την έκανα χτες τη συνταγή κατά γράμμα (εκτός από τα καρύδια,
δεν έβαλα) και τζάμπα τα υλικά. Καταρχάς, γιατί να βρέχουμε τα
μπισκότα; Μαλακώνουν απελπιστικά και γίνονται σα νιανιά. Η
κατάψυξη δε βοηθάει μετά, παραμένουν μαλακά και άγευστα. Εκτός
αυτού έβαλα 4 πακέτα μπισκότα και ήταν ΠΑΡΑ πολλά. Το
αλουμινόχαρτο κολλάει, ναι. Και το κακάο υπερβολικό, και η
ζάχαρη υπερβολική.
Γενικώς δεν είναι καλή συνταγή. Επιτέλους ας δώσει κάποιος μια
πραγματικά καλή συνταγή για κορμό. Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας δώσει
κάποιος συνταγές με ακρίβεια στα γραμμάρια και όχι "ένα
σακουλάκι" και "4-5 πακέτα". 4 ή 5; πόσα γραμμάρια είναι το
σακουλάκι; αμάν ρε παιδιά...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: ΕΛΕΝΗ 24 / 5 / 2005
SORRY ΑΓΟΡΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καλή συνταγή
Από: Έλενα 24 / 5 / 2005
Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη,αν θέλετε κάντε την.Πράγματι
υπάρχουν και άλλες συνταγές που δεν είναι πολύ προσεγμένες(π.χ.
Ροξάκια Γιάννας)αλλά δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε,αμφότεροι,
αγενείς.
Υλικά:
1 αυγό
1 πακέτο βιτάμ(θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι(του νερού)γάλα
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βιτάμ να ασπρίσουν και
έπειτα τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά(εκτός από τα
μπισκότα,το γάλα και το κονιάκ).Ρίχνουμε το κονιάκ στο γάλα και
βρέχοντας ένα ένα τα μπισκότα(δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο
γάλα,τα βάζουμε και τα βγάζουμε),τα σπάμε σε 5-6 κομμάτια και τα
ρίχνουμε στο μίγμα.Ανακατεύουμε,ανοίγουμε τη λαδόκολλα,
τοποθετούμε το μίγμα,τυλίγουμε σε κορμό και το βάζουμε στην
κατάψυξη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Εδώ κι άλλη πολύ-δοκιμασμένη συνταγή
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 25 / 5 / 2005
Υλικά:
250γρ. βιτάμ
300γρ. άχνη ζάχαρη
3 κουτ.σούπας κουβερτούρα λιωμένη (εγώ βάζω και 3-4κ.σ σκόνη
κακάο άμα δεν έχω κουβερτούρα)
2 αβγά
1 βανίλια
2 κ.σούπας λικέρ ή κονιάκ (εγώ βάζω και λίγο παραπάνω)
1,5 πακέτο πτι μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τα πτι-μπέρ σε κομματάκια, λιώνουμε το βιτάμ.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη βαζουμε το βιτάμ, την άχνη, τη σοκολάτα, τους
ΚΡΟΚΟΥΣ μόνο των αβγών και τα χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν ένα
ενιαίο μίγμα.
Ρίχνουμε και το λικέρ (ή κονιάκ), τη βανίλια και τέλος τα
μπισκότα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (άλλοι ποτίζουν τα
κομμένα μπισκότα με το ποτό και μετά τα προσθέτουν, εγώ λέω ότι
όντως γίνονται νιανιά).
Τελευταία προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Γίνεται σφιχτό μίγμα και το τυλίγουμε σε αντικ/κό χαρτί (εγώ το
βάζω με το χαρτί μαζί και σε μια μακρόστενη φόρμα, ώστε να πάρει
καλύτερο κάπως σχήμα) και το βάζουμε στην κατάψυξη, όπου και το
διατηρούμε συνέχεια.
Μη νομίζετε ότι θα μυρίζει αβγίλα. Καθόλου δε μυρίζει! Τώρα που
το σκέφτομαι, γιατι 2 αβγά; Ίσως ένα αβγό είναι αρκετό.
