Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Πασχαλινά τσουρέκια
Από: nervosa_anorexia 3 / 5 / 2005
Η συνταγή είναι πραγματικά άψογη και οικονομική, συν τοις
άλλοις.
Τα τσουρέκια (για 1η φορά στη ζωή μου) βγήκαν αφράτα και
νοστιμότατα.
Την επόμενη φορά (που θα είναι λίαν συντόμως) θα βάλω λίγη
περισσότερη ζάχαρη (περίπου 450gr αντί των προτεινόμενων 300gr).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τσουρέκια
Από: Ρία 28 / 3 / 2006
Γνωρίζει κανείς πόσα τσουρέκια βγαίνουν?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: miami miami
Από: froufrou 28 / 3 / 2006
poulaki mou to posa tsourekia tha sou vgoune eksartatai apo to
poso megala tha ta kaneis. Ego prosopika den thne xo dokimasei
thn syntagh akomh alla an krino apo to aleuri tha nai gyro sta 4.
Ego kano edo kai xronia ths vefas kai mou bgainoune kataplhktika.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Περισσότερη ζάχαρη
Από: Νατάσα 28 / 3 / 2006
Επειδή το σχόλιο είναι παλιό, δεν ξέρω αν έχει ήδη
επιχειρηθεί η αύξηση της ζάχαρης στη συνταγή. Αν όχι, αγαπητή
nervosa_anorexia, θα σου συνιστούσα να μην το κάνεις. Θα γίνουν
λιγότερο αφράτα. Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις καλές
συνταγές τα τσουρέκια είναι ελαφρώς άγλυκα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τσουρέκι
Από: Βούλα 20 / 4 / 2006
λέγεται ότι το βούτυρο στο τσουρέκι πρέπει να μπαίνει στο τέλος
για να σχηματίζονται κορδόνια..στη συγκεκριμένη συνταγή,που το
βούτυρο μπαίνει στην αρχή, βγαίνουν τσουρέκια με κορδόνια;
επίσης, σε τί θερμοκρασία τα ψήνουμε;υπάρχουν πολλές θεωρίες σε
αυτο το ζήτημα..δεν έχω καταλήξει ακόμη.Είμαι στο στάδιο του
πειραμαρισμού (Η Βέφα λέει στους 200 βαθμούς για 15-20
λεπτά,μία φίλη λέει στους 180 για 20-25 λεπτά, ο φούρναρης της
γειτονιάς, που μου προμηθεύει και το ειδικό αλέυρι για
τσουρέκια,τα ψήνει στους 150 βαθμούς για 50 λεπτά..
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τσουρέκι
Από: Το μικρό σπίτι στο λιβάδι 20 / 4 / 2006
Καλοί μου χανγκεράδες.
Πολύ καιρό σας διαβάζω και αρχίζω να νιώθω σαν να βλέπω από μια
κλειδαρότρυπα. Σαν να παρακολουθώ κρυφά μια ιδιωτική συνομιλία
και νιώθω λίγο άσχημα. Εκτιμώ πολύ το λόγο που αναπτύσσεται
ανάμεσά σας, το χιουμορ σας, την ευγένεια. Ενα forum με τόσο
διαφορετικούς ανθρώπους και όμως ,με μία θέση για όλους. Φυσικά
απορώ με τα τόσα που ξέρετε για την κουζίνα. Μερικοί από σας
είσαστε τόσο επαγγελματίες και τόσο ερασιτέχνες...με όλα τα
καλά που έχουν και οι δύο εκδοχές.
Λοιπόν, ευτυχώς πήρα αφορμή από τη συζήτηση για τα τσουρέκια
και κυρίως από το ερώτημα της Βούλας για το βούτυρο, και
αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας. Παιδιά, η Βέφα είπε πως το
βούτυρο το βάζουμε στο τέλος, για να δώσουμε το χρόνο στη
γλουτένη του αλευριού να φουσκώσει από τα υγρά των υλικών. Στην
αντίθετη περίπτωση, αν δηλ. το βούτυρο μπει από την
αρχή, "αδιαβροχοποιείται" το αλεύρι και δεν φουσκώνει τόσο όσο
θα μπορούσε. Αυτό το μικρό μυστικό πήρα υπόψη μου λοιπόν
φέτος . Μπήκα στον πειρασμό να κάνω το τσουρέκι του Παρλιάρου,
αλλά κατέληξα σε ένα συνδυασμό, δηλ. ακολούθησα τη συνταγή της
Βέφας και από τον Παρλιάρο κράτησα το ζέσταμα των πρώτων υλικών
στο κατσαρολάκι. Επίσης, φέτος το ζύμωμα και το φούσκωμα το
έκανα σε κεραμική λεκάνη ( από το Μαρούσι)και αφενός είχα
πολύ σταθερότητα στο ζύμωμα, δε χρειάστηκε να βγάλω τη ζύμη ( 2
κιλά αλεύρι)στον πάγκο, αφετέρου το κεραμικό κράτησε το ζυμάρι
πιο ζεστό από ότι η πλαστική ή η τσίγκινη λεκάνη. Βοήθησε
βέβαια στη συνέχεια και η νάυλον σακούλα, συν η κουβερτούλα.
