www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φράουλα γλυκό


Υλικά

  • 1.300 γρ. φράουλες
  • 1.600 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • Χυμό ενός λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να γίνουν πυκνό σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε τις φράουλες και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αφήνουμε το γλυκό να βράσει για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Μόλις κρυώσει καλά το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα που πρέπει να είναι πολύ καθαρά και τελείως στεγνά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: SOS...¨παραέδεσε` το σιρόπι!
    Από: nervosa_anorexia  6 / 6 / 2005
    Απελπισμένα ζητώ πάλι τη βοήθειά σας.
    Επιχείρησα να κάνω για 1η μου φορά κεράσι γλυκό του κουταλιού, 
    αλλά μάλλον δεν κατέβασα την κατσαρόλα εγκαίρως και το σιρόπι 
    παραέδεσε. Δεν "τρέχει" ομαλά απ`το κουτάλι αλλά στέκεται 
    επ`αυτού πεισματωμένο και σκληρούτσικο, χωρίς ίχνος ρευστότητας 
    και διαύγειας που έχουν τα συνήθη γλυκά κουταλιού:((
    Εκτός αυτού, σκούρυνε και το χρώμα του (προφανώς απ`το κακό του 
    που το αγνόησα επιδεικτικά!)
    Τα κερασάκια πάντως τρώγονται ευχάριστα, αν και μπουκώνει λίγο 
    η στυφότητα του σιροπιού..
    
    Υπάρχει τρόπος να το σώσω το γλυκό κουταλιού ή είναι για 
    πέταμα?? 
    
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: SOS...¨παραέδεσε` το σιρόπι!
      Από: Nτίνα Κ.  6 / 6 / 2005
      ξαναβάλετο να βράσει με λίγο νεράκι πάλι μέχρι να έρθει στα ίσα του. Το σιρόπι σκούρυνε γιατί κάηκε η ζάχαρη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: SOS...¨παραέδεσε` το σιρόπι!
        Από: nervosa_anorexia  6 / 6 / 2005
        Ντίνα μου σ`ευχαριστώ για τη συμβουλή!
        Βέβαια, το έκανα ήδη 1 φορά χθες, αλλά δεν έβαλα από φόβο πολύ 
        νεράκι, οπότε δεν το "ξέδεσα" επαρκώς ...Θα το κάνω και σήμερα.
        
        Νάσαι καλά!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.