Απαραίτητο το αντικολλητικό χαρτί, γιατί σε αλουμινοχαρτο
κολλάει άμα παγώσει!
Α!!! έχω και δοκιμασμένη συνταγή για ροξάκια!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Συνταγή για ροξάκια?Μιαμ,νυχτιάτικα
Από: Αλεξία 25 / 5 / 2005
H οποία είναι???Ακόμα δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω ροξάκια και
λόγω διαβάσματος έχω συνέχεια μια ακατανίκητη επιθυμία για γλυκά.
Αν μπορείς σε παρακαλώ γράψε τη συνταγή!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Συνταγή για ροξάκια
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 26 / 5 / 2005
Κατ`αρχήν ζητώ συγνώμη από τον Αντώνη και τη Ράνια, γιατί είναι
αντικανονικό να δημοσιεύονται συνταγές σαν σχόλια. Αλλά επειδή
βλέπω ότι είναι μια συνταγή που αρέσει και που δεν υπάρχει στο
σάητ, είπα να παρανομήσω! (για χατήρι σου Αλεξία!!)
Υλικά:
2 και 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1 αβγό
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ. γάλα χλιαρό
Ως εδώ τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μία ζύμη.
Μετά:
1 φλυτζ. καρύδια τριμμένα
1 κ.σούπας κακάο
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη
λίγο ξύσμα λεμόνι(από μισό λεμόνι περίπου)
1/4 κ.γλυκού σόδα σκόνη
Ανακατεύουμε αυτά και μετά χωρίζουμε τη ζύμη τη λευκή σε 3 μέρη,
παίρνουμε το 1 μέρος και το ενοποιούμε με το μίγμα του κακάο.
Πλάθουμε αυτή την καφέ ζύμη που φτιάξαμε σε μακρύ, κυλινδρικό
μπαστούνι.
Τη λευκή ζύμη (τα 2/3 που μας έμειναν) την ανοίγουμε σαν
ορθογώνιο. Δεν θέλει πλάσιμο, ίσα να πατηθεί, να γίνει σαν
ορθογώνιο. Λαδώνουμε τη μισή και τη διπλώνουμε. Την ξανανοίγουμε
σαν ορθογώνιο. Αυτό το κάνουμε 4-5 φορές (λάδωμα-δίπλωμα-
ξανανάνοιγμα). Την αφήνουμε κανα μισάωρο να ξεκουραστεί
(καλύτερα σκεπασμένη με πετσέτα).
Την ανοίγουμε σε μακρόστενο ορθογώνιο με μάκρος όσο και το καφέ
μπαστούνι.
Βάζουμε το καφέ μπαστούνι πάνω στο λευκό ορθογώνιο και τυλίγουμε
ρολό. Για να κολλησει στις άκρες να μη φαίνεται που ενώθηκαν οι
άκρες του ορθογωνίου, βρέχουμε με νερό.
Κόβουμε φετίτσες το ρολό (πάχος 1 δαχτύλου) και τις πατάμε να
γίνουν πιο λεπτές.
Ψήνουμε σε ταψί με αντικ/κό χαρτί, για 30` στους 180 βαθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραψηθούν δεν θα απορροφουν το σιρόπι μετά!!!
Βράζουμε 3 φλυτζ.ζάχαρη με 2φλ.νερό,250γρ γλυκόζη για να κάνουμε
σιρόπι. Αμα βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και 1 βανίλια μέσα.
Όπως θα βγούν ζεστά από το φούρνο, περιχύνουμε με σιρόπι μέσα
στο ταψί. Γυρίζουμε μια φορά κι από την άλλη να σιροπιαστούν.
Καλή επιτυχία!!!
(Αντώνη, στην κρίση σου το σχόλιο αυτό...σβήστο αν θές)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ευχαριστώ πολύ!
Από: Αλεξία 26 / 5 / 2005
Να`σαι καλά Αγγέλα μου!Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση!
`Οντως είναι αντικανονικά να δημοσιεύονται συνταγές αλλά λόγω
κατάστασης ανάγκης (εξεταστική-υπογλυκαιμίες) αίρεται το
άδικο...χεχε....φιλιά!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: 0 ποσοστά αποτυχίας.
