Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα με μέλι και γέμιση σοκολάτας
Υλικά
- Για το παντεσπάνι:
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/4 της κούπας αλεύρι
- 1/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές κορνφλάουρ
- 1 κουταλιά μέλι
- Για επάλειψη:
- 2 1/2 κουταλιές κονιάκ
- 2 κουταλιές μέλι
- Για την γέμιση:
- 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
|
|
Ετοιμασία
Αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μικρό σκεύος το μέλι.
Παντεσπάνι:
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το κορνφλάουρ και τελευταίο το μέλι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, καλύπτουμε με λαδόχαρτο, ξαναβουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
- Μόλις το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε μία σχάρα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρείς εγκάρσιες φέτες.
Γέμιση:
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και μόλις φουσκώσει προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μέλι με το κονιάκ, αλείφουμε τις φέτες, βάζουμε την μισή γέμιση στα δύο διάκενα ανάμεσα στις τρεις φέτες και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μισή γέμιση την τούρτα.
- Διακοσμούμε την τούρτα με κερασάκια, κομμάτια φράουλας ή με ότι μας αρέσει.
|
|