Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλωτά
Υλικά
- 330 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 250 γρ. άχνη
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 κουταλιά ανθόνερο
- 1 κουταλιά λεμόνι
|
|
Ετοιμασία
- Αλέθουμε τα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά μισά) στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά με την άχνη.
- Προσθέτουμε το ανθόνερο και το λεμόνι και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά μας σε ότι σχήμα θέλουμε, βάζουμε πάνω στο κάθε μισό αμύγδαλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Οταν γίνουν βρέχουμε το λαδόχαρτο με λίγο ανθόνερο για να ξεκολλήσουν τα αμυγδαλωτά μας.
|
|