Παρόλα αυτά την υφή που είχαν τα τσουρέκια των παιδικών μου
χρόνων, αυτές τις "κλωστές" , δεν τις ξαναβρήκα.. θα δοκιμάσω
και τον Παρλιάρο γιατί μ΄αρέσουν αυτές οι οδηγίες με τα
γραμμάρια αλλά και γιατί με επηρέασε και η Σταυρούλα.
Ναι, τα τσουρέκια γίναν καλά. Μήπως θα μπορούσαν να γίνουν
καλύτερα;
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κατι κανω λαθος
Από: φροσω 20 / 4 / 2006
οσες φορες εχω φτιαξει τσουρεκια εχω το ιδιο προβλημα. Ολα πανε
καλα μεχρι που τα πλεκω και τα αφηνω να ξαναφουσκωσουν. Και
περιμενω...και περιμενω...και δε φουσκωνουν ποτε. ΓΙΑΤΙ??? Δεν
μπορειτε να φανταστειτε ποσες φορες τα εχω κανει! Βοηθειστε
με!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Από: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 20 / 4 / 2006
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΥΜΩΜΑ. ΚΟΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΣΤΟ
ΠΛΑΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ??????????????????????????????
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: φέτος τα τσουρέκια...χάλια!
Από: malinia 29 / 4 / 2006
Είναι η πρώτη φορά που κάνω τσουρέκια (φρεσκοπαντρεμένη) και ενώ
έκανα τη συνταγή της Βεφας (μικρό βιβλιαράκι με τα ψωμιά),
έγιναν χάλια.
Έβαλα ακριβώς τα υλικά και η ζύμη κολούσε. Πρόσθεσα λίγο αλεύρι
αλλά τίποτα. Φοβήθηκα να την παιδέψω πολύ γιατί η κα Βέβα λέει
να το αποφεύγουμε αυτό.
Έβαλα και το βούτυρο τελευταίο για να γίνουν κορδονάτα, τα άφησα
να φουσκώσουν...τίποτα. Λίγο μόνο φούσκωσαν ενώ τα είχα αφήσει
4 ώρες.
Για να μην πω για το ψήσιμο που μου απλώσαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να κάνω δυο κιλά τσουρέκια που μπορέσαμε να
φάμε κάνα δυο την πρώτη μέρα. Την άλλη μέρα ήταν πέτρα.
τι έκανα λάθος; Μήπως έχετε καμιά καλή συνταγή και...εύκολη;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΛΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Από: Αννι 8 / 5 / 2006
παιδιά γειά σας,
έχω δοκιμάσει όλες τις παραλλαγές.Η γεύση ειναι πάντα φοβερή
αλλά τις κλωστές δεν τις πετυχαίνω. θέλω το τσουρέκι να έχει
κλωστές ( βλέπε Τεκενρλής).μήπως βάζουν κάτι βρε παιδιά και δεν
μας το λένε το μυστικό;
bye.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΛΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Από: ΖΩΗ 29 / 10 / 2006
ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
ΠΕΡΙ ΚΛΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΩΣΤΕΣ,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ:ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ
ΖΥΜΩΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΛΕΚΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙ
ΜΕ "ΜΠΟΥΝΙΕΣ",ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ
ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ
ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ,ΞΑΝΑΖΥΜΩΝΕΙ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ
ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ
ΠΛΑΣΙΜΟ,"ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ" ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΛΑΣΕΙ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ
ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΛΟΙΨΕΙ ΜΕ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΑ
ΦΟΥΡΝΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ,ΚΑΛΟ
ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ
ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΛΩΣΤΕΣ ΚΑΙ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ,ΑΡΚΕΤΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΨΩΜΙ ΑΚΙ
ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΦΗ..ΚΟΛΑΣΗ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: TSOYREKI BAMBAKATO
Από: Γιώτα 28 / 12 / 2006
Το τσουρέκι το έφτιαξα αυτό που λεει η συνταγή εδώ.Είναι
τέλειο.Με τις κλωστές του και με τα όλα του. Ούτε το βούτυρο
τελευταίο έβαλα , ούτε πλάσιμο ιδιαίτερο έκανα!Το μυστικό είναι
ένα:ΥΠΟΜΟΝΗ!!!Το στουρέκι για να γίνει αφράτο θέλει όλη να το
αφήσεις να φοσυκώνει όλη νύχτα!Και αφου την επόμενη ημέρα τα
πλάσεις να τα ξαναφήσεις κανα 4ωρο να φουσκώσει και πάλι!Α!και
τα υλικά να είναι ζεστά!χικαυτά, απλά ζεστά!και όμως γίναονται
σαν τα στουρέκια ζαχαροπλαστείου!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Διευκρίνιση
Από: Μαγδαληνή 3 / 4 / 2007
Καλό μεσημέρι,
ήθελα να ρωτήσω για τις ποσότητες των υλικών...πόσο είναι
το "ένα χαρτάκι"...? Θα προσπαθήσω, για πρώτη φορά αυτό το
Πάσχα να φτιάξω τσουρέκι..ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Διευκρίνιση
Από: μαμα 3 / 4 / 2007
Καλησπέρα! Συνήθως όταν λέμε 1 χαρτάκι στις συνταγές, εννοούμε
ένα φακελάκι όπως το βρίσκουμε στο εμπόριο. Για παράδειγμα η
μαστίχα και το μαχλέπι πωλούνται σε φακελάκια των 5 έως 8
γραμμαρίων. Συμβουλή για το τσουρέκι: Η ζύμη μαλακή, να
φουσκώσει καλά στο διπλάσιο και βάλε, και να μην παραψηθούν
γιατί σκληραίνουν.