Από: Κάλλη 31 / 5 / 2005
Κι εμένα το πρώτο γλυκό που έφτιαξα ως φοιτήτρια ήταν ο κορμός
και μάλιστα ποτέ δε μου έχει αποτύχει. Τώρα δα έφτιαξα ένα
κορμουδάκι με τις εξής αναλογίες: 1 πακέτο πτι μπερ, μισό
φλιτζάνι λιωμένο βιτάμ, μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, μία βανίλια,
ένα φλιτζανάκι γάλα, ένα φλιτζανάκι ούρσους, και 3 φίσκα
κουταλιές κακάο. Ούτε μούλιασα τα μπισκότα, ούτε έβαλα αυγό. Στην
αρχή έσπασα τα μπισκότα και τα ανακάτεψα με τις σκόνες. Μετά
έβαλα πολύ λίγα υγρά και ανακατεύοντας τα σπασμένα μπισκότα είδα
σε ποιο σημείο άρχισαν να γίνονται μείγμα που να πλάθεται και δεν
έριξα τίποτε άλλο. Ανακάτεμα με κουτάλι, ταπεράκι και
βουρ...(πείτε μια ελληνική λέξη που αρχίζει από ζ- και τελειώνει
σε -ξ) ζγκατάψυξ`!! Το πρόβλημα για μένα είναι πώς κρατιέσαι και
δεν το τρως με το κουτάλι. Τώρα το περιμένω να παγώσει και έχω
σκάσει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: 0 ποσοστά αποτυχίας.
Από: Χρυσαυγή 31 / 5 / 2005
Κάλλη, στο άρθρο με το ρυζόγαλο σου έχω στείλει τη συνταγή μου.
Λοιπόν τώρα θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με τον κορμό.
Θα τον φτιάξω μία απο αυτές τις μέρες.
Πές μου, αν τον βάλω στην κατάψυξη μέχρι το Σαββατοκύριακο και
τον κόψω τότε, πόση ώρα πριν πρέπει να τον βγάλω??
Και μετά δεν τον ξαναβάζω στην κατάψυξη μέχρι να φαγωθεί, έτσι
δεν είναι?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: 0 ποσοστά αποτυχίας.
Από: Κάλλη 31 / 5 / 2005
Το είδα το ρυζόγαλο Χρυσαυγή, ευχαριστώ! σήμερα-αύριο θα το
φτιάξω. Για τον κορμό, όσες φορές έκανα μεγάλη ποσότητα, έκανα το
κόλπο που θα δεις και παραπάνω, δηλ. πάγωμα για 2 ώρες, μετά
κόψιμο σε φέτες και μετά σερβίρισμα κατευθείαν σε μερίδες, όποτε
χρειάζεσαι κομμάτια, για να μην περιμένεις να ξεπαγώνει. Αλλιώς
αφήνεις εκτός καταψύκτη μισή ώρα για να μαλακώσει κάπως, αλλά κι
αυτό ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου, μην είναι καλοκαίρι και
σου γίνει λιώμα. Σε μικρότερη ποσότητα, σαν τη χτεσινή μου, δεν
είναι χοντρό το γλυκό, ώστε να μην κόβεται με τίποτα, οπότε
βγάζεις κατευθείαν από την κατάψυξη, κόβεται μια χαρά και είσαι
ωραία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: 0 ποσοστά αποτυχίας.
Από: Χρυσαυγή 2 / 6 / 2005
Καλημέρα!
Χθες βράδυ έφτιαξα "κορμουδάκι" που λες κι εσύ Κάλλη!
Έχεις δίκιο ! Μηδέν ποσοστά αποτυχίας!
Η συνταγή που εφάρμοσα ήταν της πεθεράς μου.
Την γράφω και αυτήν παρακάτω σε περίπτωση που την χρειαστείτε.
