www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 190 γρ. αλεύρι
    • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • 2 κουταλιές κακάο
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • 2 κουταλιές golden syrup
    • 2 μπανάνες
    • 0,15 του λίτρου γάλα
    • 0,15 του λίτρου σογιέλαιο
  • Για το γλάσο:
    • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 450 γρ. άχνη
    • 2 κουταλιές γάλα
    • 1 βανίλια
    • 1 κουταλιά κακάο
  • Για το γαρνίρισμα:
    • 1 μπανάνα
    • Χυμό λεμονιού
    • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, την μπέκιν πάουντερ και το κακάο σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι, το γάλα το σιρόπι και τις μπανάνες αφού τις λιώσουμε πρώτα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 35-40 λεπτά περίπου.
  4. Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Γλάσο: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο και καλύπτουμε το κέικ.
  6. Γαρνίρισμα: Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, στολίζουμε το κέικ μας και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Υπέροχο κέικ
    Από: marymary   17 / 11 / 2003
    Υπέροχο, ελαφρύ, πανεύκολο και γρήγορο στην ετοιμασία του 
    γλύκισμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: golden syrup κτλ
    Από: marymary   9 / 1 / 2004
    Λοιπόν, το εν λόγω κεκάκι έχει γίνει must!! Πλέον το φτιάχνουμε 
    σχεδόν κάθε εβδομάδα. Αγαπήθηκε από όλους όσους το δοκίμασαν, 
    μέχρι και βασιλόπιτα το έκανα! Απλά τέλειο!. 
    
    Σχετικά με το golden syrup προτείνω να το αντικαταστήσετε με 
    σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Έχω δοκιμάσει και σιρόπι από  
    καρυδάκι γλυκό, από σύκο ρετσέλι και από βύσσινο. Να πως θα 
    χρησιμοποιήσετε το σιρόπι που σας περισσεύει. 
    
    Επίσης επειδή το γλάσσο αυτό έχει πολύ ανοιχτό χρώμα, το άλλαξα 
    με λίγη σοκολάτα κουβερτούρα και το πασπάλισα με τριμμένο 
    φυστίκι Αιγίνης και σπόρια ροδιού. 
    Ομολογώ ότι με την κουβερτούρα μας άρεσε πιο πολύ!!
      

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: απορία
    Από: nat   12 / 1 / 2004
    η ποσότητα 0.15 lit πόση είναι σε gr?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΒΟΗΗΗΘΘΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
    Από: ΕΙΡΗΝΗ  15 / 12 / 2004
    ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!! ΑΤΟ ΓΙΑΤΙ.....ΦΓΓΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ!!! ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΗΜΟΤΑΤΟ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΒΟΗΗΗΘΘΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
      Από: marymary  16 / 12 / 2004
      Κατά το ψήσιμο φουσκώνει αρκετά, αλλά αφού το βγάλεις θα κάτσει 
      λίγο. Αφού κρυώσει λίγο, το τουμπάρεις και τότε λογικά θα έχει 
      πάχος τρία δάκτυλα περίπου. 
      Σημασία έχει να είναι καλά ψημένο και αφράτο, είναι;    

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σογιέλαιο;
    Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  31 / 12 / 2004
    Απευθύνω την ερώτηση στην marymary αλλά και σε όποιον άλλο/η το έχει φτειάξει. Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σογιέλαιο; Ελαιόλαδο πάει ή θα γίνει βαρύ; Βούτυρο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σογιέλαιο
      Από: marymary  31 / 12 / 2004
      Λίγο πριν "την κάνω" από το γραφείο με ελαφρά πηδηματάκια.... 
      βάλε άφοβα σησαμέλαιο, πιο ακριβό αλλά την διαφορά την 
      καταλαβαίνεις και στη γεύση...α, και αντί για golden syrup και 
      άλλες τεχνιτές αηδίες βάλε σιροπάκι γλύκα μου από γλυκό 
      κουταλιού, όποιο έχεις... 
      Φιλώ σε και τρέχω να φτιάξω και την δικιά μου σοκολατένια 
      βασιλόπιτα... 
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
    Από: ΛΙΑ  11 / 1 / 2005
    Εχω δυο αποριούλες και παρακαλώ για τα σχόλια και τις απαντήσεις σας. Δοκίμασα το κεικ με σησαμέλαιο και ήτο μια αηδία (σαν πολύ δεν είναι εδώ που τα λέμε 150gr λάδι?). 1ον -Μήπως να το αντικαθιστούσα με κάτι άλλο? Για ποιό λόγο είναι τόσο απαραίτητο το λάδι? κάνει κάποια"χημική" ενωση με τα υπόλοιπα υλικά? 2ον- Η άχνη στο γλάσο δεν είναι επίσης υπερβολική? Εγινε τόσο γλύκο που δεν μας ικανοποίησε.μήπως έχει δοκιμάσει κανείς το γλάσο με λιγότερη ζάχαρη ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
      Από: marymary  11 / 1 / 2005
      Ούτε δικιά μου νά`ταν η συνταγή..... την έχω φτιάξει όμως τόσες 
      φορές και με διάφορες παραλλαγές που θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσω 
      το κατά δύναμη... 
      Σχετικά με το σησαμέλειο, προσωπικά δεν συμφωνώ αλλά από ότι 
      φαίνεται είναι καθαρά θέμα γούστου, εξόν και άλλαξες κάτι από τα 
      συστατικά και δεν το κατάλαβες. Το σησαμέλαιο που έβαλα εγώ και 
      μάλιστα κατά λάθος την πρώτη φορά που έφτιαξα το κεκάκι ήταν 
      βιολογικό και πανάκριβο. Η ανάλαφρη γεύση του γλυκού μας 
      ενθουσίασε. 
      Η επόμενη επιλογή είναι το σογιέλαιο όπως γράφει και η συνταγή ή 
      το καλαμποκέλαιο. Έχω δοκιμάσει και με αυτά τα λάδια από 
      περιέργια και μόνο, αλλά δεν πετάω και την σκούφια μου...
      
