Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φρουτοσαλάτα Ευτυχίας
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 4-5 ακτινίδια (όχι πολύ ώριμα)
- 200 γρ. ωμά αμύγδαλα
- Χυμό ενός λεμονιού
- Χυμό ενός πορτοκαλιού
- 2-3 κανελογαρύφαλλα
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε κάθετα στα δύο, τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα κανελογαρύφαλλα, σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου στο ψυγείο.
- Λίγη ώρα πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στο μπωλ με τις φράουλες τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Σερβίρουμε σε διάφανα ποτήρια παγωτού για να αναδειχθούν τα χρώματα.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Η Ευτυχία Μυρωνάκη που εμπνεύστηκε τη φρουτοσαλάτα συμβουλεύει:
- Αν βιαζόμαστε για να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα αρκεί τα να αφήσουμε σε χλιαρό νερό για λίγη ώρα (η γεύση τους όμως δεν θα είναι η ίδια).
- Προσθέτουμε τα ακτινίδια στο τέλος γιατί διαφορετικά θα πάρουν χρώμα από τα υπόλοιπα υλικά.
Τη συνταγή συνιστά: η Ευτυχία Μυρωνάκη
|
|