Υλικά:
1) 2-3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (όσο πάρει δηλαδή)
2) 250 γραμμάρια βιτάμ λιωμμένο
3) 1 μικρό φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4) 3 κουταλιές σούπας κακάο
5) 2 βανίλιες
6) 1 αυγό
7) 1 φλιτάνι ζάχαρη άχνη
8) λίγο ξύσμα λεμονιού
9) κονιάκ
10) καρύδια
Όταν τον ζύμωσα και μπορούσε να σταθεί, τον τύλιξα σε λαδόχαρτο.
Πολύ καλή ιδέα!!! Μια φίλη ποιο πάνω είχε πει ότι τον τυλίγουμε
σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Και το λαδόχαρτο μια χαρά είναι.
Την έκανε τη δουλεια του.
Όταν τον τύλιξα με το λαδόχαρτο τον πίεσα κυλινδρικά πάνω στον
πάγκο της κουζίνας. Όπως χειριζόμαστε τον πλάστη όταν ανοίγουμε
φύλλο. Πήρε ένα ομοιόμορφο σχήμα και έγινε εξαιρετικός στη
γεύση! Τον δοκίμασα πρωί πρωί.
Καλή επιτυχία αν τον προσπαθήσετε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κορμός ψυγείου
Από: Ελλη 2 / 6 / 2005
Δοκιμάστε αντί να τρίψετε τα μπισκότα στο μίγμα να κάνετε το
εξής σ`ένα μπολάκι με γάλα βρέχουμε ελαφρά κάθε ένα μπισκότο
ολόκληρο (το βάζουμε και το βγάζουμε αμέσως)αλείφουμε το κάθε
μπισκότο με το μίγμα από τη μία πλευρά και κολλάμε το ένα με το
άλλο όπως είναι στο πακέτο (μιλάμε για τα τετράγωνα πτι-μπερ)
αφού τελειώσει το πακέτο αλείφουμε και γύρω γύρω.Όλα αυτά πάνω
στο αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε ελαφρά ενώνοντας από πάνω (δε
κολλάει)αφού παγώσει και θέλουμε να φάμε ανοίγουμε και κόβουμε
λοξά. Βγαίνει τετράγωνο κομμάτι σε λορίδες μία λορίδα κρέμα μία
μπισκότο.Είναι πιο ωραίο έτσι δοκιμάστε.Φιλιά
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: ANGELA 23 / 8 / 2005
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΞΙΖΕΙ
ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κορμός
Από: ΟΛΓΑ 25 / 8 / 2005
Στράτο, θα σου πω και τη δική μου συνταγή.
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
λίγα σπασμένα καρύδια
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα κακάο
1 βούτυρο ΑΓΕΛΑΔΟΣ (αυτό κάνει τη διαφορά)
λίγο κονιάκ
Σπας τα μπισκότα και τα βρέχεις με λίγο γάλα.
Στο κακάο-άχνη ρίχνεις το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύεις.
Αδειάζεις τα μπισκότα-καρύδια στο μείγμα και ανακατεύεις.
Εγώ το ρίχνω σε αλουμινόχαρτο και στην κατάψυξη.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ !!
Από: Ιφιγένεια 29 / 8 / 2005
Καλημέρα !
Εγώ πάντως εκτέλεσα την συνταγή οπως αναφέρεται και βγηκε
καταπληκτικό !
(Να πουμε βεβαια ότι : 1 πακ.ζαχαρη αχνη σημαινει μια
συσκευασια ζαχαρη αχνη , δηλ. 450-500 γρ., και οσο και να
βάλεις το γλυκό δεν χαλαει με τίποτα !)
Επίσης εβάλα στο γάλα λιγο κονιακ (!!!) και εβαλα μόνο 3 πακετα
πτι-μπερ.
Αυτα απο έμενα και νομίζω οτι κάποιοσ πρεπει να προσπαθήσει
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να αποτυχει ...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: γλυκό με βάση κορμό
Από: Κάλλη 9 / 9 / 2005
Γλυκό με βάση τον κορμό, όπως κι αν τον φτιάχνετε:
Κάνουμε μια μικρή δόση κορμού (πχ 1 πακέτο πτιμπέρ, μισό φλυτζάνι
τσαγιού λιωμένο βιτάμ, 4-5 κουταλιές ζάχαρη, 2-3 γεμάτες
κουταλιές κακάο, μια βανίλια, μισό φλυτζανάκι γάλα μισό
φλυτζανάκι ρούμι), τη στρώνουμε στη βάση ενός τάπερ ή φόρμας με
σούστα σε πάχος 1-2 εκατοστά, απλώνουμε μπόλικες ροδέλες
μπανάνας, από πάνω μια πηχτή σαντιγύ ή μους μπανάνας ε βουαλά.