      Σχετικά με το γλάσσο, το απέρριψα από την αρχή λόγω 
      υπερβολικής.... γλύκας! Όπως έχω ήδη αναφέρει, στρώνω σοκολάτας 
      κουβερτούρας ή bitter, ενίοτε με ρούμι ή εσάνς πικραμύγδαλου!. 
      
       

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
      Από: marymary  11 / 1 / 2005
      ... και για την "λιπαντική ουσία"... αντικαθιστά το βούτυρο. 
      Στα κλασσικά κεκάκια δεν βάζουμε ένα πακέτο βούτυρο; δηλαδή 200-
      250 γρ και είναι και πιο βαρύ. Αν πάντως παραλλείψεις την 
      λιπαντική ουσία και το κεκάκι σου δεν βγεί στόκος, πες μας..
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
        Από: aglaia  19 / 5 / 2006
        To κέικ αυτό δεν χρειάζεται τόσο λίπος γιατί έχει και τις μπανάνες. Υπάρχουν κέικ με λιγότερα λιπαρά αλλά η υφή τους είναι διαφορετική, πιο ελαστικά, θυμίζουν περισσότερο ψωμί παρά κέικ. Δεν βγαίνουν στόκος αλλά κάτι άλλο! Γενικά τα πιο αφράτα κέικ (τύπου mousselin που λένε οι Γάλλοι), έχουν περισσότερα λιπαρά και λιγότερα υγρά (γάλα, γιαούρτι, φρούτα...), τα πιο βαριά και υγρά κέικ έχουν λιγότερα λιπαρά. Αν αυξήσετε τα λιπαρά και μειώσετε τα υγρά υπερβολικά, θα τείνετε προς τα αφράτα κουλουράκια...
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κέικ σοκολάτας με μπανάνες
    Από: Χαρουλα  7 / 2 / 2006
    Πόλυ καλό, όμως για πιο ευκολη στρώση της σοκολάτας το κεικ να είναι ζεστό. Και λιγοτερη ζάχαρη στο γλάσο 300gr ειναι το ίδιο γλυκό με λιγότερες θερμίδες.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: προτασούλες...
    Από: Μαρία  24 / 5 / 2006
    1. Για το κέικ προτείνω λιγότερη ζάχαρη (1/2 ή και λιγότερο 
    φλυτζάνι του τσαγιού) και περισσότερο κακάο (τη διπλή δόση, 
    δηλ. 4 κουταλιές της σούπας) αφαιρώντας αντίστοιχη ποσότητα από 
    το αλεύρι. Αντί για σησαμέλαιο, βιτάμ με γιαούρτι(150γρ). 
    Αντικατέστησα επίσης το αλεύρι και τη σόδα με αλεύρι που 
    φουσκώνει μόνο του και έβαλα και το μπαίκιν.
    2. Για το γλάσσο, εάν σε 200ml ζεστή κρέμα γάλακτος με λίγα 
    λιπαρά (15%)λιώσετε μιά κουβερτούρα (125γρ)και προσθέσετε λίγο 
    ουίσκι, μμμ... Επιπλέον γίνεται σαφώς ελαφρύτερο, τουλάχιστον 
    ως προς τη ζάχαρη. Δοκιμάστε το!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.