Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ φρούτου της μαμάς
Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 6 κρόκους αυγών
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέκιν
- 1,5 κούπα φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1,5 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- Λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια του φρουί γλασέ με λίγο αλεύρι.
- Σε μία λεκάνη χτυπούμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά, την ζάχαρη, την βανίλια, ένα-ένα τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι, τα φρουί γλασέ, τα καρύδια.
- Χτυπούμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην ζύμη μας.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 70 λεπτά περίπου.
|
|