www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλουράκια με σουσάμι


Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κιλό περίπου αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι σουσάμι



Ετοιμασία

  1. Δουλεύουμε το λάδι, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και σόδα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (όσο πάρει) ώστε η ζύμη μας να γίνει πολύ μαλακιά.
  2. Πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια, τα περνάμε από το σουσάμι (από την μία πλευρά), τα βάζουμε σε ένα ταψί έτσι ώστε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους (φουσκώνουν) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C για 15 λεπτά το πολύ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: λάδι
    Από: Μ.Λ.   30 / 1 / 2004
    Η συνταγή αναφέρει ένα ποτήρι λάδι και ένα καλαμποκέλαιο, να υποθέσω ότι πρόκειται για λάθος;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: λάδι
      Από: Ράνια   31 / 1 / 2004
      Οχι. Το λάδι είναι σωστά αλλά το σουσάμι είναι ένα ποτηράκι και όχι ποτήρι.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: λάδι
        Από: nervosa_anorexia  28 / 2 / 2005
        Πάντως, εγώ τα έφτιαξα χθες, χρησιμοποιώντας μόνο 1 φλυτζάνι  
        ελαιόλαδο (μειώνοντας ανάλογα και την ποσότητα του αλευριού) και 
        έγιναν περίπου 45 καταπληκτικά κουλουράκια! Εύκολα, γρήγορα και 
        πεντακάθαρα (χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί).
        Συγχαρητήρια για τη συνταγή!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: λάδι
          Από: NTINA  28 / 2 / 2005
          Γειά, μείωσες ανάλογα και την ζάχαρι;Μπορώ να αντικαταστήσω το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο;
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: λάδι
            Από: NTINA  28 / 2 / 2005
            Συγνώμη, εννοώ να βάλω μόνο ελαιόλαδο:
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: λάδι
              Από: nervosa_anorexia  1 / 3 / 2005
              Καλημέρα Ντινάκι και καλό μήνα:)
              Ναι, μείωσα ελάχιστα και την ποσότητα της ζάχαρης και έβαλα μόνο 
              ελαιόλαδο. 
              Να προσθέσω ότι, αφού τα βγάλεις απ`το φούρνο, καλό θα ήταν να 
              τα σκεπάσεις αμέσως για να διατηρηθούν σχετικά μαλακά 
              (τραγανίζουν στο άψε-σβήσε!)
              

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.