Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαρμελάδα βερίκοκο
Υλικά
- 4 κιλά βερίκοκα
- 3 κιλά ζάχαρη (3/4 ζάχαρη για κάθε κιλό βερίκοκα)
- Χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (τουλάχιστον μία ώρα) ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
- Μερικά λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
- Οταν κρυώσει την μαζεύουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.
|
|