Μας άρεσε τα μάλα και είναι πανεύκολο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Maraki 10 / 9 / 2005
Oι ποσότητες των υλικών της αρχικής συνταγής είναι υπερβολικές.
Για 1 πακέτο βούτυρο, 1 σακουλάκι άχνη και 4-5 πακέτα μπισκότα?
Είναι too much...Η συνταγή που κάνουμε στο σπίτι εδώ και χρόνια
είναι ακριβώς ίδια με της Αγγέλας και την προτείνω ανεπιφύλακτα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απο βαρεμάρα
Από: Αλεξία14ετών 22 / 1 / 2006
Έιμαι μονη μου στο σπιτι και δεν ηξερα τι να κανω και μπηκα στη
σελιδα για να βρω καμια συνταγη αφου ειναι η μονη σελιδα που
ακουγεται καθημερινα στο σπιτι!!!
Σκεφτηκα να φτιαξω εναν κορμο αφου ειναι και πολυ ευκολο και
μαρεση πολυ!!!
το εφτιαξα λοιπον οπως της <<Καλλη>> επειδη δεν μαρεση καθολου
το αυγο.
Ομως προσθεσα λιγα καρυδια και αντι για ουρσους εβαλα ντραμπουι
και λιγο χυμο βυσσινο και αφαιρεσα λιγο γαλα
Ελπιζω να προλαβω να καθαρισω την κουζινα πριν γυρισουν σπιτι
ΑΜΑ ΒΡEIΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤEIΛΤΕ
ΤΗΝ ΜΟΥ ΣΤΟ Ε-ΜΑΙL.Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απο βαρεμάρα
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 22 / 1 / 2006
Μπράβο Αλεξία! Χαίρομαι να ακούω κοριτσάκια να καταγίνονται με
την κουζίνα! Πειραματίσου, ψάξε κι αν έχεις μεράκι θα φτιάξεις
αριστουργήματα! Εδώ θα βρεις κάθε λογής συνταγές,εύκολες,
δύσκολες, απλές και περίπλοκες!
Και πάλι μπράβο που ασχολείσαι με την κουζίνα!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απο βαρεμάρα
Από: Αλεξία14 ετών 22 / 1 / 2006
Ευχαριστώ ,πάρα πολύ για τις συμβουλές σας!!!
και ειδικα απο σας, γιατι φημιζεστε για τις πολυ καλες συνταγες
σας και ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΎ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΑΤΕ!!!
Το δοκιμασα και "ηταν" υπερόχο, γιατι τωρα δεν υπάρχη ουτε ιχνος
κορμου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παγωμένο (κορμός)
Από: Χριστίνα Χαρων 25 / 1 / 2006
εκανα τα χριστουγεννα ένα κορμο με καραμελωμενα αμυγδαλα
κολλημενα απέξω, και καραμέλα γάλακτος μεσα.αν καταφερω να βρω
τις αναλογίες που έκανα θα τη γραψω.
Ηταν τραγανο μαλακο ρευστο και εκπληξη
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Παγωμένο (κορμός)
Από: Χριστίνα Χάρων 25 / 1 / 2006
επίσης έχω να προσθέσω ότι σε αυτο το γλυκο δεν παει να μπαινει
τοσο βουτυρο αφου τα μπισκότα εχουν πολυ από μονα τους. και
ελαφρυτερο γινεται και εξίσου ωραίο
:P
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Μονο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο!!!