Καλή επιτυχία!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τσουρέκι
Από: elunitta 5 / 4 / 2007
Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ άλλη συνταγή απο της Βέφας με βελτιωμένα
τα μυρωδικά όμως... Στον κύκλο μου συμπεριλαμβανομένων μαμάδων
και πεθερών τα τσουρέκια μου θεωρούνται τα καλύτερα. Η Βέφα
λέει όχι ζύμωμα και εγώ επαυξάνω γιατί και αφράτα βγαίνουν και
κορδονάτα. Την βέφα δεν την συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά σε αυτό έχει
δίκιο! ΟΧΙ ΖΥΜΩΜΑ απλά ενοποίηση των υλικών και προσωπική
συμβουλή λεπτομερές μέτρημα των υλικών. Η μαγειρική είναι
χημεία. Καλή Επιτυχία!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ
Από: Μάνια 5 / 4 / 2007
Παρακαλώ όποια/ων γνωρίζει να δώσει το link για το παραπάνω
τσουρέκι γιατί από την αναζήτηση δεν το βρήκα.
Ευχαριστώ και Καλό Πάσχα σε όλους
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ
Από: ΧΑΪΔΩ 5 / 4 / 2007
Μάνια γειά σου,
τη συνταγή για τα τσουρέκια της Αγγέλας, θα τα βρεις αν στην
ταχεία αναζήτηση βάλεις:SOS τσουρέκια απο το gourmet.gr
Πρόσεχε και τα σχόλια πιο κάτω για την ξηρή μαγιά (7 φακελάκια,
και όχι 8). Αν και κατά γενική ομολογία με το προζύμι γίνονται
καλύτερα.
Καλή επιτυχία και χρόνια καλά με υγεία σε όλους!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ
Από: λιτσα 6 / 4 / 2007
παντα πετυχενο τα τσουρεκια αλα θα σας δωσο τη συνταγη αλλη μερα
σαν παλια φουρναρησα κατι ξερω καλο πασχα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΥΠΕΡΟΧΑ
Από: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 23 / 4 / 2007
ΖΩΗ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑ.ΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΕΒΑΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΛΥΖΟΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΕΝΙΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΝΑ
ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, 8 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ
ΣΤΙς 6 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΥΡΕΞΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΕ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΑΝ ΚΑΠΕΛΑ
ΤΟΥ ΣΕΦ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ευχαριστώ Ζωή
Από: pepeta 5 / 5 / 2007
Ζωή συγχαρητήρια για τη συνταγή. Είναι από αυτές τις κρυφές
συνταγές που κανένας δεν τις λέει για να κοκορεύεται για τη
μαγειρική του.
Πρώτη φορά έκανα τσουρέκια κι έγιναν καταπληκτικά. Εγώ δεν
έφαγα, τα μοίρασα. Και κανονικά και γεμιστά. Τώρα έχω
παραγγελίες για επανάληψη.
Εμείς εδώ στην Ξάνθη δε συνηθίζουμε τη μαστίχα αλλά βάζουμε στα
τσουρέκια μαχλέπι και κακουλέ. Εγώ έβαλα από ένα φακελάκι και
τα άφησα πολλές ώρες να φουσκώσουν. Επειδή γέννησα τώρα και με
πονάει η μέση μου δεν τα ζύμωσα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα,
αλλά αρκετά χωρίς όμως καθόλου να την πατήσω τη ζύμη. Μόνο
τράβηγμα. Στο δικό μου φούρνο οι 180 βαθμοί ήταν πολλοί κι έτσι
έγιναν καλύτερα στους 160 για 30 λεπτά.
Δοκιμάστε τη τη συνταγή και μη βιάζεστε να τα ψήσετε. Εγώ τα
ξεκίνησα Σάββατο (μαγιά) και τα έψησα τη Κυριακή προς Δευτέρα
τα μεσάνυχτα.
Καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ευχαριστώ Ζωή
Από: ΖΩΗ 5 / 5 / 2007
pepeta καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι!!!!Εγώ σ` ευχαριστώ
για τα καλά σου λόγια και συμφωνώ ως προς το..κοκόρεμα
μερικών.Εγώ προσωπικά χαίρομαι μόνο όταν μοιράζομαι με άλλους
την επιτυχία ή την αποτυχία μιας συνταγής,αλλιώς βρε αδελφέ τί
νόημα έχει;
ΠΡΟΣ ADMIN.:Έχω στήλει και άλλες συνταγές στο site αλλά αργούν
να δημοσιευτούν πάρα πολύ.Γιατί;;;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|