www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουφλέ σοκολάτας


Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 4 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 4 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα
  • Για πασπάλισμα:
    • Αχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
  2. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και περιμένουμε να δέσει και να πήξει λίγο το μίγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και την σοκολάτα και αφού κρυώσουν τα υλικά μας ρίχνουμε σιγά-σιγά τους κρόκους.
  5. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
  6. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για σουφλέ ΄και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  7. Ρίχνουμε το γλυκό στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά (προσοχή: δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου).
  8. Σερβίρουμε το σουφλέ μας πασπαλισμένο με άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών


Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.