www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαρμελάδα βερίκοκο


Υλικά

  • 4 κιλά βερίκοκα
  • 3 κιλά ζάχαρη (3/4 ζάχαρη για κάθε κιλό βερίκοκα)
  • Χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι)



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα βερίκοκα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Τα βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε τα βερίκοκα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (τουλάχιστον μία ώρα) ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
  4. Μερικά λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.
  5. Οταν κρυώσει την μαζεύουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: μαρμέλαδα βερίκοκο
    Από: ελένη  8 / 8 / 2007
    Γειά σας Διαβάζω τη σελίδα σας και ενίοτε φτιάχνω κάποιες από τις συνταγές σας. διαπιστώνω όμως κάποιες παραλήψεις στην εκτέλεση των συνταγών. Για κάποιον που γνωρίζει από κουζίνα ίσως δεν είναι σημαντικό, αλλά για κάποιον που είναι "πρωτάρης" είναι βασικό να ξέρει ακριβώς τα βήματα και όλα τα υλικά και το πως θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε στάδιο. Στη συνταγή δεν αναφέρεται η ποσότητα του νερού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το βράσιμο των φρούτων και η θερμοκρασία της κουζίνας. Φιλικά Ελένη
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μαρμέλαδα βερίκοκο
      Από: Maria B.  8 / 8 / 2007
      Δεν χρειάζεται νερό η μαρμελαδα. Το βερύκοκκο βγάζει αρκετό
      ζουμί για να καλύψει τα υγρά που χρειάζεται.
      
      φιλικά Μαρία
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: μαρμέλαδα βερίκοκο
        Από: Maria B.  8 / 8 / 2007
        Παρέληψα δε να σου ``πω`` ότι για την φωτιά λέει η συνταγή ``την 
        σιγοβράζουμε`` δηλαδή κάτω απο την μέση θερμοκρασία της κουζίνας 
        σου.
        
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: μαρμέλαδα βερίκοκο
        Από: Maria B.  8 / 8 / 2007
        Παράλειψα δε να σου ``πω`` οτι στην συνταγή αναφέρει 
        ότι ``σιγοβράζει`` την μαρμελάδα δηλαδή η κουζίνα  
        να είναι κάτω απο την μέση θερμοκρασίας της.
        
        
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.