Από: Μαρία 26 / 1 / 2006
Επειδή εκτός από ωραίο γλυκό είναι βόμβα χολιστερίνης και
θερμίδων μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω παραλαγή:
1 κουτί μπισκότα ολικής αλέσεως σε κομματάκια
1 κουταλιά σούπας λούρπακ (βούτυρο)
1 κρέμα γάλακτος λαιτ
1 κουβερτούρα (πλάκα) λιωμένη (σε μπεν μαρι)
1 σοκολάτα γάλακτος λιωμένη (σε μπεν μαρι)
μισή κούπα ξηρά καρπά χοντροκομμένα (ότι σας αρέσει, εγώ
προτιμώ φουντούκι ή αμύγδαλο ψημένα στο γκρίλ για λίγο)
Χτυπάω σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος, προσθέτω τις λιωμένες
σοκολάτες (στις οποίες έχω λιώσει και το βούτυρο) και ανακατεύω
ελαφρά. Προσθέτω τα κομμάτια μπισκότο και τα ξηρά καρπά και
βάζω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα (στην οποία έχω βάλει
λαδοκολλα). Το αφήνω στην κατάψυξη 2-3 ώρες και είναι έτοιμο.
Στο σερβίρισμα μπορείτε να το ραντίσετε ποτό, άχνη ζάχαρη (στη
συνταγή δεν βάζω καθόλου, γλυκαίνει από τις σοκολάτες και εμένα
μου αρέσουν τα άγλυκα), τριμένη σοκολάτα, χοντροκομμένα ξηρά
καρπά, σαντιγί, ή ότι άλλο θέλετε!
Γρήγορο, νόστιμο και σαφώς με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά!
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μονο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο!!!
Από: Ντόρα 27 / 1 / 2006
Αν πάρετε όλα τα λιπαρά που έχει μία σοκολάτα γάλακτος, 1 κρέμα
γάλακτος (ακόμα και η λάιτ), η μία κουταλιά βούτυρο, και τα ξηρά
καρπά, το σύνολο βγαίνει μάλλον το ίδιο (αν όχι περισσότερο) στα
λιπαρά της συνταγής σας, η οποία είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή
κορμού εντούτοις.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μονο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο!!!
Από: ΜΑΡΙΑ 27 / 1 / 2006
Βρε Ντόρα μου, ενα ολόκληρο βιτάμ, τόση ζάχαρη, ξηρά καρπά και
κακάο, έχουν υπερτριπλάσια λιπαρά και θερμίδες από την
παραλλαγή που προτείνω. Αλλα και πάλι, όπως είπα, είναι θέμα
γούστου και γεύσης.
Αν το δοκιμάσεις πάντως, θα ήθελα τις εντυπώσεις σου.
:):):)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μονο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο!!!
Από: Ντόρα 27 / 1 / 2006
Εντάξει την αναλογία 1 πακ.βιτάμ για ένα πακ.μπισκότων τη βρίσκω
κι εγώ υπερβολική. Εξαρτάται όμως με ποια συνταγή κάνεις τη
σύγκριση, διότι στην αρχική συνταγή το ένα βιτάμ αντιστοιχεί σε
4-5 πακέτα μπισκότων. Άλλες συνταγές πιο πάνω δίνουν μισό
φλυτζάνι βιτάμ (άρα το 1/3 του πακέτου) για ένα πακέτο μπισκότων.
Άρα αν υπάρχει κάποια διαφορά θερμιδική θα είναι ελάχιστη, διότι
επαναλαμβάνω ότι οι ξηροί καρποί και η σοκολάτα γάλακτος είναι
ιδιαιτέρως θερμιδούχες και λιπαρές τροφές. Αν θέλεις νούμερα
μπορώ να σου δώσω, για να καταλάβεις τι εννοώ- μερικές τροφές
μπορεί να είναι πιο υγιεινές, όχι απαραίτητα όμως και με
λιγότερες θερμίδες (πχ 1 μπισκότο digestive=74cals, 1 πτι
μπερ=35cals). Με τα πολλά μου άνοιξε η όρεξη και φυσικά και θα
δοκιμάσω τον κορμό σου, είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμος!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Μονο 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο!!!
