www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλουράκια με πορτοκάλι


Υλικά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • Αλεύρι (όσο πάρει)



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή.
  3. Ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: τα συνιστώ
    Από: Κάλλη   22 / 1 / 2004
    Πολύ ωραία, απλά και ελαφριά κουλουράκια, μόνο που πιστεύω 
    ότι "σηκώνουν" και γαρύφαλλο και οπωσδήποτε ξύσμα πορτοκαλιού, 
    γιατί ο χυμός από μόνος του δε φτάνει για να 
    δώσει "πορτοκαλογεύση".

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: marelia   27 / 1 / 2004
    Εξαιρετικά εύκολα και πεντανόστιμα.Ακολούθησα την συμβουλή της Κάλης να βάλω και ξύσμα και έγιναν πεντανόστιμα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Krysta   5 / 4 / 2004
    Πολύ ωραία τα κουλουρακια! Ακολούθησα τις συμβουλές σας και έβαλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Το αλέυρι όσο παρει σε εμένα ήταν λίγο λιγότερο από ένα κιλο!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Έχω παρασκευάσει και καλύτερα κουλουράκια
    Από: Nota koutsoraki  6 / 3 / 2005
    Έβαλα χωρίς να γράφει η συνταγή ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 
    λίγο περισσότερο κανέλα. Σίγουρα χρειάστηκε αρκετό αλεύρι για 
    να μην κολλάνε και να πλάθονται εύκολα σε κορδονάκια. Ο χρόνος 
    ψησίματος ήταν περισσότερος από όσο προτείνεται στη συνταγή. Το 
    σίγουρο είναι ότι δεν θα την ξαναφτιάξω τη συνταγή.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Katerina  15 / 11 / 2006
    Τα κουρουράκια γίνονται πολύ νόστιμα και αρωματικά. Τα φτιάχνω πολύ συχνά τώρα το χειμώνα. Εγώ βάζω πολλή κανέλα, γαρύφαλλο τριμμένο και ξύσμα πορτοκαλιού. Όποιος τα έχει δοκιμάσει έχει ενθουσιαστεί. Στη δουλειά με ρωτάνε πότε θα τους ξαναφέρω..!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Προσοχη στη θερμοκρασια!
    Από: Ελένη  9 / 12 / 2006
    Τα έβαλα στους 200 οC και σε ένα τέταρτο παραλίγο να γίνουν παρανάλωμα. Προτείνω 170 οC για 20 λεπτά(στον αέρα)!Ακολουθείστε το παραπάνω tip με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο. Πραγματικά καλύτερο αποτέλασμα!Βuon appetito!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Προσοχη στη θερμοκρασια!
      Από: Άντζυ  24 / 12 / 2006
      θα πήγαινε να ρίξω από πάνω σοκολάτα κουβερτούρα?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κουλουράκια
    Από: Lamprini  1 / 3 / 2007
    Αυτή η συνταγή κακώς δεν εχει μπει στις νηστίσιμες γιατί πολύ
    χρήσιμη είναι μέρες που είναι . 
    Εψαχνα να πάρω καμιά ιδέα για κουλουράκια αλλα τελικά αποφάσισα
    να ξανακανω την συγκεκριμένη συνταγή που ούτως ή αλλως αυτην εκανα .
    Για να απαντήσω εστω και καθυστερημένα στην κ.Αντζυ , ναι
    μπορούμε να κάνουμε με ένα πηρουνι ωραία σχεδιάκια στα
    κουλουράκια με λιωμένη κουβερτούρα. Εγώ στην συνταγή δεν βαζω
    κανέλα αλλά βανίλια γιατι τα θελω ως βάση . Φτιάχνω πάντα 3
    σχέδια , σαλιγκαράκι , κλαστικό κουλούρακι και πλεξούδα και στο
    καθένα προσθέτω (στην επιφάνεια )απο κάτι οπως σουσάμι , μαυρη
    ζάχαρη με κανέλα , ξηρους καρπους κλπ. 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Oraia syntagi...
    Από: Elina  1 / 3 / 2007
    Καλημέρα!
    
    Να ρωτήσω αν το αλεύρι ειναι για "όλες τις χρήσεις" ή φαρίνα??
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.