 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ασπρη σάλτσα με βασιλικό
Υλικά
- 250 ml. άσπρο ξύδι από κρασί
- 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ή αλατισμένο νερό
- 3 κρόκους αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
- 10 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου μία κουταλιά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το ξύδι και τον ζωμό ή το νερό και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με το συρμάτινο χτυπητήρι αυγών.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μας αργά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε την σάλτσα μας με ζεστά κουκιά ή τα φασόλια φούρνου.
Συνοδεύει: Κουκιά, φασόλια φούρνου.
|
|