Από: ΜΑΡΙΑ 30 / 1 / 2006
Χαχαχα!!! Σωστή σε βρίσκω... Και άλλωστε είναι γνωστό: όλα τα
καλά πράγματα στη ζωή ή είναι απαγορευμένα ή παραράνομα ή
ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ!!!! Καλή επιτυχία στη συνταγή!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΗΣ
Από: Αντα 30 / 1 / 2006
Λόγω έκτακτης επίσκεψης μου ήρθε κατεθείαν στο μυαλό η συνταγη
της Κάλλης. Το έκανα και ήταν περίφημο.. ΄Βέβαια το παρακανα
λίγο στο αλκοόλ, τους είπα ότι μου ξέφυγε το μπέιλις (έβαλα
μπέιλισ γιατί μου αρέσει περισσότερο από την Ούρσους που
πρότεινε η Καλλη) αλλά η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε τόσο πόλύ
που στον επόμενο κορμό (γιατί φυσικά το ξανάκανα και την
επόμενη ημέρα) δεν έβαλα καθόλου γάλα μόνο μπειλισ! Και όταν με
ρώτησαν για την συνταγή τους είπα γεμάτη περιφάνεια ότι μου την
έδωσε η φίλη μου η Κάλλη!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΟΡΜΟΣ
Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20 / 5 / 2006
Ειδα τυχαια αυτη την συνταγη, διαβασα και τα σχολια σας την
εκανα και ηταν εκπληκτικη.Με την διαφορα ειχα μπισκοτα ΜΙΡΑΝΤΑ
Παπαδοπολου λογω του γιου μου(βαριομουν να παω σουπερ-μαρκετ)
αφαιρεσα λιγη απο την ποσοτητα της ζαχαρης ,προσθεσα λιγο λικερ
κιτρου που κανει η μητερα μου για να μην μυριζει το αυγο και
κομματια απο κιτρο γλυκο και το αποτελεσμα ηταν
υπεροχοοοοοοοο.......
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: σημειώσεις
Από: Ιωάννα 14 / 2 / 2007
Το γλύκό αυτό είναι από τα πρώτα που έμαθα να φτιάχνω πιο μικρή
(συνταγή της γιαγιάς μου) και είναι από τα αγαπημένα μου. Έχω να
κανω μόνο μερικές παρατηρήσεις:
1) 2-3 κουταλιές κακάο είναι αρκετές
2)εγώ βάζω και ένα σφηνοπότηρο κονιάκ και 2 αυγά, όχι ένα
3)τα 4 πακέτα μπισκότα είναι πολλά, 2 αρκούν και είναι πτι-μπερ
φυσικά και μπορείτε να τα σπάσετε όσο μικρά θέλετε, αλλά όχι πολύ
μικρά.
4)ΜΗΝ ΜΟΥΛΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ειναι πολυ πολυ καλύτερο
5) το γλυκό αυτό ονομάζεται ΜΩΣΑΪΚΟ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τα αποτελέσματα...
Από: Mary 9 / 4 / 2007
Θα σας πω και τις δικές μου παρατηρήσεις από τη δοκιμή της
συνταγής.
- Το 1 αυγό είναι υπεραρκετό..τα 2 θα είναι υπερβολή
- Το 1 κ 1/2 μπισκότα είναι οκ
- Έβαλα 3 κουταλιές κονιάκ αλλά θα ταν καλύτερα να ταν 4-5
- Τα καρύδια "χαθήκανε" παρόλο που τα είχα ψήσει κιολας να
μοσχομυρίζουν. Ίσως θα ταν καλύτερα να βαζα λίγο σοκολατιτσα..
Γενικά πάντως είναι πολύ ωραία συνταγή και τη συνιστώ
ανεπιφύλακτα, κυρίως σε νέες μαγείρισες σαν την αφεντιά μου.
Να στε καλά όλοι με τις πολύτιμες ιδέες και συμβουλές σας!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς σοκολάτα ?
