Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Απορίες
Από: Ζωή 16 / 2 / 2005
Είμαι λάτρης της καλής αστακομακαρονάδας. Την καλύτερη την έχω
φάει στα Κύθηρα, απλά καταπληκτική!!! Θέλω να δοκιμάσω αυτή τη
συνταγή μου γιατί μου φαίνεται νόστιμη! Θα ήθελα όμως να ρωτήσω
τα έξής:
α)Πόση ώρα βράζουμε τον αστακό;
β)Αν δε ρίξω αλάτι στο νερό μήπως γίνει άνοστος;
γ)Με τι εργαλείο τον κόβουμε;
Ελπίζω να έχω απαντήσεις σύντομα γιατί πραγματικά ανυπομονώ να
τη φτιάξω! Ευχαριστώ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Απορίες
Από: Δημήτρης 17 / 2 / 2005
Επειδή κάτι "ιδρύματα" βλέπω να έχουν δώσει αδεια δημοσίευσης
της απόρρητης αυτής συνταγής, πιθανόν να μη λάβεις από κειθε
απάντηση στα ερωτήματά σου.
Απαντώ εγώ (γιατί έτσι).
Ζωή, κατ` αρχάς ρίχνεις μια καλή ματιά εδώ όπου ο Γιάννης και η
Ντίνα έχουν καλύψει το θέμα:
http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=1413&coms=yes#comen
Εκεί θα δεις και την άποψή μου.
Στις απορίες σου:
-Μισή ωρίτσα είναι αρκετή για το βράσιμό του.
-Αν τον βάλεις στη σάλτσα ...παίρνει της σάλτσας. Τα μακαρόνια
τα βράζεις στο ζουμί του βέβαια αλλά προσοχή!!! αλατισμένο.
-Τ` ανάσκελα σε ξύλο κοπής, με καλό μαχαίρι, του μάκρους μια
διχοτόμηση στην κοιλιά και προχώρα άφοβα.
Υ.Γ. Επειδή είσαι λάτρης! κάνε μου μια χάρη. Κάνε τα μακαρόνια
σου κατά τας γραφάς, δώστους και την ανάλογη βούτα στο
αστακόζουμο, αλλά τον (βρασμένο σε αλατισμένο νερό) αστακό σου,
αφού τον κόψεις, πέρασέ τον λίγο από το γκριλ να "καεί" και να
μυρίσει λίγο η κοιλιά του, φτιάξε λαδολέμονο και λούσε τον.
Αυτό θα σημάνει ότι απολαμβάνεις τα μακαρόνια σου και σέβεσαι
τον αστακό κι αυτό που έχει να σου δώσει.
Εννοείται βέβαια ότι μπορείς να αποφύγεις τελείως τα μακαρόνια.
Αντ` αυτών μια ωραία πράσινη σαλάτα... Κόλπο είναι των
εστιατόρων η αστ/δα για να πάρει όγκο, να...φτουρήσει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|