Από: Μάνια 4 / 6 / 2007
δοκίμασα σε ένα μαγαζί έναν εκπληκτικό κορμό ο οποίος δεν είχε
καθόλου σοκολάτα. το μόνο που κατάφερα να μάθω από τον μάγειρα
είναι ότι χρησιμοποίησε ζαχαρουχο γάλα. δεν μου έδωσε καμμία άλλη
πληροφορία... επειδή δεν είμαι ακόμη έμπειρη μαγείρισσα, ποιά
είναι η γνώμη σας για την συνταγή? τί άλλα υλικά μπορεί να
χρησιμοποίησε ? το χρώμα ήταν λευκο-μπεζ, η γεύση ακριβώς όπως
είναι ο κορμός, μέσα υπήρχαν μπισκότα, το μόνο που έλειπε ήταν το
χρώμα και η γεύση της σοκολάτας.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς σοκολάτα ?
Από: Αλεξάνδρα 5 / 6 / 2007
Μάνια, αν κάνεις τη συνταγή κορμού που έχει το Hungry με το
ζαχαρούχο χωρίς τις κουβερτούρες, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα
είναι το γλυκάκι που έφαγες. Εγώ θα το δοκιμάσω πάντως. Πόσο
χάλια μπορεί να είναι ένα γλυκό που έχει πτι-μπερ, ζαχαρούχο
και βιτάμ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς σοκολάτα ?
Από: nikos_sou 6 / 6 / 2007
auto to vlammeno i Alexia pio panw orthografia de mathainei sto
sxoleio?ti zwa ginontai ta paidia sas!ante pane sxoleio
vouvalaki!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς σοκολάτα ?
Από: LENA 6 / 6 / 2007
EFTIAKSA TO GLIKO ME ZAXAROUXO KAI MIA MIKRI KREMA GALAKTOS
PISTEUO OTI EINAI POLI KALO KAI AFRATO ALLA MIN BALETE EPIPLEON
ZAXARI GIATI GINETE POLI GLIKO.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πεντανόστιμο!!
Από: Έλλη 20 / 7 / 2007
Πρόσφατα, ψάχνοντας συνταγές για γλυκά, θυμήθηκα αυτή τη
φανταστική συνταγή, που τουλάχιστον για μένα αποτελεί τη
λιχουδιά των παιδικών μου χρόνων. Οι παραλλαγές είναι πάρα
πολλές κι όπως λέει κι σοφός λαός "περί ορέξεως..λόγος ουδείς!"
Εγώ προσωπικά το φτιάχνω με μιράντα -τα θεωρώ πιο γευστικά- και
αντι για λικερ και γάλα βάζω μπέιλις (όπως και η φίλτατη Άντα
όπως διάβασα παραπάνω!) Δοκιμάστε να το πασπαλίσετε στο τέλος
με τρούφα ή πολύχρωμα καραμελάκια!
Και μην ξεχνάτε: Η κουζίνα θέλει φαντασία!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κορμός
Από: katia 7 / 8 / 2007
Το υπέροχο αυτό γλυκάκι το φτιάχνω και εγώ χωρίς αυγό και
γίνεται πραγματικά υπέροχο,
στη γέμιση βάζω και λίγη λιωμένη κουβερτούρα. επίσης αν έχετε
λιώσει το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ανακατέψετε με τη ζάχαρη
έτσι ζεστό κάνει μια υπέροχη καραμέλα το γλυκό.
επιπρόσθετα πρίν το σερβίρω το γλασάρω με λιωμένη κουβερτούρα
και πασπαλίζω ινδική καρύδα,! και γίνεται υπέροχο
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: KORMOS
Από: Zinovia 18 / 12 / 2007
bre paparozoumia bazete OMO gamimeno augo k to dinete sta
paidia sas k to trote san zoa gamo thn asxetila sas GAMO -
3ereis ti 8a pei salmonela - mouroxaula ellhnaria - ai sixtir
ante kuries befes oles ftou gamo ton olympiako sas gamidia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: KORMOS
Από: Ξυνοβία 18 / 12 / 2007
Είσαι και άσχετη και μουλάρα.Επειδή δεν σου κάτσε γκόμενος ,
άδεια, άυξηση , δουλειά βγαζεις τα απωθημένα σου εδώ.Ούστ
μυγόχεσμα μακρυά απο δω, malakoboukoma.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|